Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
Wiosenne imprezy gastronomiczne w Czechach
Wiosenną wycieczkę do Czech warto połączyć z udziałem w jednym z ciekawych wydarzeń gastronomicznych. Na smakoszy czekają festiwale kuchni czeskiej, podczas których można delektować się typowymi przysmakami i znakomitymi trunkami.
Miłośników piwa zapraszamy do Pragi na szóstą edycję Czeskiego Festiwalu Piwnego, największego wydarzenia gastronomicznego w Czechach. Tegoroczna edycja odbędzie się w dniach od 16 maja do 1 czerwca 2013. Na gości czeka bogata oferta czeskich browarów (70 gatunków piwa), najlepszych restauracji i firm cateringowych, rzeźników i piekarzy. Do dyspozycji będzie 10 tysięcy miejsc siedzących w wielkim namiocie i 200 osób z obsługi, ubranych w czeskie stroje ludowe. Program urozmaicą wystąpienia muzyczne oraz weekendowe imprezy do samego rana.
Festiwal odbędzie się w na terenie praskiego centrum wystawowego Výstaviště. Wstęp jest bezpłatny, za piwo i przysmaki kulinarne zapłacimy specjalnymi monetami Talarami, które będzie można nabyć na miejscu.
W ostatni majowy weekend (od 24 do 26 maja 2013) na smakoszy czeka w Pradze kolejna tradycyjna impreza gastronomiczna - Prague Food Festival. Oprócz degustacji czeskich specjałów oferowanych przez dziesiątki najlepszych restauracji czeskich, ciekawostek gastronomicznych, nie zabraknie także barwnego programu towarzyszącego, między innymi przedstawień artystycznych, konkursów i spotkań z dietetykami. Festiwal odbędzie się w Ogrodzie Królewskim Zamku Praskiego.
Litomyšl, miasto rodzinne słynnego kompozytora czeskiego Bedřicha Smetany, zaprasza na imprezę kulinarną o nazwie Gastroslavnosti Magdaleny Dobromily Rettigovej 2013. Nawiązuje ona do postaci legendarnej kucharki, Magdaleny Dobromily Rettigovej. Spędziła ona w tym mieście ostatnie lata swego życia, była aktywną działaczką społeczną, prowadziła naukę gotowania i prac domowych dla kobiet i dziewcząt, jak również czytania i literatury czeskiej.
Uroczystości gastronomiczne potrwają przez cały tydzień (od 13 do 19 maja 2013). Restauracje w mieście i okolicy będą oferować specjalne menu według przepisów M. D. Rettigovej. Na gości czekają także konkursy i imprezy kulturalne.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział dla turystów:
FlixBus: Polacy chcą podróżować na
Turystyka potrzebuje od państwa wsparcia, a nie przejmowania roli
Itaka: nocne spotkanie z
Starsze aktualności:
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
List otwarty pracowników Eurolotu
Początek sezonu na bankructwa biur podróży?
Qatar Airways połączy się z Emirates?
Ecco Holiday zamierza pozyskać nową grupę klientów
Europejski boom na greckie smaki
Polska firma stworzyła pierwszą aplikację VR dla branży turystycznej w Europie
Touroperatorzy wybierają lotniska lokalne. Raport.
Pracodawcy chcą skrócić nasz urlop
Szwajcaria: druga osoba podróżuje za darmo
Losy basenu termosolankowego w Ciechocinku
PRACA dla NAUCZYCIELI WIOSNA LATO 2014
Wybieram się do Egiptu lub do Grecji przejrzałam ofertę rainbow tours i jest bardzo obiecująca.
