Ogłoszenia
Ogłoszenia
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
- OFERTA PRACY - Doradca / Konsultant ds. Turystyki
- Kraków - Specjalista ds. Turystyki
- Meble do biura podróży, wyposażenie salonu TUI na...
- SPECJALISTA DS. TURYSTYKI
Charytatywna licytacja dań kulinarnych szefów kuchni Starwood
W piątek 13 listopada 2009 r., w Sali Balowej warszawskiego hotelu Sheraton, odbyła się pierwsza w Polsce charytatywna aukcja kulinarnych dzieł sztuki szefów kuchni hoteli Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Sopocie oraz The Westin Warsaw i Le Meridien Bristol na rzecz Fundacji Orimari.
Podczas wydarzenia serwowano sześciodaniowe menu przygotowane przez 6 wspaniałych szefów kuchni, a dodatkowo goście mieli możliwość wylicytowania 6 perełek kulinarnych, które na oczach gości przygotowywali sami szefowie kuchni.
Najwyższą cenę osiągnęło danie przygotowane przez duet: Janusz Korzyński, Ernest Jagodziński z hotelu The Westin Warsaw, czyli "DyFusia": lekko opiekany jeżowiec podany z mrożonym musem z awokado i sałatką Ceviche w akompaniamencie żabnicy marynowanej w tonce i olejku z dzikiej pomarańczy, podany na grilowanej Carice i pure z marchwi i imbiru. Najdroższe danie przygotowane przez szefów kuchni hotelu The Westin Warsaw osiągnęło zawrotną kwotę 12 000 zł.
Poza daniami można było wylicytować butelkę Henessy X.O Magnum z autografem Maurice’a Henessy i wyjątkową szynkę Joselito.
Z licytacji, poprowadzonej przez Dorotę Wellman i Mariusza Kałamagę z kabaretu Łowcy.B, zebrano w sumie 217 tysięcy zł. Kwota ta zostanie w całości przeznaczona na zakup sprzętu medycznego dla Kliniki Pediatrii WIM w Warszawie na leczenie małych pacjentów z całej Polski.
Tegoroczna kolacja była pierwszym tego rodzaju wydarzeniem w Polsce, Fundacja wraz siecią Starwood Hotels i Resorts do której należą hotele Sheraton, Westin i Le Meridien Bristol będzie organizować ją cyklicznie, raz w roku.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Dział hotele, pensjonaty:
Polska turystyka rośnie i będzie
Drogie Święta i Sylwester w
Starsze aktualności:
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
UN Tourism: Turystyka odbudowała się po
Wizz Air rezygnuje z płatnej
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i
Emirates wprowadzają nowe uniformy dla obsługi pasażerów premium i
W poniedziałek rozpoczynają się ferie
20 i 21 stycznia 2007 - Puchar Świata w Zakopanem
Rzeszów ma lotnisko międzynarodowe, a Białystok cały czas nie ma żadnego
W centrum Opola powstanie pięciogwiazdkowy hotel, restauracje, sala konferencyjna i spa
Brytyjskie hotele borykają się z problemem nagich lunatyków
Gdynia przywita jeden z największych żaglowców
British Airways: od jesieni koniec lotów z Krakowa do Londynu
Unijne dotacje dla tanich linii lotniczych
Dodatkowe bilety na olimpiadę w Atenach
Barbórka 2010. Komora Michałowice znów na trasie turystycznej
Zakaz palenia w wagonach InterCity
Cztery spółki zbadają sytuację finansową PUHiT w Krakowie
