Ogłoszenia
Ogłoszenia
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
- OFERTA PRACY - Doradca / Konsultant ds. Turystyki
- Kraków - Specjalista ds. Turystyki
- Meble do biura podróży, wyposażenie salonu TUI na...
- SPECJALISTA DS. TURYSTYKI
Wicepremier zapowiada otwarcie ogródków restauracyjnych
Wicepremier i minister rozwoju, Jadwiga Emilewicz, potwierdziła wcześniejsze nieoficjalne doniesienia medialne, dotyczące terminu otwarcia gastronomii.
I tak, od 18 maja restauracje będą mogły przyjmować gości w ogródkach. Żeby móc to uczynić będą musiały zapewnić obsługę kelnerską. Stoliki będą musiały być oddalone od siebie o 2 metry. Wicepremier Emilewicz dodała, że jeśli chodzi o restauracje działające w pomieszczeniach, to są opracowywane protokoły, które pozwolą na zachowania bezpiecznej odległości.
To kolejny krok na drodze do przywracania normalności. Mimo to, daleko temu, do tak wyczekiwanej przez przedsiębiorców mapy drogowej znoszenia ograniczeń, która pozwoliłaby w sensowny sposób zaplanować i przygotować się do wznowienia działalności. Restauracje, które mają ogródki zaczną ponownie przyjmować gości, pozostałym przyjdzie w dalszym ciągu oferować posiłki na wynos, bądź liczyć na dobrą wolę i pomoc władz miast, które mogą (choć nie muszą) zezwolić na tymczasowe ustawianie ogródków na chodnikach, aby w ten sposób umożliwić przywrócenie działania części lokali gastronomicznych, które ogródków nie posiadają.
Ze słów wicepremier wynikało,że, o ile nie nastąpi nagły wzrost zakażonych koronawirusem, wraz z otwarciem ogródków restauracyjnych, można się także spodziewać otwarcia zakładów fryzjerskich i luzowania limitów ilości pasażerów w komunikacji miejskiej. Co do komunikacji miejskiej, decyzja ma zapaść na początku tygodnia.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Restauracje będą mogły otworzyć ogródki
[2020-05-11 09:35 93.179.229.*]
Jaki jest powód nieuruchamiania gastronomii zamkniętej - stołówki pracownicze, hotele czy pensjonaty tylko dla gości. Przecież te osoby i tak się z sobą stykają. tu jest jakieś drugie dno. odpowiedz »
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Dział hotele, pensjonaty:
Polska turystyka rośnie i będzie
Drogie Święta i Sylwester w
Starsze aktualności:
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
UN Tourism: Turystyka odbudowała się po
Wizz Air rezygnuje z płatnej
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i
Emirates wprowadzają nowe uniformy dla obsługi pasażerów premium i
W poniedziałek rozpoczynają się ferie
Zmniejszone limity dla hoteli i restauracji
Jadwiga Emilewicz przyznała ok. 6 mln nagród pracownikom ministerstwa
Średnie ceny wyjazdów turystycznych niższe niż przed rokiem
Hotelarze dyskutowali jak dopasować rozwiązania technologiczne do nowej rzeczywistości
UOKiK przyjrzy się działaniu aplikacji do zamawiania jedzenia
Zimowe wyjazdy na Wyspy Kanaryjskie znacznie tańsze niż przed tygodniem
Przewoźnicy zaczynają przywracać zawieszone połączenia kolejowe
Lotnisko Chopina: Zamów posiłek z dostawą
Finnair zmienia strukturę taryf biletów
W maju zadebiutuje nowy przewoźnik
Wakacje.pl z kolejną gwiazdą w reklamach
