Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
Niedługo kolejna edycja przewodnika Michelin
Już za tydzień, w środę 12 marca 2014 r. zostanie opublikowane najnowsze wydanie Czerwonego Przewodnika Kulinarnego Michelin "Main Cities of Europe 2014". Przewodnik zawiera najbardziej znany ranking europejskich restauracji.
Najważniejszym pytaniem jest czy kolejna polska restauracja otrzyma Gwiazdkę Michelin i czy ubiegłoroczny zdobywca tego wyróżnienia, restauracja Atelier Amaro utrzyma je, a może zdobędzie kolejną gwiazdkę Michelin dla Polski? W przewodniku zostaną ocenione lokale z Warszawy i Krakowa.
W przewodniku "Main Cities of Europe" restauracjom przyznawane są następujące symbole:
- Sztućce (Łyżka & Widelec) - za wystrój, jakość obsługi, atmosferę lokalu (od jednego do pięciu sztućców)
- Bib Gourmand - za stosunek jakości do ceny
- Gwiazdki Michelin - za walory smakowe potraw (od jednej do 3 gwiazdek)
Jedna Gwiazdka Michelin oznacza bardzo dobrą restaurację w swojej kategorii, dwie oznaczają rewelacyjną kuchnię wartą odwiedzenia, a trzy - wyjątkową kuchnię wartą specjalnej podróży. Decyzję o uhonorowaniu tym najbardziej prestiżowym tytułem podejmuje kolegialnie trzech inspektorów Michelin.
Osobnym wyróżnieniem przyznawanym restauracjom jest Wschodząca Gwiazdka, która oznacza bardzo duże szanse na zdobycie właściwego symbolu w latach kolejnych. Jednak Gwiazdki Michelin nie otrzymuje się dożywotnio - jeżeli inspektorzy podczas kolejnych wizyt w lokalu stwierdzą, że nie zachowuje on poziomu, za który został wyróżniony, mogą odebrać tytuł.
Przewodnik Michelin "Main Cities of Europe" pojawia się na rynku od ponad 100 lat i jest przez wielu uznawany za najważniejszy przewodnik kulinarny na świecie - stanowi numer jeden zarówno pod względem wysokości sprzedaży, jak i historii oraz reputacji. Wszelkie informacje praktyczne w nim zawarte, rankingi lokali oraz przyznane wyróżnienia są sprawdzane oraz aktualizowane każdego roku. Inspektorzy ponownie odwiedzają poprzednio ocenione lokale, a także te, które jeszcze nie znalazły się na stronach przewodnika.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział wydawnictwa:
MROT zachęca mieszkańców Mazowsza do poznawania własnych
Powstanie katalog ofert incentive z
Spragnieni Podróży - fragment
ETC publikuje wskazówki jak uczynić turystykę bardziej
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Golden Flair Competition już 18 listopada
Na wrocławskim lotnisku wyrósł terminal dla VIP-ów
Rosja uderzy w amerykańskie sieci?
Biura podróży walczą o chińskich turystów
Szkolenie dla branży turystycznej
Remont na lotnisku Chopina - będą utrudnienia
Klienci walczyli z Wizz Air trzy lata
Von Essen Hotels sprzedaje swoje hotele
Tarnów promowany w kraju i za granicą
Skrytki bagażowe dla pasażerów na Lotnisku Chopina
Starbucks studzi nastroje analityków
Strajk na Lotnisku Chopina w Warszawie
Kontrowersje w sprawie klauzul dla Rainbow Tours
Nowe hotele pod szyldem Hiltona
Sky Club sprzedaje... sanatoria
Francja: śnieżyce i utrudnienia na drogach
Dochody linii lotniczych wzrosły
Bezpłatny poradnik dla wyjeżdżających za granicę i planujących wakacje