TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Kuchnia tajska w Radisson Blu Hotel Kraków

Radisson Blu Hotel Kraków organizuje czwarte już dni kuchni tajskiej "Tajskie Smaki", której towarzyszyć będzie wystawa "Orientalne inspiracje" . Całe przedsięwzięcie jest próbą promowania oryginalnych kuchni świata i regionu lub państwa z którego one pochodzą, zgodnie z zasadą, aby udało się połączyć "coś dla ciała" i "coś dla ducha".

Kuchnia tajska będzie serwowana w restauracji Milk&Co przez cały listopad. Oferowane będą potrawy rybne, owoce morza, dania mięsne. W każdy czwartek, piątek i sobotę będzie otwarty tajski bufet Surf&Turf.

W menu znajdą się ciekawe, orientalne dania, takie jaki plastry kurczaka marynowane w curry podane z zielonym ogórkiem i sosem orzechowym, panierowane krewetki z sosem z tamarindy, zupa z kurczaka podana z galanganą, zielone tajskie curry, czy też słodkości takie jak galaretka z mleka kokosowego.

Promocji kuchni towarzyszyć będzie wystawa autorstwa Jagody Padjas-Siwanowicz pt."Orientalne impresje". Autorka nawiązuje w swoich pracach do orientalnej stylistyki i dzięki temu jej prace dobrze współgrają z tematem Tajlandii.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Kraków kuchnia tajska hotele Radisson Kraków Tajskie Smaki imprezy w hotelu Radisson Blu Kraków




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję