TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Forum grupa: Baza turystyczna

Trzy lokale zamknięte przez sanepid

Data wysłania: 2006-02-12 21:40 Autor: Czytelnik IP automat

Aktualność:
Niedawno informowaliśmy o planach służb miejskich Krakowa, które zapowiedziały nocną akcję kontrolowania obiektów gastronomicznych działających na Kazimierzu oraz na Starym Mieście.

Wynikiem kontroli jest jak na razie zamknięcie trzech lokali.
Zakaz prowadzenia działalności dostała restauracja Carpe Diem działająca na Starym Mieście. Zarzuty przeciwko Carpe Diem to "brudne posadzki, artykuły spożywcze leżące pokotem na podłodze, odpady w koszach bez przykrycia, beczki z piwem w toalecie, brak bieżącej wody w kranach oraz jednorazowych ręczników, czy brak uchwytu na papier toaletowy".

Kolejnym zamkniętym lokalem jest Kawiarnia Naukowa zlokalizowana przy ul. Jakuba na Kazimierzu. Zakaz będzie obowiązywał do czasu uprzątnięcia zaplecza i zainstalowania maszyny do wyparzania naczyń.

Brud i bałagan oraz zepsucie zmywarki to zarzuty przeciwko Klubowi Music działającemu przy ul. Warszauera, który również musiał zawiesić działalność.

Właściciele kilku obiektów gastronomicznych działających na Placu Nowym na Kazimierzu zostali ukarani mandatami, ale żadna z tamtych restauracji nie została jak dotąd zamknięta z powodu nie przestrzegania przepisów sanitarnych.

Restauratorzy nie protestują przeciwko kontrolom, ale uważają, że prowadzenie ich nocą mija się z celem. "Czemu nie można kontrolować tak jak zwykle? Przecież za dnia widać każdy pyłek. Nie lepiej pracować w dziennym świetle?"- wypowiada się właściciel Alchemii.

Skąd pomysł nocnej akcji senepidu? Oficjalna wersja głosi, że lokale które za dnia funkcjonują prawidłowo, nocą mogą uchybiać przepisom sanitarnym.
Nieoficjalnie słyszy się głosy, że kontrole dotyczą tylko wybranych lokali i stoi za nimi zaprzyjaźniona z władzami konkurencja...

    • sanepod krakow 

      [2006-02-12 21:40 87.207.250.*]

      rowniez uwazam ze znajomosci oraz dobra lapowka zalatwi wszystko w sanepidzie krakowskim.jest wiele miejsc ktore kategorycznie sa do zamkniecia i pod zadnym wzgledem nie spelnia wymogow sanepidu,a mimo to funkcjonują.chinskie knajpy pierwszy lepszy przyklad.pozdrawiam wszystkich   odpowiedz »

      • sanepid krakowski 

        [2006-02-17 22:58 81.219.144.*]

        Twoja opinia o sanepidzie krakowskim jest w pełni uzasadniona.
        Dla poparcia tej opinii wystarczy odwiedzić wytwórnię garmazeryjną
        na ul. Stradomskiej 12 , toż to horror, którego żaden z inspektorów
        nie widzi.   odpowiedz »

      • sanepod krakow 

        [2009-03-03 19:51 83.6.140.*]

        zgadzam się. to jest banda tempych ludzi którzy uważają że coś potrafią.wszystko zależy od znajomości.   odpowiedz »

    • shisha club MAŁY RYNEK 2 

      [2006-08-23 18:05 83.7.215.*]

      nie dostaliśmy wszyscy ustników do fajki ,bo wydzielaja po2 lub 3 a nas było 8 osob .czy ten tytoń o rożnych smakach jest szkodliwy dla zdrowia i skąd go biorą bo kelneri nie wiedziały i czy mają zgode na jego sprzedaż bo boimy sę go wdychac nie znając pochodzenia!dlaczego nie mają maszyny do zmywania naczyń i myją ręcznie w zlewie barmanki szkło !   odpowiedz »

      • shisha club MAŁY RYNEK 2 

        [2007-12-06 14:03 83.14.138.*]

        nikt przeciez Cie do niczego nie zmusza, jak mi sie miejsce wydaje podejrzane to nie ide i juz   odpowiedz »

    • Kontrole 

      [2008-05-08 11:21 88.220.36.*]

      kontrole powinny być prowadzone i to w czasie jak najmniej spodziewanym przez właścicieli.
      Kontrole nocne powinny być jak najbardziej przeprowadzane. Praca Inspektorów jest jak najbardziej wskazana i potrzebna   odpowiedz »

      • Kontrole 

        [2010-02-04 12:02 89.72.229.*]

        Kontrolerzy powinnizająć się budami - kawiarniami pod nazwą LAS VEGAS w środku syf , polewana wóda gratisowa , kawa lura z termosu z podłogi zero kibla i umuwalki , kto na to dał zezwolenia się pytam . w normalnych lokalach wymagane są po kilkanaście umywalek , osobnych kibli dla ludzi i osobnyc h dla personelu .   odpowiedz »

    • okrąglak 

      [2008-09-19 00:21 213.134.160.*]

      a co powiecie mili Państwo na syf jaki panuje u Endziora i spółki ...jasne tego nie widzicie ...ciekawe dlaczego ???? a co powiecie o kiełbaskach pod Halą ???? kolejny syf.....   odpowiedz »

      • okrąglak 

        [2008-11-24 10:43 89.108.200.*]

        Opisujecie lokale na kazimierzu a pomijacie bar Polakowski (dawno temu na kazimierzu) prowadzi ten sam właściciel D.D Prezes nie wolno inaczej tytułować.Ludzie nie wiedzą co jedzą,produkcja odbywa się na 1 piętrze w pomieszczeniach mieszkalnych,wejście przez ogólnodostępną klatkę schodową,zapachy przypalonych potraw roznoszą się na całą kamienicę.Czy pan inspektor sanepidu który ostatnio kontrolował placówkę był dopuszczony do lokalu nr 4 na pierwszym piętrze w tej kamienicy do działu produkcji?
        Produkcja idzie pełną parą również na nowy lokal przy Pl Wszyskich Świętych.Ja tam napewno stołować się niebędę.Prawdę opisał red Nowicki w gazecie wyborczej.To nie jest wszystko.   odpowiedz »

      • Sanepid? mozna kupic i obejsc! 

        [2009-01-30 22:17 91.94.57.*]

        Prawda jest, ze wiekszosc lokali zalatwia sanepid za pare zlotych. Wiem bo pracowalem w miejscu gdzie kupiono go za 2000 zł. Kpina!!! lokal nie powinien byc dopuszczony pod gastronomie!   odpowiedz »

      • galeria krakowska 

        [2009-01-30 22:20 91.94.57.*]

        ktos jest slepy!w galeri krakowskiej nie ma nawet cieplej wody w lazienkach dla personelu. Od zaplecza syf!!! Ludzie wy tam jecie a jest dramat.   odpowiedz »

      • okrąglak 

        [2010-01-08 12:46 77.255.121.*]

        jaki syf pod hala przy kiełbaskach ??   odpowiedz »

    • pizza ex 

      [2009-06-11 01:12 85.221.168.*]

      a co powiecie o pracowniku z zateociem sepssy ktory po tym zatruciu pracowal caly czas zarazajac innych ludzi i produkty myszy suficie i na sali zdechniete obok puszek znajdowane po 6 sztuk minimum   odpowiedz »

    • ŻAPKA !!! 

      [2009-12-19 18:35 87.105.113.*]

      Kilka krotnie były skargi kierowane do Sanepidu w Krakowie o Zbrodniczej działalności właściciela Żapki przy Szpitalu IM: J. BABIŃSKIEGO w Krakowie ,ul. Kobierzyńska .
      Bez skutecznie : Sprzedają Spleśniałe Przeterminowane Ciastka , Konserwy po terminie nawet rocznym było z tego powodu kilka zatruć zagrażającym zdrowiu i życiu .Sanepit w Krakowoie nic nie zrobił mimo tyluch zgłoszeń , a czym powinna zająć się Prokuratura wraz z CBŚ.
      Niemożna dziś polegać i ufać Sanepidowi który jak wszystko wskazóje i co opowiadają właściciele sklepów sanepid jest z Korumpowany.   odpowiedz »

 
     

Forum gorące tematy

Forum gorące tematy
Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję