Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Rezydent w Chorwacji
- Pilot wycieczek Włochy, Francja, UK
- Pilot do Budapesztu 28-31.05.25
- Rezydent w EXIMTOURS
- Biuro podróży w Warszawie zatrudni pracowników
- Grecja 2025! Przewodnik, Pracownik...
- PRODUCT MANAGER
- Z-ca Kierownika / Specjalista ds. turystyki...
- Kosmetyki hotelowe
- Specjalista ds. Turystyki - Żyrardów
Rusza Gault&Millau Tour 2017
150 doskonałych szefów kuchni z każdego regionu, 10 najlepszych firm partnerskich i 5 regionalnych nagród - zaproszenia na "Gault&Millau Tour" już w drodze.
Ten coroczny cykl spotkań dla regionalnych szefów kuchni rozpocznie się 12 czerwca 2017 r. w Warszawie. Kolejne wydarzenie będzie miało miejsce 26 czerwca w Poznaniu, a dwa następne we wrześniu - w Sopocie i Krakowie.
Gault&Millau Tours to spotkania organizowane w czterech regionach Polski: Centrum-Lubelszczyzna (Warszawa); Wielkopolska-Ziemia Lubuska, Dolny Śląsk (Poznań); Małopolska-Podkarpacie-Bieszczady, Górny Śląsk (Kraków) oraz Pomorze-Kujawy, Mazury-Warmia-Suwalszczyzna-Podlasie (Sopot). Na każde ze spotkań zapraszani są szefowie kuchni z poszczególnych regionów, reprezentujący restauracje, które znalazły się w ostatniej edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2017. Wśród zaproszonych są też restauracje, które aktualnie wizytują inspektorzy Gault&Millau i które mają szansę znaleźć się w przewodniku na rok 2018.
Misją marki Gault&Millau i jednocześnie ideą Gault&Millau Tours jest stałe i kompleksowe podnoszenie poziomu kulinarnego w naszym kraju. Zależy nam, by w ten sposób integrować środowisko gastronomiczne w Polsce oraz tworzyć płaszczyznę do wymiany wiedzy i doświadczeń dających nowe perspektywy. Bardzo ważne jest dla nas również zwrócenie uwagi na unikalny charakter kultury i tradycji danego regionu, poprzez jego kuchnię i regionalne produkty, które wykorzystują zaproszeni szefowie.
Podczas każdego z Tour ów będą przyznawane nagrody dla najlepszych szefów w pięciu kategoriach:
- Szef Roku
- Szef Jutra
- Młody Talent
- Kobieta Szef
- Kuchnia Tradycyjna
Każdy z nagrodzonych szefów zaprezentuje swoje sztandarowe danie. Spotkania będą się odbywały w najlepszych restauracjach regionu, a goszczący szef będzie miał przywilej zaproszenia i przedstawienia swoich sprawdzonych dostawców.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Dział wydawnictwa:
MROT zachęca mieszkańców Mazowsza do poznawania własnych
Powstanie katalog ofert incentive z
Spragnieni Podróży - fragment
ETC publikuje wskazówki jak uczynić turystykę bardziej
Starsze aktualności:
WTTC: sztuczna inteligencja zrewolucjonizuje
Władze Wenecji ograniczą liczebność grup
Kontrole na granicy ze Słowacją znów
Zmiana lidera kierunku na city
Polska Wschodnia - tanie pożyczki dla
Grecos promuje Grecję
UE szykuje zmiany w przepisach dot. czasu pracy
ACI EUROPE publikuje wytyczne dot. obsługi pasażerów z niewidocznymi
Ruszył fundusz pożyczek dla firm turystycznych ze wschodniej
Jeśli pasażer sam załatwi sobie lot zastępczy, może nie dostać odszkodowania za
Brussels Airlines planuje wznowienie działalności
Początek sierpnia przyniósł obniżki cen wyjazdów
Dalszy dynamiczny rozwój Grupy Orbis
Turystyka może stać się głównym źródłem przychodów dla Grecji
Przemysł spotkań nad przepaścią
IATA: ruch lotniczy ma się niewiele lepiej, ale lepiej
Sfinks w końcu przejmie Piwiarnie Warki?
WTTC: Szczepionki nie mogą stać się wymogiem podróży
Travelist sprawdza jak ewaluowały podróże Polaków
Internetowe biura podróży zobowiązują się do lepszego informowania o prawach pasażerów
Dziś obchodzimy Światowy Dzień Turystyki
Sun&Snow otwiera pierwsze zagraniczne biuro