Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Szukamy pilota na 05.12 Gniezno-Bydgoszcz
- Specjalista ds. turystyki
- PRODUCT MANAGER/ FRONT OFFICE REPRESENTATIVE
- Itaka Toruń- G. Copernicus - doradca ds....
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna
- pilotaż Kraków 10.12-12.12.2025
- Touroperator PRIMA HOLIDAY poszukuje pracownika
- Praktykant - obozy sportowe Hiszpania
- Specjalista ds. turystyki WAKACJE.PL Zduńska Wola
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Sukces jednodniowych restauracji
W niedzielę, w ramach akcji Restaurant Day na całym świecie pojawiło się kilkaset restauracji, które były otwarte tylko przez jeden dzień. Pierwsze skrzypce w kuchni mógł zagrać każdy, kto lubi gotować, a smakosze doceniają jego umiejętności.
Pomysł jednodniowych restauracji narodził się w Finlandii w 2011 roku. W trakcie pierwszej edycji w jednym dniu powstało kilkaset restauracji. Co ważne, miejsce tutaj jest bez znaczenia - gości zaprasza się wszędzie do kuchni, parku a nawet garażu.
W tym roku akcja odbyła się 19 sierpnia i objęła: Francję, Szwecję, Rosję, Austrię, Niemcy oraz Polskę. W naszym kraju jednodniowe restauracje pojawiły się m.in. w Poznaniu, Warszawie, Wrocławiu oraz właśnie w Supraślu.
Jedna z kulinarnych bohaterek była p. Joanna Kozłowska, która na co dzień prowadzi blog kulinarny oraz klub kolacyjny "Na cztery widelce". Goście zostali zaproszeni do ogrodu wiekowej rezydencji tuż przy lesie. Wielkie gotowanie rozpoczęło się w sobotę i trwało z krótkimi przerwami do niedzieli. W menu pojawiły się między innymi: bliny gryczane, tarta szpinakowo-serowa, ostra zupa-krem z papryki i cukinii, kurczak w pomarańczach, ryba z pieca z glazurowanymi warzywami oraz bagietką, wegetariańska sałatka z koszyczkiem pieczywa, a także spaghetti bolognese.
Każdy z gości, aby móc skorzystać ze wszystkich kulinarnych dobrodziejstw musiał zaopatrzyć się w budżet rzędu 40 złotych. Akcja była promowana na portalach społecznościowych, zainteresowanie było ogromne.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Cel: Innowacje, Technologie i Zrównoważony Rozwój w
Dział centra informacji i promocji:
Które miasta powinny się
Poznań rusza z promocją na jesień i
Andaluzja chce więcej
Starsze aktualności:
Śmierć trójki Polaków na
Accor pokazuje trendy w rezerwacjach na
Ecco Travel rozpoczyna WIELKĄ
Na ferie wyjedzie więcej
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
POT: Ponad połowa Polaków wyjedzie gdzieś w
Kraków wśród wybranych przez
Które paszporty są
TSUE: Tożsamość płciowa klienta nie należy do danych niezbędnych do zakupu
Co zyskały polskie hotele po Euro?
Chiny jeszcze nigdy nie były tak blisko Krakowa
Fala bankructw w branży gastronomicznej
Jakie jest Twoje miejsce na Ziemi?
Zderzenie autokaru turystycznego ze szkolnym autobusem
We Wrocławiu stanie mini Sky Tower?
Rejsy zdobędą serca polskich turystów?
Państwo Palestyna zniknie z paszportów
Turyści wiedzą jak zapłacić mniej za wakacje
Hotel Anders ponownie nagrodzony
