Ogłoszenia
Ogłoszenia
- KIEROWNIK DZIAŁU REZERWACJI
- SPECJALISTA DS ORGANIZACJI imprez turystycznych
- JUNIOR PRODUCT MANAGER Kraków, hybrydowo, zdalnie
- ORIENT TRAVEL - PRACOWNIK DZIAŁU AGENCYJNEGO
- Kierownik biura agencyjnego, Warszawa Bemowo
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista / tka ds. organizacji imprez...
- Specjalista ds. Turystyki - Pruszcz Gdański/Gdańsk
- BP ITAKA - ŁÓDŹ - Specjalista ds....
- Biuro Misja Travel szuka pilotów
![](/plk/dodaj_ogloszenie_yellow.gif)
![Main Cities of Europe, przewodnik kulinarny, Atelier Amaro, gwiazdki Michelin, Bib Gourmand,](https://turinfo.pl/zdjecia/32000_973_44504_37361.jpg)
Niedługo kolejna edycja przewodnika Michelin
Już za tydzień, w środę 12 marca 2014 r. zostanie opublikowane najnowsze wydanie Czerwonego Przewodnika Kulinarnego Michelin "Main Cities of Europe 2014". Przewodnik zawiera najbardziej znany ranking europejskich restauracji.
Najważniejszym pytaniem jest czy kolejna polska restauracja otrzyma Gwiazdkę Michelin i czy ubiegłoroczny zdobywca tego wyróżnienia, restauracja Atelier Amaro utrzyma je, a może zdobędzie kolejną gwiazdkę Michelin dla Polski? W przewodniku zostaną ocenione lokale z Warszawy i Krakowa.
W przewodniku "Main Cities of Europe" restauracjom przyznawane są następujące symbole:
- Sztućce (Łyżka & Widelec) - za wystrój, jakość obsługi, atmosferę lokalu (od jednego do pięciu sztućców)
- Bib Gourmand - za stosunek jakości do ceny
- Gwiazdki Michelin - za walory smakowe potraw (od jednej do 3 gwiazdek)
Jedna Gwiazdka Michelin oznacza bardzo dobrą restaurację w swojej kategorii, dwie oznaczają rewelacyjną kuchnię wartą odwiedzenia, a trzy - wyjątkową kuchnię wartą specjalnej podróży. Decyzję o uhonorowaniu tym najbardziej prestiżowym tytułem podejmuje kolegialnie trzech inspektorów Michelin.
Osobnym wyróżnieniem przyznawanym restauracjom jest Wschodząca Gwiazdka, która oznacza bardzo duże szanse na zdobycie właściwego symbolu w latach kolejnych. Jednak Gwiazdki Michelin nie otrzymuje się dożywotnio - jeżeli inspektorzy podczas kolejnych wizyt w lokalu stwierdzą, że nie zachowuje on poziomu, za który został wyróżniony, mogą odebrać tytuł.
Przewodnik Michelin "Main Cities of Europe" pojawia się na rynku od ponad 100 lat i jest przez wielu uznawany za najważniejszy przewodnik kulinarny na świecie - stanowi numer jeden zarówno pod względem wysokości sprzedaży, jak i historii oraz reputacji. Wszelkie informacje praktyczne w nim zawarte, rankingi lokali oraz przyznane wyróżnienia są sprawdzane oraz aktualizowane każdego roku. Inspektorzy ponownie odwiedzają poprzednio ocenione lokale, a także te, które jeszcze nie znalazły się na stronach przewodnika.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Renesans gastronomii na Pomorzu
Kraków powołał nocnego
Rosną przychody greckich firm
Dział wydawnictwa:
MROT zachęca mieszkańców Mazowsza do poznawania własnych
Powstanie katalog ofert incentive z
Spragnieni Podróży - fragment
ETC publikuje wskazówki jak uczynić turystykę bardziej
Starsze aktualności:
POT ponownie chce nagrodzić najlepsze
Grupa eSky liderem w Grecji i na
Coraz więcej rezerwacji dokonywanych za pośrednictwem
Wracają kontrole na granicy ze
Enter Air - wzrost przychodów i
Trybunał Sprawiedliwości rozpatrzył skargę
JW Construction patrzy z optymizmem na rynek
Golden Flair Competition już 18 listopada
Na wrocławskim lotnisku wyrósł terminal dla VIP-ów
Rosja uderzy w amerykańskie sieci?
Biura podróży walczą o chińskich turystów
Szkolenie dla branży turystycznej
Remont na lotnisku Chopina - będą utrudnienia
Klienci walczyli z Wizz Air trzy lata
Von Essen Hotels sprzedaje swoje hotele
Tarnów promowany w kraju i za granicą
Skrytki bagażowe dla pasażerów na Lotnisku Chopina
Starbucks studzi nastroje analityków
Strajk na Lotnisku Chopina w Warszawie
Kontrowersje w sprawie klauzul dla Rainbow Tours
Nowe hotele pod szyldem Hiltona
Sky Club sprzedaje... sanatoria
Francja: śnieżyce i utrudnienia na drogach
Dochody linii lotniczych wzrosły
Bezpłatny poradnik dla wyjeżdżających za granicę i planujących wakacje