Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Doradca wakacyjny BP ITAKA Rzeszów Millenium Hall
- Orient Travel Product Manager Katowice
- Kierownik Salonu Franczyzowego TUI Wrocław
- Szukam pilota 05.06.24 Korsze - Malbork
- Poszukujemy pilota/przewodnika
- INCENTIVE MENAGER*NEW BUSINESS MANAGER
- Specjalista d/s Turystyki Dąbrowa Górnicza
- REZYDENT TURCJA
- Kurs Specjalista ds. księgowości
- Specjalista d/s turystyki - Denar Travel Żory
Wyjazdy studyjne receptą na przetrwanie kryzysu w polskiej gastronomii?
Specjaliści branży gastronomicznej wróżą trudny okres dla firm tego sektora. Okres między wakacjami a Świętami Bożego Narodzenia to zazwyczaj czas spowolnienia w gastronomii. W tym roku stanowić będzie wyjątkowe wyzwanie. Dlatego firmy muszą brać przykład z zagranicznych kolegów po fachu.
Posiłki na świeżym powietrzu, nowe pozycje w menu, kanapki i zdrowe sałatki, a co najważniejsze - korzystny stosunek wartości do ceny. Wszystkie te elementy zostały wprowadzone do tegorocznej, letniej oferty w wielu gastronomicznych lokalach. Mimo obecnej sytuacji ekonomicznej, wysokich kosztów stałych i zmniejszonego popytu.
- Obawiam się, że będzie to źródłem problemów, a wiele gastronomicznych punktów nie przetrwa tego sezonu - twierdzi Mo Mokhtar, dyrektor zarządzający Pasiony Group, angielskiej firmy konsultingowej specjalizującej się w branży gastronomicznej.
Dlatego firma Pasiony Group stworzyła ofertę zróżnicowanych, tematycznych wyjazdów studyjnych do Londynu, podczas których na przykładzie interesujących lokali gastronomicznych naocznie poznać można tajemnice ich sukcesu oraz osobiście doświadczyć panujące trendy i udoskonalenia.
Pierwszy tegoroczny wyjazd dedykowany będzie gastronomii francuskiej. Uczestnicy poznają m.in. tajemnice sukcesu śniadań serwowanych w lokalu "apostrophe", lunch w restauracji Prêt / EAT oraz popołudniową herbatę w PAUL / PATISSERIE VALERIE - wszystkie placówki na trasie zaliczane są do czołowych w branży.
Wyjazd w ramach akcji "Czas na lunch - sezon 1: francuskie trendy" zaplanowany jest na 6 sierpnia br. Uczestnikom będzie towarzyszył m.in. Mo Mohktar, który zaoferuje swoją wiedzę i doświadczenie w zakresie gastronomicznych inspiracji i skutecznych rozwiązań.
Pasiony Group to angielska firma konsultingowa specjalizująca się w obsłudze restauracji, kawiarni, kafeterii oraz innych przedsiębiorstw z branży.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
Rozpoczęła się sprzedaż lata
Parlament Europejski naciska na przyjęcie Bułgarii i Rumunii do strefy
WTTC: turystyka zbliża się do poziomów sprzed
Rynku condohoteli coraz bardziej
Katastrofa na Odrze może się
Emirates uruchamiają powietrzne
Włochy nieoczywiste - zachęta do
NIK skontrolowała lotnisko w
Jest decyzja środowiskowa dla
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Delegaci UEFA będą wizytować Wrocław
Narciarstwo będzie sportem tylko dla bogatych?
Policja zatrzymała mężczyznę, który okradł katowickie biuro podróży
Nowa wersja HotelCalculator.com - 100 tys. hoteli już online!
Szkocja: od wczoraj obowiązuje zakaz palenia w pubach i restauracjach
Utrudnienia w ruchu na lotnisku w Dublinie
Katalog turystyczny Geovita 2011
Opole: otwarto nową restaurację tylko dla "kulturalnych"
Egzotyczne destynacje lotnicze polecane w marcu
Na Słowacji można płacić w euro
Zakopane: Weekend Słowacji oraz Wielka Majówka Tatrzańska
Kraków: brak taksy turystycznej to brak funduszy na promocję miasta