Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Wychowawca kolonijny + ratownik
- pilotaż Wiedeń - Kras Morawski
- Pilot - Szlak Piastowski 05-07.06.2024
- Kraków- specjalista d/s turystyki 1/2 etatu
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
- Specjalista ds. Turystyki - Krasnystaw
- wychowawca-lektor języka angielskiego
- SPECJALISTA DS.TURYSTYKI
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. turystyki wyjazdowej z...
Modernizacja znanej restauracji
Funkcjonująca w zabytkowej kamienicy Restauracja Teatralna zostanie zmodernizowana dzięki funduszom unijnym. Inwestycja jest warta ponad 1,25 mln zł, z czego dofinansowanie z UE wyniesie przeszło 616 tys. zł. Po zmianach w lokalu znajdzie się nie tylko część restauracyjna, ale też Minipunkt Informacji Turystycznej. Decyzję o przyznaniu dofinansowania podjął Zarząd Województwa Mazowieckiego. Dziś umowę w tej sprawie podpisali wicemarszałek Leszek Ruszczyk oraz współwłaściciel restauracji Marcin Iskra.
W centrum Radomia u zbiegu ulic Żeromskiego 55 i Niedziałkowskiego 2 rozpocznie się modernizacja restauracji Teatralna. Budynek kamienicy, w którym mieści się restauracja, położony jest na obszarze zabytkowego układu urbanistyczno-architektonicznego miasta. Rozbudowa będzie więc wykonana w technologii tradycyjnej, z materiałów trwałych o wysokiej jakości, a architektura będzie komponować się z pozostałą częścią budynku. Obiekt będzie dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych oraz matek z dziećmi.
W nowej restauracji będzie można zarówno zjeść na miejscu, jak i kupić na wynos wytwarzane tam produkty - m.in. wędzone wędliny. Będzie to również świetne miejsce do organizacji dużych spotkań. Poza tym na bazie umowy partnerskiej z PTTK Radom w lokalu działać będzie Minipunkt Informacji Turystycznej.
Prace modernizacyjne obejmą m.in. część budowlaną: rozbudowę zaplecza restauracji (przebudowę istniejących pomieszczeń kuchennych, magazynowych i socjalnych oraz dobudowę nowych), rozbudowę sal konsumpcyjnych, adaptację pomieszczenia sąsiadującego z restauracją na potrzeby turystyki biznesowej, przebudowę instalacji wodno-kanalizacyjnej, grzewczej, gazowej i wentylacyjnej.
O nowoczesny sprzęt i urządzenia gastronomiczne wzbogaci się również wyposażenie zaplecza kuchennego. Powstanie również wędzarnia z nową linią produkcyjną.
Projekt będzie realizowany w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego na lata 2007-2013.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Ceny wrześniowych wyjazdów rosną trochę
Niemiecki Dzień Turystyki bez
Najlepsze praktyki dotyczące spotkań medycznych. Raport ICCA i AC
Dział centra informacji i promocji:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Dziwny konkurs na dyrektorów
Polacy na pierwszym miejscu wśród
Starsze aktualności:
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
PolskiBus.com dalej jeździ w leasingu
Piloci Lufthansy nadal chcą strajkować
Portugalia zachęca turystów do przyjazdu w sezonie zimowym
Ile Polacy planują wydać w te wakacje?
Warszawa źle wypadła m.in. za zły transport i gastronomię
Za dwa lata ze Szczecina na lotnisko w 40 minut
Pracownicy polskiego lotniska bohaterami kalendarza
MSZ ostrzega przed Egiptem i Filipinami