Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
Truskawki wabią klientów w restauracjach
Stołeczni restauratorzy skutecznie wykorzystują sezon truskawkowy, wabiąc klientów niekonwencjonalnymi potrawami z tego pełnego słońca owocu.
Jednak czas, kiedy szczytem ekstrawagancji były tarta truskawkowa i lody z truskawkami na deser minął bezpowrotnie. Teraz kucharze serwują bardziej wyrafinowane połączenia smaków - sandacza przyrządzanego na parze w sosie truskawkowym, pierś kaczki z truskawkami, krewetki z czosnkiem, ziołami i popieprzonymi truskawkami, tatar ze świeżych truskawek z suszonymi owocami, miętą, marakują i mięsem eskalopków w sezamie (restauracja Boathouse na Wale Miedzeszyńskim), truskawki zapiekane (Grand Kredensie przy Puławskiej), cieniutka pitta lub bułką z ciasta drożdżowego z truskawkami, truskawkowy chłodnik (Banja Luce przy Puławskiej)
Niestety już niedługo świeże truskawki tak prędko się kończą, a zdaniem restauratorów z mrożonych niewiele dobrego można przyrządzić. Wtedy jednak sezonowe potrawy z truskawkami zastąpią potrawy z grzybami, a na pierwszy ogień pójdą kurki, które już się pojawiły w polskich lasach...
Obecnie konkurencja na rynku gastronomicznym jest bardzo dużą. Właściciele restauracji muszą wciąż konkurować, umiejętnie przyciągając klientów. A niekonwencjonalne potrawy w menu potrafią ucieszyć zarówno stałych klientów, jak i przyciągnąć do lokalu nowych. Nowe pozycje w menu wprowadzają, więc zarówno renomowane lokale, jak i lokalne lunchbary.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział hotele, pensjonaty:
Turystyka potrzebuje od państwa wsparcia, a nie przejmowania roli
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Starsze aktualności:
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
Łódź: trzygwiazdkowy hotel w Sukcesji
Miasto Mikołaja Kopernika reklamowało się w Amsterdamie
Umowa British Airways i Travelport. Biura podróży będą korzystać z pełnej oferty przewoźnika
Wieliczka stara się o unijne fundusze
Zamknięte lotnisko w Teheranie
Tanie linie lotnicze jednak doceniają Kraków?
Wyróżnienia dla stoiska Gdyni na targach turystycznych
Promocja w Scan Holiday Travel
Kraków: restauracja Ratel zatrudni wychowanków poprawczaka
iFlight - nowa internetowa wyszukiwarka biletów lotniczych dla biur podróży
