Ogłoszenia
Ogłoszenia
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
Wiosenne imprezy gastronomiczne w Czechach
Wiosenną wycieczkę do Czech warto połączyć z udziałem w jednym z ciekawych wydarzeń gastronomicznych. Na smakoszy czekają festiwale kuchni czeskiej, podczas których można delektować się typowymi przysmakami i znakomitymi trunkami.
Miłośników piwa zapraszamy do Pragi na szóstą edycję Czeskiego Festiwalu Piwnego, największego wydarzenia gastronomicznego w Czechach. Tegoroczna edycja odbędzie się w dniach od 16 maja do 1 czerwca 2013. Na gości czeka bogata oferta czeskich browarów (70 gatunków piwa), najlepszych restauracji i firm cateringowych, rzeźników i piekarzy. Do dyspozycji będzie 10 tysięcy miejsc siedzących w wielkim namiocie i 200 osób z obsługi, ubranych w czeskie stroje ludowe. Program urozmaicą wystąpienia muzyczne oraz weekendowe imprezy do samego rana.
Festiwal odbędzie się w na terenie praskiego centrum wystawowego Výstaviště. Wstęp jest bezpłatny, za piwo i przysmaki kulinarne zapłacimy specjalnymi monetami Talarami, które będzie można nabyć na miejscu.
W ostatni majowy weekend (od 24 do 26 maja 2013) na smakoszy czeka w Pradze kolejna tradycyjna impreza gastronomiczna - Prague Food Festival. Oprócz degustacji czeskich specjałów oferowanych przez dziesiątki najlepszych restauracji czeskich, ciekawostek gastronomicznych, nie zabraknie także barwnego programu towarzyszącego, między innymi przedstawień artystycznych, konkursów i spotkań z dietetykami. Festiwal odbędzie się w Ogrodzie Królewskim Zamku Praskiego.
Litomyšl, miasto rodzinne słynnego kompozytora czeskiego Bedřicha Smetany, zaprasza na imprezę kulinarną o nazwie Gastroslavnosti Magdaleny Dobromily Rettigovej 2013. Nawiązuje ona do postaci legendarnej kucharki, Magdaleny Dobromily Rettigovej. Spędziła ona w tym mieście ostatnie lata swego życia, była aktywną działaczką społeczną, prowadziła naukę gotowania i prac domowych dla kobiet i dziewcząt, jak również czytania i literatury czeskiej.
Uroczystości gastronomiczne potrwają przez cały tydzień (od 13 do 19 maja 2013). Restauracje w mieście i okolicy będą oferować specjalne menu według przepisów M. D. Rettigovej. Na gości czekają także konkursy i imprezy kulturalne.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dla turystów:
Udany pierwszy kwartał w Porcie Lotniczym
IGHP: Wielkanoc dobra, majówka będzie jeszcze
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
List otwarty pracowników Eurolotu
Początek sezonu na bankructwa biur podróży?
Qatar Airways połączy się z Emirates?
Ecco Holiday zamierza pozyskać nową grupę klientów
Europejski boom na greckie smaki
Polska firma stworzyła pierwszą aplikację VR dla branży turystycznej w Europie
Touroperatorzy wybierają lotniska lokalne. Raport.
Pracodawcy chcą skrócić nasz urlop
Szwajcaria: druga osoba podróżuje za darmo
Losy basenu termosolankowego w Ciechocinku
SUPER OFERTA - Rumunia i Ukraina !!!
Wybieram się do Egiptu lub do Grecji przejrzałam ofertę rainbow tours i jest bardzo obiecująca.