Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista d/s turystyki biuro franchisingowe...
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystyki, GH Sarni Stok
- Specjalista ds turystyki
- poszukiwany przewodnik po Pradze 28.05
- pilot Rumunia oraz Włochy-Francja-Monako
- Specjalista ds. Turystyki Itaka Galeria Łódzka
- Animator dla dzieci - TUNEZJA
- Pilot wycieczek
Pinta chce otworzyć własny zakład produkcyjny
Browar Pinta uruchomi własny zakład produkcyjny. Będzie się on znajdował w podżywieckiej wsi Wieprz. Rozpoczęcie działalności zakładu jest planowane na 2018 rok.
Jak informuje browar, w sumie inwestycja pochłonie 12,2 mln zł, które będą pochodziły z funduszy własnych i od inwestorów, a także z leasingu. Za samą działkę o powierzchni 1,1 ha, inwestorzy zapłacili 1,42 mln zł.
W pierwszym etapie zatrudnienie w nowym browarze znajdzie 31 osób. Pinta chce w nim warzyć 15 tys. hektolitrów piwa rocznie. Nowy obiekt zostanie częściowo zbudowany z kontenerów oceanicznych. W ich środku znajdą się drewniane beczki do leżakowania piw, bar i chłodnia, Za kontenerami powstanie hala z warzelnią, zbiornikami fermentacyjnymi, magazyn i hala dystrybucyjna.
Pinta jest jednym z prekursorów tzw. "piwnej rewolucji" czyli przemian jakie zachodzą na rynku piwowarskim. Mowa tu o wzroście zainteresowania piwami regionalnymi czy rzemieślniczymi i poszukiwaniu przez część konsumentów innych stylów piwnych niż lager, który stanowi największą część sprzedaży w koncernach piwowarskich. Coraz większą popularność zdobywają nieznane jeszcze kilka lat temu style jak m.in. India Pale Ale, American Wheat, Barley Wine czy zapomniane przez lata Grodziskie, a także wiele innych. Ten trend wśród klientów widać wyraźnie w pubach oferujących piwa rzemieślnicze, które cieszą się wysoką frekwencją, nie tylko w weekendy, ale i w środku tygodnia.
Pinta dotychczas działa jako browar kontraktowy, swoje piwa warzy w Zarzeczu koło Żywca oraz w Zawierciu. Aktualnie w jej ofercie można znaleźć ponad 20 różnych piwnych stylów. W ubiegłym roku Pinta wyprodukowała 13 tys. hektolitrów piwa.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Starsze aktualności:
Nowe osoby w Polskich Hotelach
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Ukraińskie stowarzyszenie touroperatorów przyjęte do
Jak zgłosić się do udziału w weekendzie za pół ceny?
ZOPOT analizują główne rynki turystyczne dla turystyki przyjazdowej
Rekordowy rok na Lotnisku Chopina. W planach rozbudowa terminalu
Wyjazd niespodzianka w ofercie biura podróży
Lufthansa wprowadza nowość w programie lojalnościowym
Ruszyła pierwsza restauracja Sphinx w Białogardzie
Wypadek autobusu turystycznego w Japonii
Czy istniej zorganizowanie zakwaterowania i przelotu?
Światowe Dni Młodzieży wpłyną na branżę turystyczną?
Nowy dyrektor w zespole Expo Mazury
Połączenie lotnicze z Chinami kluczem do sukcesu?
Singapore Airlines inaugurują nowe połączenie do Canberry i Wellington
Znany sportowiec w kampanii biura podróży
Czy choroba pilota zwalnia z wypłaty odszkodowania za opóźnienie lotu?