Subskrypcja

Szukaj





Do belgijskich restauracji trafiła skażona żywność?

Belgijskie media alarmują w sprawie polskich jajek zakażonych salmonellą. Jaja trafiły do setek belgijskich restauracji.


Media donoszą, że jajka mogły trafić również do Skandynawii, Wielkiej Brytanii, a także na rynek w Luksemburgu i w Belgii. Służba sanitarna w Belgii dostała zawiadomienie o niebezpieczeństwie przez system wczesnego ostrzegania o niebezpiecznej żywności i paszach, który nadzoruje Komisja Europejska.

Zakażone bakterią jaja trafiły do Belgii z Holandii i to władze holenderskie wykryły, że w polskich jajach znajduje się bakteria salmonelli enteritidis. Służby sanitarne próbują skontaktować się ze wszystkimi restauratorami, do których mogła trafić zakażona żywność.

Dystrybucją zakażonych jajek zajmują się firmy w Holandii, Belgii i Francji. Dostawa jaj oznakowana na 12 października, mogła trafić również do krajów skandynawskich, Beneluksu i Wielkiej Brytanii.



   
                    Wersja do druku

Komentarze


(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:




Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij