Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Szukamy pilota na 05.12 Gniezno-Bydgoszcz
- Specjalista ds. turystyki
- PRODUCT MANAGER/ FRONT OFFICE REPRESENTATIVE
- Itaka Toruń- G. Copernicus - doradca ds....
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna
- pilotaż Kraków 10.12-12.12.2025
- Touroperator PRIMA HOLIDAY poszukuje pracownika
- Praktykant - obozy sportowe Hiszpania
- Specjalista ds. turystyki WAKACJE.PL Zduńska Wola
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Kulinarny Puchar Polski 14 września w Poznaniu
Finał jednego ze znanych konkursów kulinarnych w kraju obędzie się 14 września w Poznaniu w ramach Międzynarodowych Targów Gastronomii Gastro Trendy.
W myśl nowego regulaminu Kulinarnego Pucharu Polski, każdy uczestnik, który chce wziąć udział w rozgrywkach półfinałowych (13 września na targach Gastro Trendy) musi najpierw zwyciężyć w jednym z czternastu renomowanych konkursów kulinarnych, które są nominowane do KPP w danym roku. Z grona laureatów niezależne jury wybierze najlepsze drużyny, które 14 września będą rywalizowały o Kulinarny Puchar Polski.
Danie półfinałowe będzie tym razem ciepłą przekąską złożono z fileta i sandacza ze skórą oraz świeżych borowików. Potrawą konkursową w ścisłym finale będzie danie z policzków cielęcych z mięsa dojrzewającego oraz świeżych raków.
We wrześniowym półfinale wezmą udział: Robert Echaust, Dariusz Kuźniak, Przemysław Wieloch, Janusz Pyra, Robert Łyda, Jarosław Mikołajczyk, Dorota Pajęcka oraz Tomasz Stachowicz. Kolejni półfinaliści zostaną wyłonieni w następujących konkursach: III Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś", IV Festiwalu Pstrąga w Hrabstwie Kłodzkim, Dorszowych Żniwach, III Festiwalu Kuchni Zbójnickiej, VI Mistrzostwach Polski w Podawaniu Baraniny oraz Turnieju Kucharzy Festiwalu Smaku w Grucznie.
Nagrodą główną Kulinarnego Pucharu Polski jest 15 tys. złotych oraz atrakcyjne zagraniczne szkolenie w renomowanym instytucie kulinarnym.
Konkursowi patronują Fundacja Klubu Szefów Kuchni, Stowarzyszenie Eurotoques oraz Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Cel: Innowacje, Technologie i Zrównoważony Rozwój w
Dział nagrody i wyróżnienia:
Pomorskie nagrodziło zasłużonych dla
Jeszcze można zgłaszać się do konkursu na Najlepsze Wsie
Starsze aktualności:
W poniedziałek rozpoczynają się ferie
LOT wprowadza odroczone
Śmierć trójki Polaków na
Accor pokazuje trendy w rezerwacjach na
Ecco Travel rozpoczyna WIELKĄ
Na ferie wyjedzie więcej
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
POT: Ponad połowa Polaków wyjedzie gdzieś w
Kraków wśród wybranych przez
Które paszporty są
TSUE: Tożsamość płciowa klienta nie należy do danych niezbędnych do zakupu
Nowa witryna internetowa LogosTour
Na jarmarki bożonarodzeniowe z aplikacją
Eurolot: z Krakowa do Gdańska taniej
Funclub: sprostowanie komunikatu na temat oferty Travel Senior
Rainbow Tours: więcej klientów we wrześniu
Polska kolej najgorsza w Europie?
Pijany turysta zasnął na szlaku
Walentynkowa loteria na Ławicy
Na Wyspach padł chiński rekord
Nowy dyrektor sprzedaży w Condohotels Group
Nowe spojrzenie na przemysł spotkań
