Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
Konkursy na EuroGastro 2014
18. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2014 to okazja do podniesienia umiejętności kulinarnych i rozwoju biznesu poprzez udział w konkursach, w których można zdobyć nagrody pieniężne w wysokości 10 tys. zł.
Pierwszy z nich to konkurs dla polskich eksporterów o nagrodę Ministra Gospodarki, a drugi to "Polska wołowina, wołowina z przyszłością". Na zgłoszenia pozostało trochę ponad tydzień.
Targi odbędą się w dniach 26-28 marca br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.
Konkurs dla polskich eksporterów
Organizatorem konkursu o nagrodę Ministra Gospodarki na najbardziej przedsiębiorczą firmę, eksportera i innowatora Targów EuroGastro 2014 jest firma MT Targi Polska, a Honorowy Patronat objęło Ministerstwo Gospodarki. Zwycięzcy otrzymają nagrody pieniężne, za pierwsze miejsce 10 tys. zł oraz 5 tys. zł za drugie. Termin zgłoszeń upływa 21 lutego br.
Konkurs skierowany jest do polskich wystawców Targów EuroGastro 2014, którzy prowadzą działalność eksportową i ich produkty mogą konkurować na rynkach zagranicznych. Do udziału mogą być zgłaszane wyroby stosowane w szeroko pojętej branży gastronomicznej, muszą się jednak charakteryzować nowoczesną technologią, funkcjonalnością, walorami ekonomicznymi, zgodnością z wymogami technicznymi produktów dla gastronomii oraz efektami bądź potencjałem eksportowym.
Promocja polskiej wołowiny
Kolejnym konkursem jest konkurs kulinarny "Polska wołowina, wołowina z przyszłością" organizowany przez Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego wraz z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni. Konkurs realizowany będzie w pięciu etapach. Organizatorzy czekają na zgłoszenia do 24 lutego br.
W finale konkursu, który odbędzie się w trzecim dniu Targów EuroGastro 2014, weźmie udział 6 zespołów wybranych przez Jury Konkursowe. Zwycięskiemu zespołowi przyznana zostanie nagroda 10 tys. zł, za drugie miejsce 6 tys. zł, a za trzecie 4 tys. zł.
Zadanie konkursowe polegać będzie na samodzielnym opracowaniu przepisów. Dania mają składać się z przekąski zimnej i dania głównego z uwzględnieniem obowiązkowych produktów konkursowych, tj. zrazowej dolnej, zrazowej górnej, łopatki, krzyżowej, żeberek, szpondra oraz rozbratla. Do przyrządzania potraw będzie wykorzystywana polska wołowina wysokiej jakości, w szczególności certyfikowana QMP.
Celem konkursu jest promocja polskiej wołowiny, w szczególności certyfikowanej znakiem "Dobra Wołowina QMP". System QMP (Quality Meat Program) stanowi zbiór zasad, które określają cały proces produkcji mięsa wołowego, od wskazania ras bydła na najlepsze mięso, po sposób jego pakowania i oznakowania. System został stworzony przez Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego i w 2008 roku uznany przez Ministerstwo Rolnictwa za oficjalny krajowy system jakości żywności.
Informacje o zgłoszeniach do konkursów znajdują się na stronie eurogastro.com.pl
Dla przedstawicieli branży, którzy dokonają rezerwacji przez Internet przewidziana jest 50% zniżka na bilet wstępu.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział targi, konferencje, workshop:
Oficjalny start sezonu
Starsze aktualności:
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
AeroSvit zadomowił się na Balicach
PZOT: Sprzedaż wyjazdów gaśnie w oczach
Nowa polityka pogrąży chińskie hotele?
Pętla Cieńkowska nową atrakcją Wisły
Emirates: Bez karty nie polecisz
Wspólny bilet PKP Intercity i komunikacji miejskiej
Lustrzane jeziora w Warszawie i Poznaniu
Przewoźnicy rejestrują więcej autokarów
Światowy Dzień Turystyki już 27 września br.
Uważaj na kostki lodu z fast food-ów
Warszawa: pierwszy hotel Holiday Inn Express
