Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot wycieczek rowerowych
- REZYDENT TURYSTYCZNY REGO-BIS - SEZON 2024
- Animator Czasu Wolnego - Bułgaria
- KIEROWNIK DZIAŁU REZERWACJI
- PRACOWNIK DZIAŁU CALL CENTER
- Pilot na Węgry
- Project Manager (Katowice)
- Specjalista ds. rezerwacji w jęz. polskim
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
Restaurant Week walczy z marnowaniem jedzenia
3 kwietnia 2019 roku rozpoczął się największy polski festiwal restauracyjny, a wraz z nim ogólnopolska kampania społeczna #SzanujJedzenie.
Od 3 do 17 kwietnia potrwa wiosenna edycja Restaurant Week, która w tym roku dedykowana jest promocji szacunku do jedzenia oraz walce z marnowaniem żywności.
W festiwalu weźmie udział niemalże 350 najlepszych restauracji w kraju z ponad 30 miast. Wiele z nich przygotowało swoje menu oparte na filozofii zero-waste.
"Walka z marnowaniem jedzenia to dla nas osobiście i zawodowo obecnie temat numer jeden. Będziemy promować chodzenie do restauracji festiwalowych, w których dzięki internetowym rezerwacjom i wcześniejszemu wyborowi menu, możliwe jest zerowe zmarnowanie jedzenia, ale też zachęcać gości do zmiany nawyków np. branie niezjedzonych resztek do domu i wykorzystania ich w myśl filozofii zero-waste" - mówi Maciej Żakowski, współtwórca Restaurant Week Polska.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Kulinarny zawrót głowy czyli festiwale i wydarzenia kulinarne z całego świata
ETC rozpoczyna nową kampanię promującą europejską turystykę
Wyjazdy na Maltę i Rodos tańsze niż przed tygodniem
Terroryści zaatakowali w Wielkiej Brytanii
Rusza najdłuższe połączenie lotnicze świata
Bułgaria zapowiada wsparcie dla organizatorów turystyki
Nowy członek zarządu PKS Polonus
16 blogerów zmierzy się w turystycznych mistrzostwach
Na Tour Salonie podróż ma być sztuką
Wakacje w Polsce - gdzie i za ile?
Kuchnia Bliskiego i Dalekiego Wschodu zyskuje na popularności
Brytyjski przewoźnik został sprzedany
Trzy hotele z PHH dołączą do sieci Best Western
123 kierunki w nowym rozkładzie z Pyrzowic
Sri Lanka wprowadza darmowe wizy
Tatry Mountain Resorts kupuje alpejskie kurorty
UOKiK z wątpliwościami co do inwestycji w aparthotele
Nowa lokalizacja targów EuroGastro i WorldHotel
Branża turystyczna domaga się cofnięcia zakazu wstępu do Puszczy Białowieskiej
Kiwi.com analizuje wielkanocne podróże
Biuro Ar - TUR obsługuje świętokrzyskie oferty turystyczne