Ogłoszenia
Ogłoszenia
- PILNIE, PILOT na 21.05.2024 POSZUKIWANY
- Opiekun na wycieczkę
- Specjalista ds. turystyki Poznań
- Poszukuję autokaru 10-14.06
- Specjalista ds. turystyki
- Pilotaż 27 maj/ z Łodzi do Suntago
- Specjalista ds. turystyki
- Specjalista ds. turystyki Warszawa
- Piloci/ przewodnicy wycieczka w góry 18.05.2024
- Specjalista ds. turystyki Wrocław
Wars wrócił do PRLu - szansa dla dworcowej gastronomii
Wars opierający się na sieci ajentów mających dużą swobodę działania, od nie dawna zdecydował się powrócić do centralnego sterowania. Być może w pewnej regulacji nie byłoby nic złego, gdyby jednak ta nie wróciła Warsu całe lata wstecz.
Do tej pory ajent Wars mógł sam układać jadłospis, ustalić jak i co będzie serwowane i po ile. Niestety od września takiej możliwości nie ma. Chociaż WARS SA dumnie nazwał to usieciowieniem, standardy, które wprowadził nie odpowiadają dzisiejszej rzeczywistości. Zamiast smacznych dań otrzymamy masowe produkty jak gorący kubek, czy też kapustę ze słoika dostarczane przez centralny system zaopatrzenia. Ajenci mają z góry ustalone ceny oraz zakaz poszerzania lub zmieniania swojego menu.
Dodatkowo od połowy marca zabroniono serwowania piwa lub innych alkoholi, co niejednego podróżnego niemile rozczarowało.
Nie wiadomo dokąd zmierza WARS, jednak jeśli te zmiany się utrzymają, z pewnością będzie to szansa do rozwoju dworcowej i przydworcowej gastronomii.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
asortyment
[2006-09-06 09:10 213.134.183.*]
W warsie od dawien dawna ( czyli od przejęcia wagonów przez ajentów)
obowiązuje coś takie go jak " minimum asortymentu" czyli gorące kubki, kanapki, kawa herbata, filety, kotlety i jeszcze pare innych artykułów. Na to sa ustalone ceny przez centrale które musza by takie same dla wszystkich oddziałów warsu, a na samym końcu "tej wspaniałomyślności zarządu" znajduje sie ajent i jego propozycje menu.
Zawsze było tak robione że dostawaliśy już gotowe plansze Menu z nadrukowanym minimum asortymentu, wystarczało wpisac ceny, natomiast ajent wspaniałomyślnie dostawał na tej planszy 4 lub 5 rubryk wolnych na gdzie mógł u pchnąc wszystko inne razem wzięte.
A co do piwa... szkoda pisac.... Tylko dlaczedo w cywilizowanej europie można a u nas nie? A.... prawda u nas zawsze ktoś musi pokazac że jest ważny... odpowiedz »
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
Silesia Convention Bureau dołącza do
Gdzie Polacy wypoczywają lecąc z
Niemiecki pomysł na oswojenie
Polska zyskuje w oczach
Zawrócono lot z Grecji do
Flixbusem dojedziesz do
Upały i rosnące koszty życia zapoczątkują zmiany w
Zadłużenie branży turystycznej jest
Międzyzdroje, Kołobrzeg czy Ustka - co
Będą edukować z zakresu prawa
Norwegian będą obsługiwać trasę Goleniów-Oslo
Białystok: Według eksperta lotnisko na Krywlanach lepsze od Topolan
Wyciek paliwa lotniczego na Okęciu
13 rannych pasażerów tureckich linii lotniczych!
Międzynarodowe Targi Turystyczne w Bielsku
Tatry: zima i pierwszy stopień zagrożenia lawinowego
Kraków: podszywany taksówkarz przed sądem
PKP IC stanie się właścicielem lokomotyw?
"Śmierdzący" pasażer wyproszony z samolotu
Tureckie kurorty nie dla turystek w bikini?
Wyburzą dworzec PKP w Katowicach. Postawią w zamian supermarket?
Czy pomorska turystyka nie musi się obawiać kryzysu?
Plaga meduz na hiszpańskich plażach
Jest już projekt krakowskiego Muzeum Sztuki Współczesnej
Po A4 do Niemiec - nie wszyscy się cieszą
Polacy nie ufają internetowym biurom podróży?