Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Szukamy pilota na 05.12 Gniezno-Bydgoszcz
- Specjalista ds. turystyki
- PRODUCT MANAGER/ FRONT OFFICE REPRESENTATIVE
- Itaka Toruń- G. Copernicus - doradca ds....
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna
- pilotaż Kraków 10.12-12.12.2025
- Touroperator PRIMA HOLIDAY poszukuje pracownika
- Praktykant - obozy sportowe Hiszpania
- Specjalista ds. turystyki WAKACJE.PL Zduńska Wola
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Gault & Millau wraca do Polski
Po kilku latach przerwy inspektorzy Gault & Millau wrócą do polskich restauracji.
Licencję na wydawanie przewodnika uzyskała Agencja Smarten a dyrektorem generalnym Gault & Millau Polska został jej właściciel, Jacek Krawczyk.
Po pięciu latach nieobecności przewodnik wraca do Polski i to jest fantastyczna wiadomość dla rodzimej gastronomii. Jeden z dwóch najważniejszych przewodników na świecie pomoże zweryfikować poziom krajowych restauracji i szefów kuchni. To ważne dla każdego właściciela lokalu i szefa, bo oceny naszych inspektorów ułatwią im postawienie diagnozy, w jakim miejscu znajduje się ich biznes gastronomiczny, i co mogą zrobić, aby podwyższyć poziom swoich usług. To także doskonała informacja dla polskiej turystyki kulinarnej, bo polska wersja Gault & Millau z pewnością przyciągnie do krajowych restauracji jeszcze więcej gości z zagranicy, a co za tym idzie - przyniesie korzyści nie tylko restauratorom - mówi, cytowany w komunikacie prasowym, Jacek Krawczyk, dyrektor generalny Gault & Millau Polska.
Inspektorzy ocenią przeszło 200 lokali, nie tylko tych znajdujących się w dużych miastach. W odróżnieniu od innych przewodników, Gault & Millau postara się zaglądać do mniejszych miejscowości, by szukać tam perełek restauracyjnych. Nie ograniczymy się tylko do finediningowych lokali. Chcemy też zwrócić uwagę na restauracje hotelowe oraz postawić na integrację całej branży gastronomicznej, czego dowodem będą nowe kategorie wyróżnień przyznawanych podczas corocznej gali inaugurującej przewodnik. Jedno jest pewne - zrobi się żółto na polskiej scenie kulinarnej! Każdy, kto kreuje ofertę restauracji, ma szansę na wyróżnienie. Do notesu inspektora Gault & Millau mogą trafić nie tylko nazwiska szefów kuchni, ale też cukierników, sommelierów czy managerów.- mówi Jacek Krawczyk.
Pierwszą polską edycję Żółtego Przewodnika Gault & Millau opublikowano w 2014 roku i były one wydawane corocznie do 2020 r., kiedy to za sprawą pandemii COVID-19 lokale gastronomiczne musiały zawiesić działalność.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Cel: Innowacje, Technologie i Zrównoważony Rozwój w
Dział hotele, pensjonaty:
Triverna: rośnie popularność świątecznych
Albania i Macedonia Północna bliżej rozpoczęcia rozmów akcesyjnych do UE
Bliżej wydłużenia ważności certyfikatów covidowych
W czasie lotu dzieci się nudzą
Początek roku nie napawa hotelarzy optymizmem
Sprzedaż wolnocłowa w portach zwiększy zainteresowanie rejsami w Grecji?
Grecja: Pasażerowie mogą wypełnić PLF w dowolnym momencie
Dokąd Polacy pojadą z biurami podróży na ferie?
Wszystkie hotele należące do Clustra IHG Hotels and Resorts z certyfikatem Green Key
IATA przedstawia pomysły na odbudowę ruchu lotniczego
Ecco Holiday prezentuje egzotyczną ofertę na sezon 2019/20
W lipcu odbędzie się VI Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych
Rejestr przestępców seksualnych jak sito?
jak skomentujecie nowy wpis na blogu prezesa TUI
Jak prezentuje się start przyszłorocznej sprzedaży?
Emirates Group Security i Uniwersytet Arizony podpisują umowę o wzajemnej współpracy akademickiej
Dofinansowanie na projekty turystyczne
Wizz Air miał problem z biletami
Zamieszanie z przepakowaniem bagaży na wycieczkach FUNCLUB-u z Poznania
