Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
- OFERTA PRACY - Doradca / Konsultant ds. Turystyki
- Kraków - Specjalista ds. Turystyki
- Meble do biura podróży, wyposażenie salonu TUI na...
- SPECJALISTA DS. TURYSTYKI
- GRECJA: REZYDENT
- Specjalista ds. szkoleń i współpracy franczyzowej
Znamy zwycięzców Ballantines Bartenders Challenge
Zakończyła się druga edycja konkursu barmańskiego Ballantine’s Bartenders Challenge. To największe tego typu wydarzenie w Polsce, którego motywem przewodnim jest szkocka whisky.
Najlepsi barmani walczyli w Sopocie o tytuł Best Whisky Mixologist i pozłacany zestaw barmański, a także bilety do Szkocji. Gwarancją sukcesu okazała się wiedza na temat szkockiej whisky Ballantine’s, wyobraźnia i oryginalna prezentacja autorskiej koktajlowej propozycji.
Niezmiennie, motywem przewodnim konkursu były cztery szkockie regiony, z których pochodzą malty tworzące whisky Ballantine’s. W przypadku Ballantine’s Bartenders Challenge, barmani mieli za zadanie przygotować swoje własne propozycje koktajlowe, które uwypuklą i podkreślą cechy charakterystyczne maltów z poszczególnych regionów Szkocji. W tym roku zwyciężył koktajl przygotowany przez Patryka Biadacza inspirowany charakternym regionem Islay.
"W tym roku otrzymaliśmy około 160 zgłoszeń z całej Polski. Do Warszawy na warsztaty z takimi specjalistami jak: Fredrik Olsson, Robin Hitchcock, Jamie Roberts, Oskar Kinberg zaprosiliśmy 40 barmanów. W Sopocie z 8 finalistów jury wyłoniło 4 laureatów, którzy wyjadą do Szkocji poznać serce marki Ballantine’s. Jesteśmy pozytywnie zaskoczeni zarówno frekwencją, jak i jakością zgłoszeń. Przeżywamy obecnie olbrzymi rozkwit kultury koktajlowej w Polsce" - powiedział Marcin Rogulski, ambasador whisky Ballantine’s w Polsce.
Wśród zwycięzców znaleźli się:
- Patryk Biadacz - Mercy Brown , Kraków
- Nikola Arasimowicz - Lazy Dog, Warszawa
- Bartłomiej Wójcik - Foto Cafe 102, Łódź
- Andrzej Bańdo - Prozak 2.0, Kraków
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Starsze aktualności:
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
UN Tourism: Turystyka odbudowała się po
Wizz Air rezygnuje z płatnej
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i
Emirates wprowadzają nowe uniformy dla obsługi pasażerów premium i
W poniedziałek rozpoczynają się ferie
Wzrasta liczba turystów na Wyspach Kanaryjskich. Także tych z Polski
Zmiana organizacji parkowania na Lotnisku Chopina
Jakie miasto oferuje najtańsze noclegi na święta?
Zakończyła się konferencja Nowe Trendy w Turystyce 2015
Udany tydzień sprzedaży w biurach podróży
Pozytywne prognozy dla branży lotniczej. Rośnie zapotrzebowanie na pilotów i nowe samoloty.
Wizz Air otworzy nowe połączenie w Warszawy
Niedźwiedzica zaatakowała turystę
Paweł Niewiadomski ponownie wybrany na prezesa PIT
Emirates otworzy nowe połączenie z Dubaju do Kapsztadu
Redakcja czasopisma `Folia Turistica`nagrodziła najlepsze artykuły roku
Znamy nowego dyrektora hotelu Campanile Wrocław Stare Miasto
Grupa PKP przygotowuje się do ŚDM
Kto został najlepszym baristą Costa Coffee w Europie?
Czy wynik wyborów prezydenckich w USA wpłynął na zainteresowanie lotami?
DZT o wynikach niemieckiej turystyki przyjazdowej
Na polski rynek wchodzi nowy serwis wypożyczalni samochodów
