TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Uwaga! Serwis nie bierze odpowiedzialności za treść ogłoszeń. Ewentualne naruszenia regulaminu serwisu prosimy zgłaszać Administratorowi po przez stronę Kontakt

Dział: Sprzedam

Sprzedam BROWAR RESTAURACYJNY węgierskiej firmy HBH350tys zł

Data wstawienia: 2011-05-09 15:31
Data ważności: 2012-12-08
Województwo: -wszystkie-

Oferujemy dla dobrych RESTAURACJI do sprzedaży

MIKRO BROWAR
Węgierskiej firmy HBH
Używany , sprawny i w atrakcyjnej cenie

Posiadanie przez restaurację MIKRO BROWARU świadczy o wysokim stopniu jej zaawansowania technicznego
i maksymalnej dbałości o wymagającego Klienta.

Oferowane urządzenie jest wyprodukowane z wysokiej jakości stali nierdzewnej.
Wszystkie elementy urządzenia są tak skomponowane, aby ich mycie było łatwe i bezpieczne. Wykorzystanie stali nierdzewnej do produkcji naszego urządzenia gwarantuje długotrwałe użytkowanie.

Nasze urządzenie oraz nasza technologia produkcji piwa mają wieloletnią tradycję i zapewniają produkcję piwa wysokiej jakości.

Technologia:
 jest ekologiczna;
 pozwala na zamontowanie mini browaru nawet w najbardziej zaludnionych częściach miasta;
 nie wymaga stosowania składników chemicznych (np.: konserwantów);
 sprawia, że jest to piwo naturalne w całym tego słowa znaczeniu;

Koszty przeglądów mechanicznych są minimalne, zaś wmontowane elementy wyprodukowane zostały przez renomowane firmy, co gwarantuje wysoką jakość naszego urządzenia.

Oprócz piwa klarowanego możliwa jest także produkcja piwa nieklarowanego (Hefebier) oraz różnego rodzaju piwa jasnego i ciemnego.

Strona internetowa producenta:
www.hbh.hu

Technologia ta stanowi idealne rozwiązanie dla restauracji stawiających na oryginalność oferowanych potraw i napojów. Produkowane piwo gwarantuje sprostanie wymaganiom najbardziej wymagających Klientów - - piwo jest najwyższej jakości, uzyskane przy jednoczesnej niezawodności i wysokiej ekonomiczności sprzętu.

Mikro-browar ma możliwość wyprodukowania piwa w trzech gatunkach: słabe, mocne i smakowe. Ilość możliwych do osiągnięcia piw ,wynosi 8 gatunków podstawowych . Linia składa się z trzech niezależnie pracujących ciągów . W każdym z trzech gatunkach piwa istnieje możliwość dostosowania smaku, koloru i innych parametrów napoju. Piwo świeżo-warzone ma wyjątkowy smak nieporównywalny z innymi dostępnymi na rynku piwami zarówno butelkowymi jak i beczkowymi. Realna wydajność maszyny daje możliwość wyprodukowania w granicach 270 litrów piwa na dobę - ponad 500 KUFLI na dobę .
INFORMACJE PODSTAWOWE :
- produkcja miesięczna piwa w kilku gatunkach ok. 8000 do 10000 litrów na miesiąc , średnio ok. 250 l/dobę ... 500 kufli.
- moc zainstalowana ok. 30 kW
- powierzchnia niezbędna do zainstalowania całego MINI BROWARU 115 - 140 m2. Możliwy montaż w 2-poziomach.
- ok. 11 - 12 hl/jedną warkę
- piwa oferowane : jasne, lekkie , klarowne ,mętne, górnej lub dolnej fermentacji , poprzez owocowe , smakowe do mocnych i ciemnych.
- ogólne zapotrzebowanie surowców na 1-dną warkę : 200 kg słodu, 2 kg chmielu, 11-12 hl wody, ok. 4 litry matki drozdzowej, dodatki smakowe.
- czas produkcji :
warzelnia ok. 10 godzin
fermentacja ok. 7 dni
leżakowanie ok. 14-21 dni
- Znajomość miejsca zainstalowania pozwoli na przygotowanie koncepcji ustawienia zbiorników i instalacji.
Następnie należy wykonać projekt techniczny i technologiczny. Technologia podlega akceptacji SANEPIDU.
Wszystkie zbiorniki ciśnieniowe ( 9 szt. ) podlegają pod DOZÓR TECHNICZNY. Księgi dozorowe do tych zbiorników są aktualne ,
natomiast po ustawieniu w nowym miejscu DOZÓR TECHNICZNY odbiera zbiorniki i aktualizuje wpisy.
ROZLICZENIA Z FISKUSEM :
Znowu w nowym miejscu zainstalowania konieczny jest aktualny pomiar zbiorników i sprawdzenie przyrządów pomiarowych
( typu liniowy pomiar zawartości zbiornika ).Pomiaru na zlecenie dokonuje URZĄD MIAR i WAG. Dokładne dane pomiarowe zbiorników
( 3 x zbiornik warzelny i 3 x zbiornik dystrybucyjny ) służą do rozliczeń wyprodukowanego piwa. Rozlicza się akcyzę wg. stopnia PLATO ( 1 st. PLATO = 1% ekstraktu ).
Uzytkownik planuje sprzedaż i płaci akcyzę za kolejny m-c planowanej sprzedaży wg. (przykład ):

12% extraktu x 7,70 zł ( stawka akcyzowa ) x 3 ( ilość hektolitrów na dobę ) = 277,20 zł /dzień

- aktualne przepisy na ten temat : Rozporządzenie Ministra Finansów z dn. 14.12.2009 roku DU 222 poz. 1757
________________________________________
SPRZEDAŻ :
Dwie formy :
1 - sprzedaż urządzeń za kwotę : ok. 350 tys. zł
2 - sprzedaż urządzeń za kwotę : do uzgodnienia - łącznie z ustawieniem , zamontowaniem , uruchomieniem przez Serwis HBH Polska
W przypadku zainteresowania zakupem możliwy montaż i uruchomienie przez przedstawiciela HBH.
Zainteresowanym chętnie pokażę zestaw urządzeń i przedstawię koncepcję sprzedaży i uruchomienia.

Justyna Komendowska
mob. 00513983504
www.uzytkowe.com
---------

Oferta pochodzi od pośrednika współpracującego bezpośrednio z właścicielem obiektu,
który w przypadku sprzedaży pokrywa wszelkie koszty pośrednictwa.
Kupujący nie ponosi żadnych opłat z tego tytułu.
Współpraca w zakresie niezależnego doradztwa kredytowego:
www.spektrumkredyt.pl
Kredytowanie zakupu lokalu użytkowego:
www. spektrumkredyt. pl/kredyt-hipoteczny-na-zakup-lokalu-uzy tkowego. html


Ogłoszeniodawca

Firma: Justyna Komendowska
Telefon: 513983504
E-mail: justyna.komendowska@gmail.com



Zobacz inne ogłoszenia z tego działu

Zobacz inne ogłoszenia z tego działu
Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję