Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
Potyczki Kulinarne w hotelu City
Dnia 5 listopada br. w Hotelu City w Bydgoszczy odbyły się Bydgoskie Jesienne Spotkania Kulinarne oraz trzecia już edycja konkursu dla kucharzy pod nazwą Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne Glezman 2005.
Organizatorem konkursu była firma Glezman. Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne Glezman 2005 pomyślane początkowo jako impreza o zasięgu regionalnym, stał się już konkursem ponadregionalnym, objętym od tego roku patronatem Klubu Szefów Kuchni. Zwycięzca tegorocznej edycji potyczek będzie miał możliwość uczestnictwa w Kulinarnym Pucharze Polski.
W tegorocznej edycji konkursu, jak co roku współzawodniczyło 12 ekip, które były oceniane przez jury w składzie:
1. Przewodniczący - Jean Bos - Pałac Wiejce
2. Dariusz Zahorański - Hotel Radisson
3. Przemek Kaczmarek - Szef Kuchni Studia Food Solution Unilever
4. Anna Aleksandrowicz-Glezman - Firma Glezman
Zmagania kulinarne wygrał szef kuchni bydgoskiego lokalu "Dolce Vita" - Marcin Szukaj.
Konkursowi towarzyszył szereg imprez, w których wystąpił m.in. Pascal Brodnicki - gwiazda telewizji TVN, zaprezentowały się również z pokazami i szkoleniami firmy sponsorujące. Podsumowaniem imprezy był Gala Dinner, impreza, która odbyła się wieczorem w Hotelu City, w Restauracji Chopin, podczas której ogłoszono wyniki konkursu i wręczono nagrody.
Sponsorami głównymi tegorocznych Bydgoskich Jesiennych Spotkań Kulinarnych byli: City Hotel, Glezman, Ecolab, Knorr-Unilever, Bonduelle. Pozostali sponsorzy imprezy to: Pepsi, Barry Callebaut, FarmFrites, Complex, Kuma, Dossche, Kamis, Gościniec Soplica, Fanex, Viola, Cheman.
Nad całością czuwał Honorowy Gospodarz Imprezy - Szef Kuchni City Hotelu Dariusz Gwiazda
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział hotele, pensjonaty:
Turystyka potrzebuje od państwa wsparcia, a nie przejmowania roli
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Starsze aktualności:
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
Coraz mniej inwestycji w nieruchomości hotelowe w Europie?
Promocja albumu "100 wyjątkowych miejsc" rozpoczęta
Stowarzyszenia Gdynia Turystyczna znalazło sposób na ożywienie miasta poza sezonem
Biura podróży łamią ustawę o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym?
Magiczna zima w Berlinie: fascynacje, atrakcje, zabawa!
LOT poleciał po polskich turystów do Egiptu
Program Rozwoju Turystyki i Wypoczynku Dzieci i Młodzieży - sprawozdanie
Super bezpieczne e-paszporty z chipami RFID da się powielać?
Konkurs na najlepszą pracę magisterską
Turyści nie kupują dodatkowych polis?
Biura podróży będą płacić większe składki za ubezpieczenia i gwarancje bankowe?
Piąta edycja konkursu na najlepszą pracę magisterską z turystyki!
Jak zaplanować wypoczynek z dala od zatłoczonych miejscowości wypoczynkowych?
Białoruś: nowe zasady wwożenia bagażu
