Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Szukamy pilota na 05.12 Gniezno-Bydgoszcz
- Specjalista ds. turystyki
- PRODUCT MANAGER/ FRONT OFFICE REPRESENTATIVE
- Itaka Toruń- G. Copernicus - doradca ds....
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna
- pilotaż Kraków 10.12-12.12.2025
- Touroperator PRIMA HOLIDAY poszukuje pracownika
- Praktykant - obozy sportowe Hiszpania
- Specjalista ds. turystyki WAKACJE.PL Zduńska Wola
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Wykwintne burgery podbijają rynek
Bary szybkiej obsługi cieszą się wśród klientów niesłabnącą popularnością. Co rusz pojawiają się kolejne lokale oferujące menu złożone z hamburgerów i frytek. Przebojem na rynek wkraczają również burgery skomponowane ze zdrowych składników, mające trafiać nawet w gusta wymagających klientów.
Restauracje i bary z burgerami pojawiają się grzyby po deszczu. Lokale, zwłaszcza te w stolicy, mają sporo klientów. Ich właściciele przyznają, że Polacy lubią smak amerykańskiej kuchni. Tym samym restauratorzy znaleźli sposób na świetny biznes.
Jedzenie burgerów stało modne i bardzo powszechne. Z pośród miłośników burgerów wyłoniła się jednak grupa, której wcale nie chodzi o kanapki serwowane w sieciowych fast foodach, ale o dania przygotowane z najlepszych produktów. Idea slow food, która przyszła do nas z Zachodu, przyjęła się w Polsce na dobre. Cześć barów i restauracji oferujących w swoim menu tradycyjne burgery stara się wychodzić na przeciw tym oczekiwaniom.
"Po Londynie, Paryżu, Berlinie, przyszła pora na Warszawę. To się zgrało z tym, że Polacy też chcą lepiej jeść. Już nie wystarczają im kebaby na ulicy. Chcą zjeść dosyć szybko coś smaczniejszego, coś zdrowszego i tutaj się burgery wpasowały" - mówi agencji informacyjnej Newseria Lifestyle, Bogumił Jankiewicz, współwłaściciel sieci Bobby Burger. Restauratorzy podkreślają, że ich klienci mają bardzo sprecyzowane wymagania. To ludzie świadomi, gotowi zapłacić nieco więcej za produkty lepszej jakości.
"Jest moda, ale to nie jest też tak, że konsumenci zaakceptują wszystko, co się pojawi na rynku. Konsument - owszem - idąc za modą może spróbować zjeść w jakimś nowym miejscu, ale jeżeli jakość będzie niska, to tam już nie wróci. Także przetrwają te lokale, które będą miały dobrą jakość i też rozpoznawalną markę" - wskazuje Jankiewicz.
Dobry burger wymaga odpowiednich składników. Podstawą w tym przypadku jest mięso - koniecznie wołowe. Nie może to być wieprzowina. "Najbardziej popularny jest cheeseburger zawierający mięso, ser, bułkę, warzywa, sosy. Kiedyś mieliśmy takiego burgera miesiąca z żurawiną, rukolą, serem lazurem i orzechami włoskimi. On był bardzo, bardzo rozchwytywany" - zapewnia Jankiewicz.
Pomimo, że oferta przedstawia się zachęcająco, to odstraszać potencjalnych klientów może cena kanapki. Nie każdy jest w stanie zapłacić przynajmniej 20 zł za jednego burgera. Zdarzają się również takie zestawy, które kosztują nawet dwa razy więcej. Cena ma być jednak adekwatna do oferowanej jakości. W lokalach używane są świeże produkty od sprawdzonych dostawców, klienci mają do wyboru wołowinę od różnych dostawców, a sosy czy napoje często przygotowywane są na miejscu.
Fenomen popularności burgerów przybliża poniższy filmik:
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Cel: Innowacje, Technologie i Zrównoważony Rozwój w
Dział badania rynku i analizy:
ETC: Trzeci kwartał roku udany dla
WTTC: może braknąć rąk do pracy w
Więcej turystów w polskich obiektach
Starsze aktualności:
Śmierć trójki Polaków na
Accor pokazuje trendy w rezerwacjach na
Ecco Travel rozpoczyna WIELKĄ
Na ferie wyjedzie więcej
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
POT: Ponad połowa Polaków wyjedzie gdzieś w
Kraków wśród wybranych przez
Które paszporty są
TSUE: Tożsamość płciowa klienta nie należy do danych niezbędnych do zakupu
Aquamaris: agenci oddajcie kasę!
Solaris dostarczy tramwaje do Niemiec
Valkee - słuchawki emitujące światło
Powstał nowy serwis z biletami lotniczymi
Jak klienci będą szukać ofert?
Biuro Gawatur zbankrutowało!!!!
przemyslenia zwiazane z branza i studiami z nia zwiazanymi
kierownik obozu,koloni,wychowawca,instruktor rekreacji i spo
Półmetek konkursu Best Hotel Award 2014
Dzisiaj Światowy Dzień Lotnictwa Cywilnego
Paraliż komunikacyjny w Sztokholmie
