TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Spróbować trufli

W okolicach Awinionu na południu Francji usmażono gigantyczny omlet z ponad 3200 jaj, 6 litrów oleju i 3 kilogramów masła.


Do przygotowania olbrzyma użyto także trzech i pół kilograma trufli, bowiem jednym z celów kulinarnego eksperymentu było przekonanie obywateli i turystów o niepowtarzalnym smaku trufli, których cena przekroczyła tysiąc euro za kilogram. Porcja omletu kosztowała 10 euro.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:
omlet w Francja trufle smak trufli cena kuchnia smakołyki francuskie słodycze przepis na omlet




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję