TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

LOT z nowymi kierunkami czarterowymi w sezonie zimowym

PLL LOT podpisały umowy z dwoma touroperatorami, przez co w tym sezonie zimowym samoloty przewoźnika polecą bezpośrednio z Warszawy do dziesięciu miast na świecie.


Na mocy podpisanych umów z Rainbow Tours i TUI Poland, polski przewoźnik udostępnia samolot wraz z załogą do obsługi wybranych kierunków. Spółka przekazała, że umowy z Rainbow i TUI Poland obowiązują na czas sezonu zimowego 2018/2019. Wszystkie rejsy czarterowe będą realizowane samolotem Boeing 787-8 Dreamliner, który zabiera 252 pasażerów w trzech klasach podróży: LOT Charters Business, LOT Charters Premium i LOT Charters Economy. Najdłuższym połączeniem czarterowym jest rejs z Warszawy do Rio de Janeiro, który trwa 13 godzin.

Dokładnie chodzi o połączenia:

  • Brazylia/ Rio de Janeiro (kod IATA: GIG) - od 11 listopada do 3 grudnia co 10/11 dni;
  • Tajlandia/ Bangkok (BKK) - od 3 listopada do 23 marca co 7 dni;
  • Tajlandia/ Phuket (HKT) od 5 listopada do 18 marca co 7 dni;
  • Wietnam/ Ho Chi Minh (SGN) - od 4 listopada do 21 marca co 10/11 dni;
  • Meksyk/ Cancun (CUN) - od 2 listopada do 15 marca co 7 dni;
  • Kuba/ Varadero (VRA) - od 7 listopada do 20 marca co 7 dni;
  • Kenia/ Mombasa (MBA) - od 3 listopada do 18 marca co 7 dni;
  • Dominikana/ Punta Cana (PUJ) - od 30 grudnia do 25 lutego co 7 dni;
  • Dominikana/ Puerto Plata (POP) od 8 listopada do 6 maja co 10/11 dni;
  • Mauritius (MRU) od 7 listopada do 27 marca co 7 dni.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję