Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Wiosenne imprezy gastronomiczne w Czechach
Wiosenną wycieczkę do Czech warto połączyć z udziałem w jednym z ciekawych wydarzeń gastronomicznych. Na smakoszy czekają festiwale kuchni czeskiej, podczas których można delektować się typowymi przysmakami i znakomitymi trunkami.
Miłośników piwa zapraszamy do Pragi na szóstą edycję Czeskiego Festiwalu Piwnego, największego wydarzenia gastronomicznego w Czechach. Tegoroczna edycja odbędzie się w dniach od 16 maja do 1 czerwca 2013. Na gości czeka bogata oferta czeskich browarów (70 gatunków piwa), najlepszych restauracji i firm cateringowych, rzeźników i piekarzy. Do dyspozycji będzie 10 tysięcy miejsc siedzących w wielkim namiocie i 200 osób z obsługi, ubranych w czeskie stroje ludowe. Program urozmaicą wystąpienia muzyczne oraz weekendowe imprezy do samego rana.
Festiwal odbędzie się w na terenie praskiego centrum wystawowego Výstaviště. Wstęp jest bezpłatny, za piwo i przysmaki kulinarne zapłacimy specjalnymi monetami Talarami, które będzie można nabyć na miejscu.
W ostatni majowy weekend (od 24 do 26 maja 2013) na smakoszy czeka w Pradze kolejna tradycyjna impreza gastronomiczna - Prague Food Festival. Oprócz degustacji czeskich specjałów oferowanych przez dziesiątki najlepszych restauracji czeskich, ciekawostek gastronomicznych, nie zabraknie także barwnego programu towarzyszącego, między innymi przedstawień artystycznych, konkursów i spotkań z dietetykami. Festiwal odbędzie się w Ogrodzie Królewskim Zamku Praskiego.
Litomyšl, miasto rodzinne słynnego kompozytora czeskiego Bedřicha Smetany, zaprasza na imprezę kulinarną o nazwie Gastroslavnosti Magdaleny Dobromily Rettigovej 2013. Nawiązuje ona do postaci legendarnej kucharki, Magdaleny Dobromily Rettigovej. Spędziła ona w tym mieście ostatnie lata swego życia, była aktywną działaczką społeczną, prowadziła naukę gotowania i prac domowych dla kobiet i dziewcząt, jak również czytania i literatury czeskiej.
Uroczystości gastronomiczne potrwają przez cały tydzień (od 13 do 19 maja 2013). Restauracje w mieście i okolicy będą oferować specjalne menu według przepisów M. D. Rettigovej. Na gości czekają także konkursy i imprezy kulturalne.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział dla turystów:
Nowe połączenie z Kraków
Zamek Królewski na Wawelu podsumowuje
Jak sprzedają się przyszłoroczne oferty w
Starsze aktualności:
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
List otwarty pracowników Eurolotu
Początek sezonu na bankructwa biur podróży?
Qatar Airways połączy się z Emirates?
Ecco Holiday zamierza pozyskać nową grupę klientów
Europejski boom na greckie smaki
Polska firma stworzyła pierwszą aplikację VR dla branży turystycznej w Europie
Touroperatorzy wybierają lotniska lokalne. Raport.
Pracodawcy chcą skrócić nasz urlop
Szwajcaria: druga osoba podróżuje za darmo
Losy basenu termosolankowego w Ciechocinku
PRACA dla NAUCZYCIELI WIOSNA LATO 2014
Wybieram się do Egiptu lub do Grecji przejrzałam ofertę rainbow tours i jest bardzo obiecująca.
