Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
Charytatywna licytacja dań kulinarnych szefów kuchni Starwood
W piątek 13 listopada 2009 r., w Sali Balowej warszawskiego hotelu Sheraton, odbyła się pierwsza w Polsce charytatywna aukcja kulinarnych dzieł sztuki szefów kuchni hoteli Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Sopocie oraz The Westin Warsaw i Le Meridien Bristol na rzecz Fundacji Orimari.
Podczas wydarzenia serwowano sześciodaniowe menu przygotowane przez 6 wspaniałych szefów kuchni, a dodatkowo goście mieli możliwość wylicytowania 6 perełek kulinarnych, które na oczach gości przygotowywali sami szefowie kuchni.
Najwyższą cenę osiągnęło danie przygotowane przez duet: Janusz Korzyński, Ernest Jagodziński z hotelu The Westin Warsaw, czyli "DyFusia": lekko opiekany jeżowiec podany z mrożonym musem z awokado i sałatką Ceviche w akompaniamencie żabnicy marynowanej w tonce i olejku z dzikiej pomarańczy, podany na grilowanej Carice i pure z marchwi i imbiru. Najdroższe danie przygotowane przez szefów kuchni hotelu The Westin Warsaw osiągnęło zawrotną kwotę 12 000 zł.
Poza daniami można było wylicytować butelkę Henessy X.O Magnum z autografem Maurice’a Henessy i wyjątkową szynkę Joselito.
Z licytacji, poprowadzonej przez Dorotę Wellman i Mariusza Kałamagę z kabaretu Łowcy.B, zebrano w sumie 217 tysięcy zł. Kwota ta zostanie w całości przeznaczona na zakup sprzętu medycznego dla Kliniki Pediatrii WIM w Warszawie na leczenie małych pacjentów z całej Polski.
Tegoroczna kolacja była pierwszym tego rodzaju wydarzeniem w Polsce, Fundacja wraz siecią Starwood Hotels i Resorts do której należą hotele Sheraton, Westin i Le Meridien Bristol będzie organizować ją cyklicznie, raz w roku.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział hotele, pensjonaty:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Starsze aktualności:
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
20 i 21 stycznia 2007 - Puchar Świata w Zakopanem
Rzeszów ma lotnisko międzynarodowe, a Białystok cały czas nie ma żadnego
W centrum Opola powstanie pięciogwiazdkowy hotel, restauracje, sala konferencyjna i spa
Brytyjskie hotele borykają się z problemem nagich lunatyków
Gdynia przywita jeden z największych żaglowców
British Airways: od jesieni koniec lotów z Krakowa do Londynu
Unijne dotacje dla tanich linii lotniczych
Dodatkowe bilety na olimpiadę w Atenach
Barbórka 2010. Komora Michałowice znów na trasie turystycznej
Zakaz palenia w wagonach InterCity
Cztery spółki zbadają sytuację finansową PUHiT w Krakowie
Pasażerowie nie znoszą ukrytych opłat w biletach lotniczych
Zakopane: będzie przejście podziemne pod Gubałówkę
Odznaki honorowe "Za Zasługi dla Turystyki"
Polskie biura podróży zaczęły się konsolidować
Krupówki: gdzie się podział styl zakopiański?
TRAKIA PLAZA - BUŁGARIA - 2 DZIECI DO 13 LAT GRATIS - 500 55
