Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
Potyczki Kulinarne w hotelu City
Dnia 5 listopada br. w Hotelu City w Bydgoszczy odbyły się Bydgoskie Jesienne Spotkania Kulinarne oraz trzecia już edycja konkursu dla kucharzy pod nazwą Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne Glezman 2005.
Organizatorem konkursu była firma Glezman. Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne Glezman 2005 pomyślane początkowo jako impreza o zasięgu regionalnym, stał się już konkursem ponadregionalnym, objętym od tego roku patronatem Klubu Szefów Kuchni. Zwycięzca tegorocznej edycji potyczek będzie miał możliwość uczestnictwa w Kulinarnym Pucharze Polski.
W tegorocznej edycji konkursu, jak co roku współzawodniczyło 12 ekip, które były oceniane przez jury w składzie:
1. Przewodniczący - Jean Bos - Pałac Wiejce
2. Dariusz Zahorański - Hotel Radisson
3. Przemek Kaczmarek - Szef Kuchni Studia Food Solution Unilever
4. Anna Aleksandrowicz-Glezman - Firma Glezman
Zmagania kulinarne wygrał szef kuchni bydgoskiego lokalu "Dolce Vita" - Marcin Szukaj.
Konkursowi towarzyszył szereg imprez, w których wystąpił m.in. Pascal Brodnicki - gwiazda telewizji TVN, zaprezentowały się również z pokazami i szkoleniami firmy sponsorujące. Podsumowaniem imprezy był Gala Dinner, impreza, która odbyła się wieczorem w Hotelu City, w Restauracji Chopin, podczas której ogłoszono wyniki konkursu i wręczono nagrody.
Sponsorami głównymi tegorocznych Bydgoskich Jesiennych Spotkań Kulinarnych byli: City Hotel, Glezman, Ecolab, Knorr-Unilever, Bonduelle. Pozostali sponsorzy imprezy to: Pepsi, Barry Callebaut, FarmFrites, Complex, Kuma, Dossche, Kamis, Gościniec Soplica, Fanex, Viola, Cheman.
Nad całością czuwał Honorowy Gospodarz Imprezy - Szef Kuchni City Hotelu Dariusz Gwiazda
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Enoturystyka rozwija się w
Taylor Swift da zarobić
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Coraz mniej inwestycji w nieruchomości hotelowe w Europie?
Promocja albumu "100 wyjątkowych miejsc" rozpoczęta
Stowarzyszenia Gdynia Turystyczna znalazło sposób na ożywienie miasta poza sezonem
Biura podróży łamią ustawę o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym?
Magiczna zima w Berlinie: fascynacje, atrakcje, zabawa!
LOT poleciał po polskich turystów do Egiptu
Program Rozwoju Turystyki i Wypoczynku Dzieci i Młodzieży - sprawozdanie
Super bezpieczne e-paszporty z chipami RFID da się powielać?
Konkurs na najlepszą pracę magisterską
Turyści nie kupują dodatkowych polis?
Biura podróży będą płacić większe składki za ubezpieczenia i gwarancje bankowe?
Piąta edycja konkursu na najlepszą pracę magisterską z turystyki!
Jak zaplanować wypoczynek z dala od zatłoczonych miejscowości wypoczynkowych?
Białoruś: nowe zasady wwożenia bagażu