Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Pałac w Cieleśnicy nabiera nowego blasku
W XIX-wiecznym pałacu w Cieleśnicy (województwo lubelskie) powstaje butikowy czterogwiazdkowy hotel. W październiku rozpocznie się I etap prac, urządzanie wnętrz.
Autorem projektu pałacu Cieleśnica jest Antonio Corazzi. Posiadłość należała niegdyś do rodu Radziwiłów. Po wojnie PGR miał tutaj swoją siedzibę. Potem obiekt zaczął niszczeć. Dopiero w 2009 roku kupiła go prywatna firma Bialcon. Pałac poddano gruntownej modernizacji, zagospodarowano również otaczające go tereny zielone z myślą o stworzenia tutaj ekskluzywnego hotelu ze Spa.
Prawdopodobnie pod koniec września do użytku zostanie oddane piętro, a pod koniec października zacznie się urządzanie wnętrz, które będą utrzymane w stylu art-deco i modernizmu. W pałacu odtworzono częściowo parkiety oraz marmurowe posadzki. W pokojach pojawią się elementy nawiązujące do lat przedwojennych, między innymi szkice budynków, grafiki modeli samolotów, w jednym z pomieszczeń zostaną umieszczone nawet zabytkowe narzędzia architektoniczne.
Niewielki butikowy hotel będzie dysponował 10 pokojami, w tym dwoma apartamentami. Obiekt będzie posiadał również restaurację, bar i salę kinową. Hotelowy lokal zaoferuje gościom kuchnię życzeniową bez tradycyjnej karty. Dzięki temu wszystkie dania mają być świeże. Firma mysli też o wprowadzeniu własnych produktów, wśród których znajdą się owocowe i warzywne przetwory, powidła oraz nalewki.
Na najniższej kondygnacji zostanie urządzona łaźnia parowa, sauna oraz gabinety masażu. Hotel otworzy swoje podwoje dla pierwszych gości już w grudniu. Oficjalne otwarcie zaplanowano na przełom maja i czerwca 2013 roku.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
Oficjalny start sezonu
Zmiana sekretarza generalnego Światowej Organizacji
Starsze aktualności:
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
Ceny w sieciowych lokalach niezgodne z prawem?
MSZ przypomina o bezpieczeństwie na wakacjach
Gdzie będzie latał Oasis Tours
Aeroflot będzie miał swoje regionalne linie
TSS Polska i Flightbox współpracują
Sfinks Polska otwiera lokal w Kołobrzegu
11 polskich miast ubiega się o miano cudu?
Gdzie Polacy wyjeżdżają wiosną?
Polski Bus uruchamia trasę z Radomia do Warszawy
Nowy system nawigacyjny zdobędzie uznanie?
