Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Hotel Mercure ogłosił konkurs na najlepszą potrawę
Marka Mercure zaprasza na konkurs zatytułowany "Zaskocz podniebienia Mistrzów w hotelach Mercure".
Entuzjaści gotowania, zarówno amatorzy jak i profesjonaliści są zaproszeni do współtworzenia zimowej karty menu we wszystkich trzynastu hotelach sieci Mercure w Polsce. Chętni mogą przesłać swój autorski przepis na www.facebook.com/AccorhotelsPolska. Pod lupę specjalistów, którego składa się jury trafi zarówno wygląd jak i smak oraz oryginalność dania. Najlepsza zimowa przystawka zagości w menu na cały sezon zimowy, i będzie serwowana we wszystkich restauracjach hoteli Mercure. Zwycięzca otrzyma ponadto voucher na weekendowy pobyt dla 2 osób w hotelu.
Przygotowanie potrawy, która zachwyci surowe jury wcale nie będzie takie proste. Danie ma być inspirowane tradycyjną kuchnią polską, a składniki mają być najwyższej jakości z tych dostępnych w kraju. Wartość energetyczna ma być na poziomie 450 kcal, koszt zaś nie powinien przekroczyć 15 złotych. Bardzo ważne, aby przygotowanie nie zajmowało zbyt wiele czasu i było wykonalne równie szybko w skali wielu porcji.
Nadesłana propozycja powinna zawierać dokładny spis składników oraz opis przygotowania, a zdjęcie gotowej potrawy uatrakcyjni zgłoszenie. Konkurs trwa do połowy sierpnia.
"Zapraszamy do wspólnej zabawy wszystkich, których pasją jest gotowanie - nasz konkurs to dobry sposób, by sprawdzić swoje kulinarne talenty i zweryfikować gastronomiczne fantazje. Autorski przepis we wszystkich kartach menu w 13 hotelach Mercure w Polsce to wyjątkowe wyróżnienie dla kucharza - amatora, czy też profesjonalisty" - zachęca do udziału w konkursie Anna Krupa-Cristescu, Mercure Brand Manager Grupy Hotelowej Orbis.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział hotele, pensjonaty:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
IGHP: listopad z lepszymi wynikami niż rok
Starsze aktualności:
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
Hotelzon ogłasza wejście na polski rynek
Kto przewiózł najwięcej pasażerów?
Regiony turystyczne promują się masażami
Wiosenne pobudzenie w kawiarniach coffeeheaven
Przychody Rainbow Tours S.A. w sierpniu 2011 r.
Konkurs Ale Pasztet! zakończony
Włoski przewoźnik tonie w długach
Pierwszy pięciogwiazdkowiec w Zamościu - dziś otwarcie
Portugalia będzie inwestować w turystykę religijną
Czech Airlines na dużym deficycie
Hotel Santana w Mahmutlar (Turcja) - ktos był w tym roku???
