TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Termy Bania w Białce Tatrzańskiej ruszą 16 czerwca

Prace przy budowie Termy Bania w Białce Tatrzańskiej są już na finiszu. Otwarcie zaplanowano na 16 czerwca.


Białczańska Terma powstała w oparciu o połączenie nowoczesnej technologii z tradycyjnym góralskim folklorem, który można dostrzec w architekturze obiektu. Dach Bani pokrywają rojniki, rozchodniki, macierzanka oraz inne kwitnące, kolorowe zioła. Dzięki tej specyficznej, górskiej roślinności dach Termy Bania będzie przypominał kwitnącą łąkę.

Woda termalna Białki Tatrzańskiej znana jest ze swoich zdrowotnych właściwości. Woda w obiekcie wydobywana jest z głębokości 2500 m i dostępna będzie w każdym z basenów. Jej pierwotna temperatura wynosi 72 stopni C. Docelowo będzie schładzana do temperatury 24-38 stopni. Dodatkowo wykorzystywana będzie do ogrzewania budynku.

Obiekt zostanie podzielony na części. Rodzinom z dziećmi dedykowana będzie Strefa Głośna. Ci, którzy będą chcieli korzystać z bardziej spokojnych form relaksu będą mogli wybrać się do Strefy Cichej. Kolejne strefy regeneracji i odpoczynku to Saunarium oraz SPA i Wellness. Goście Termy będą mieli również okazję, by spróbować tradycyjnych, góralskich potraw, które serwowane będą w punktach gastronomicznych obiektu.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Termy Bania Białka Tatrzańska Strefa Głośna Strefa Cicha. Saunarium SPA i Wellness technologia góralski folklor woda termalna ogrzewanie budynku rojniki rozchodniki macierzanka kolorowe zioła rodziny z dziećmi góralskie potrawy punkty gastronomiczne


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję