Ogłoszenia
Ogłoszenia
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
Potyczki Kulinarne w hotelu City
Dnia 5 listopada br. w Hotelu City w Bydgoszczy odbyły się Bydgoskie Jesienne Spotkania Kulinarne oraz trzecia już edycja konkursu dla kucharzy pod nazwą Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne Glezman 2005.
Organizatorem konkursu była firma Glezman. Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne Glezman 2005 pomyślane początkowo jako impreza o zasięgu regionalnym, stał się już konkursem ponadregionalnym, objętym od tego roku patronatem Klubu Szefów Kuchni. Zwycięzca tegorocznej edycji potyczek będzie miał możliwość uczestnictwa w Kulinarnym Pucharze Polski.
W tegorocznej edycji konkursu, jak co roku współzawodniczyło 12 ekip, które były oceniane przez jury w składzie:
1. Przewodniczący - Jean Bos - Pałac Wiejce
2. Dariusz Zahorański - Hotel Radisson
3. Przemek Kaczmarek - Szef Kuchni Studia Food Solution Unilever
4. Anna Aleksandrowicz-Glezman - Firma Glezman
Zmagania kulinarne wygrał szef kuchni bydgoskiego lokalu "Dolce Vita" - Marcin Szukaj.
Konkursowi towarzyszył szereg imprez, w których wystąpił m.in. Pascal Brodnicki - gwiazda telewizji TVN, zaprezentowały się również z pokazami i szkoleniami firmy sponsorujące. Podsumowaniem imprezy był Gala Dinner, impreza, która odbyła się wieczorem w Hotelu City, w Restauracji Chopin, podczas której ogłoszono wyniki konkursu i wręczono nagrody.
Sponsorami głównymi tegorocznych Bydgoskich Jesiennych Spotkań Kulinarnych byli: City Hotel, Glezman, Ecolab, Knorr-Unilever, Bonduelle. Pozostali sponsorzy imprezy to: Pepsi, Barry Callebaut, FarmFrites, Complex, Kuma, Dossche, Kamis, Gościniec Soplica, Fanex, Viola, Cheman.
Nad całością czuwał Honorowy Gospodarz Imprezy - Szef Kuchni City Hotelu Dariusz Gwiazda
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Dział hotele, pensjonaty:
a&o Hostels promuje turystykę młodzieżową w
Oficjalny start sezonu
Starsze aktualności:
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
Coraz mniej inwestycji w nieruchomości hotelowe w Europie?
Promocja albumu "100 wyjątkowych miejsc" rozpoczęta
Stowarzyszenia Gdynia Turystyczna znalazło sposób na ożywienie miasta poza sezonem
Biura podróży łamią ustawę o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym?
Magiczna zima w Berlinie: fascynacje, atrakcje, zabawa!
LOT poleciał po polskich turystów do Egiptu
Program Rozwoju Turystyki i Wypoczynku Dzieci i Młodzieży - sprawozdanie
Super bezpieczne e-paszporty z chipami RFID da się powielać?
Konkurs na najlepszą pracę magisterską
Turyści nie kupują dodatkowych polis?
Biura podróży będą płacić większe składki za ubezpieczenia i gwarancje bankowe?
Piąta edycja konkursu na najlepszą pracę magisterską z turystyki!
Jak zaplanować wypoczynek z dala od zatłoczonych miejscowości wypoczynkowych?
Białoruś: nowe zasady wwożenia bagażu
