Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista d/s turystyki biuro franchisingowe...
- Szkolenie "Dostępność usług...
- Biuro podróży zatrudni Specjalistkę do spraw...
- Pilot wycieczek na Zakynthos
- pilot/tłumacz j. francuskiego
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystyki, GH Sarni Stok
- Specjalista ds turystyki
- poszukiwany przewodnik po Pradze 28.05
Kozi Gród otrzymał certyfikat Kampanii Społecznej Biała Lilia
We wrześniu 2010 roku restauracja położonego na Kaszubach Koziego Grodu poddała się audytowi Kampanii Społecznej Biała Lilia.
Kontrola zakończyła się otrzymaniem 97 punktów na 100, co oznacza spełnianie najwyższych standardów higieny i bezpieczeństwa oferowanej żywności.
Biała Lilia to projekt międzynarodowy. Inicjatywa firmy JohnsonDiversey została zapoczątkowana w Istambule, gdzie spotkała się z wielkim zainteresowaniem władz miasta, a następnie wszystkich ośrodków turystycznych Turcji. Zebrane pozytywne doświadczenia zaowocowały rozszerzeniem się kampanii na pozostałe kraje europejskie, w tym Polskę. Badania polegają na obserwacji procesu produkcji, począwszy od odebrania produktów od dostawcy po podanie potrawy na stół.
Wysokie standardy prowadzenia procesu produkcji żywności, od wejścia surowców i produktów na magazyn, poprzez proces przechowywania, obróbki i serwowania posiłków, potwierdzają wysoką jakość i bezpieczeństwo serwowanej w restauracji Koziego Grodu żywności. Cały proces jest w tej placówce szczegółowo kontrolowany przez odpowiedzialny personel i profesjonalnie odnotowywany w dokumentacji, która dotyczy dostaw, przechowywania, przygotowywania i serwowania żywności.
Od początku istnienia Koziego Grodu restaurację prowadzi Przemysław Formela, który pełni funkcje Szefa Kuchni oraz Managera Gastronomii. Kuchnia w restauracji Koziego Grodu oferuje znakomite dania kaszubskie, polskie i kuchni światowej, a jej specjalnością jest dziczyzna.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Dział nagrody i wyróżnienia:
Można składać oferty w Programie wsparcia
Kto dołączył do Polskich Marek
Chorwacja doceniona za osiągnięcia w rozwoju zrównoważonej
Wszystkie hotele należące do Clustra IHG Hotels and Resorts z certyfikatem Green
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Starsze aktualności:
Nowe osoby w Polskich Hotelach
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Ukraińskie stowarzyszenie touroperatorów przyjęte do
Czterogwiazdkowy hotel ze spa powstanie w pałacu Goetzów
Krakowskie dorożki pod lupą prokuratury. Konie stratowały kawiarnię i turystki
Komisja Europejska ostrzegła linie lotnicze Yemenia
GPS dla piechurów i rowerzystów?
Do Krakowa samolotem najdrożej, czyli jak linie lotnicze żerują na zainteresowaniu Krakowem
Powstaje ekomuzeum cieszynianki wiosennej!
Propozycje letniej oferty Wizz Air na 2007 r.
Nowy prezes i nowa strategia Centralwings!
Austriaccy hotelarze uruchomili "gorącą linię" dla kibiców
5 osób rannych w zderzeniu tira z autobusem!
Szkolna wycieczka - zamiast zwiedzać, trafila do więzienia!
Polacy latają dużo więcej niż szacowano
Nagroda Skytrax dla personelu Swiss