Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
- OFERTA PRACY - Doradca / Konsultant ds. Turystyki
- Kraków - Specjalista ds. Turystyki
- Meble do biura podróży, wyposażenie salonu TUI na...
- SPECJALISTA DS. TURYSTYKI
- GRECJA: REZYDENT
- Specjalista ds. szkoleń i współpracy franczyzowej
Polak wśród najlepszych barmanów świata
Tysiące barmanów z sześciu kontynentów przeszło przez sito krajowych kwalifikacji do elitarnej grupy 53 najlepszych koktajlowych talentów na świecie.
Podczas finału w Glasgow w World Class Competition 2019 zwyciężyła Bannie Kang z Singapuru. Maciej Mazur z Krakowa zajął 15. lokatę - to najwyższy w historii wynik reprezentanta Polski w zawodach.
Maciej "Bobas" Mazur z krakowskiego baru "Z ust do ust" był piątym w historii reprezentantem Polski w światowym finale zawodów. World Class co roku zaskakuje swoją skalą i tak było także tym razem. Konkurencje były zróżnicowane, a przy tym poziom umiejętności i kreatywności zawodników bardzo wyrównany. To był ogromny zaszczyt reprezentować Polskę w globalnym finale. Obecność w piętnastce najlepszych barmanów świata to dla mnie ogromne wyróżnienie, ale także dowód na to, że nasza scena koktajlowa jest naprawdę World Class . Polska gościnność jest znana na całym świecie i gorąco liczę, że jesteśmy coraz bliżej zdobycia światowego trofeum - powiedział Maciej Mazur.
Maciej Mazur jest managerem baru w lokalu typu "speakeasy" - Z ust do ust. W zawodzie barmana pracuje od 4 lat. Ukończył kursy barmańskie w Poznaniu i Amsterdamie. Na początku pracował w rodzinnym Świnoujściu, następnie w Poznaniu i Krakowie. Jest absolwentem zarządzania o specjalizacji gospodarka nieruchomościami.
Pod koniec września 53 najlepszych barmanów na świecie zmierzyło się w kilku konkurencjach. W ramach zadań konkursowych odwiedzili destylarnię Ketel One w holenderskim mieście Schiedam, oraz wyspę Skye w Szkocj. Ostatnim przystankiem było Glasgow, które na 4 dni stało się centrum kultury koktajlowej, wraz z barmańskimi konkurencjami: The 'Singleton State Of Mind', Tanqueray No. TEN 'Heart Of Ten' i Johnnie Walker 'The Striding Can'.
Do ścisłego finału zakwalifikowało się ośmiu barmanów z Danii, Hong-Kongu, Japonii, Kanady, Korei Południowej, Singapuru, Tajwanu i Wielkiej Brytanii. Najlepsza okazała się Bannie Kang z Singapuru, która zachwyciła międzynarodowych ekspertów koktajlowych swoją techniką, temperamentem i kreatywnością.
Podczas finału ujawniono również, że dwunasty finał World Class Competition odbędzie się w Sydney w Australii, skąd pochodzi dwóch laureatów konkursu z poprzednich lat.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Dział nagrody i wyróżnienia:
Polacy wśród laureatów konkursu na najlepszy film
Wybrano najlepsze prace
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Starsze aktualności:
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
UN Tourism: Turystyka odbudowała się po
Wizz Air rezygnuje z płatnej
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i
Emirates wprowadzają nowe uniformy dla obsługi pasażerów premium i
W poniedziałek rozpoczynają się ferie
Minimalny standard i wyposażenie obiektów noclegowych
LOT nie wycofa Boeingów 737 MAX 8
Katowice Aiport z letnim rozkładem lotów
Dziesięć organizacji apeluje: kody PKD nie mogą być wyznacznikiem pomocy dla przedsiębiorców
Wyrok w sprawie napiwków płaconych kartą
