Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
Szkolenie warsztatowe dla właścicieli i managerów gastronomii
W terminie 21-23 marca 2011 r. firma szkoleniowo - doradcza H&R System organizuje w Warszawie pierwsze w Polsce szkolenie dedykowane dla właścicieli i managerów restauracji oparte na autorskim programie warsztatowo - audytowym. Kolejne szkolenia prowadzone będą w innych regionach.
Grupy szkoleniowe liczą od 2 do 8 osób. Szkolenie trwa 3 dni. Jednego z nich uczestnicy odwiedzą wraz z trenerem restauracje wybrane według określonego klucza i wspierając się opracowanym przez H&R System formularzem ocenią jakość obsługi oraz zbadają różne aspekty funkcjonowania restauracji.
Stosowane metody szkoleniowe mają na celu aktywizację uczestników i przygotowanie ich do skutecznego wykorzystania zdobytej wiedzy i umiejętności w praktyce. Autorska formuła szkolenia prezentuje przykłady konkretnych rozwiązań i sprzyja nabywaniu umiejętności operacjonalizacji wiedzy.
Program skupia się wokół zagadnień związanych ze wzmacnianiem i wyróżnianiem marki, badaniem konkurencji, budowaniem standardów i opracowaniem kalendarza projektów. Zajęcia ukierunkowane są na doskonalenie kompetencji uczestników w zakresie efektywnego planowania w gastronomii, zdobycie wiedzy dotyczącej zarządzania marką, zapoznanie z rolą znaczenia marki restauracji w budowaniu długotrwałych relacji z Gośćmi i pomoc w diagnozowaniu mocnych i słabych stron restauracji.
Podsumowaniem szkolenia jest moduł realizowany w oparciu o moderowaną przez trenera "burzę mózgów". Metoda ta pozwala na skonfrontowanie opinii i ocen poszczególnych uczestników szkolenia i skorzystanie z wzajemnych doświadczeń w procesie formułowania wniosków i przyswajania wiedzy.
Po szkoleniu uczestnik wie, jak wyróżnić restaurację i określić grupę docelową gości, umie planować i obliczać zyskowność prowadzonych działań, wie jakimi sposobami efektywnie budować zespół i potrafi stosować narzędzia służące rozwijaniu działalności. Koszt szkolenia to 2400 zł netto. W cenę wliczone są materiały szkoleniowe, konsultacje z trenerem, lunch i przerwy kawowe. Szkolenie prowadzi Rafał Pasenik, trener od wielu lat związany z branżą HoReCa.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział hotele, pensjonaty:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Starsze aktualności:
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Nowy prom irlandzkiego armatora Irish Feries zastąpi "Normady"
POT zaprasza do udziału w workshopie z rosyjską branża turystyczną
Utworzono szlak maziarski w Małopolsce
Dni Węgrzyna w Krakowie - weekend dla smakoszy win
Ryanair osiąga bardzo dobre wyniki
Wizz Air rezygnuje z trasy Katowice - Warna
Toruński deweloper wybuduje nowy hotel
Angielski dla pracowników gastronomii
Kraków: ruszyła budowa ważnego odcinka drogi krajowej nr 94
Pakistan - katastrofa samolotu pasażerskiego
Nowa Baza Biur Turystycznych dostępna!
Kartą kredytową - niebezpiecznie
Terminal 2 na Okęciu zamknięty
