Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Praca u multiagenta
- Poszukiwani piloci/przewodnicy od połowy maja
- Warszawa - Specjalista ds turystyki
- Sales Manager at RateHawk
- Rezydent do Chorwacji i Czarnogóry poszukiwany
- Animator hotelowy :)
- Przewodnik w Oliwiarni KRETA GRECJA
- Specjalista/tka ds turystyki
- Nocny/a Recepcjonista
- Specjalista ds. Turystyki / Doradca Klienta
Pizza Hut wprowadza flotę elektrycznych skuterów
Na ulice Warszawy i Wrocławia wyjadą ekologiczne skutery Pizza Hut. Sieć restauracyjna wprowadza flotę skuterów elektrycznych, którymi będzie dowozić zamówienia.
W ten sposób firma chce zapewnić klientom krótki czas dostawy, a także przyczynić się do walki z problemem smogu. Redukowanie emisji spalin do atmosfery i ograniczenie kosztów transportu przy jednoczesnym zachowaniu najwyższych standardów dostawy, to główne założenia jakie przyświecają wprowadzeniu przez Pizza Hut floty elektrycznych skuterów.
Pierwsza faza uruchomionego właśnie planu marki obejmuje włączenie do obsługi zamówień siedem skuterów w Warszawie oraz trzy we Wrocławiu. W ciągu najbliższych tygodni Pizza Hut powiększy tę liczbę o kolejne dziesięć pojazdów. Jeszcze w tym roku marka planuje dysponować flotą 70 ekologicznych skuterów na terenie całego kraju.
Plan wykorzystania w obsłudze elektrycznych skuterów to sposób Pizza Hut na adaptację swojego biznesu do potrzeb klientów i środowiska. To ekologiczne rozwiązanie pomaga ograniczać emisję CO , a tym samym niwelować przyczyny tworzenia się smogu, coraz większego problemu polskich miast. Ma też swoje uzasadnienie w trosce o zachowanie najwyższych standardów terminowej dostawy. Dzięki możliwości unikania korków ulicznych i szybszemu dotarciu do klientów. Inwestycja obliczona jest także na generowanie znacznych oszczędności w zakresie kosztów transportu.
Zdecydowaliśmy się na zakup skuterów elektrycznych z kilku powodów. Przede wszystkim jest to działanie ekologiczne, które przyczynia się do poprawy jakości powietrza w dużych miastach. Po drugie, to innowacyjne rozwiązanie gwarantuje, że nasze posiłki zostaną dostarczone w idealnej temperaturze i w szybkim czasie. Co więcej, inwestycja w ekologiczną flotę pozwala nam obniżyć koszty dziennej eksploatacji pojazdów - podkreśla Jarosław Orłowski, Dyrektor Operacyjny Pizza Hut Dostawa. - Ta strategia niesie korzyści dla środowiska, społeczeństwa i w dłuższej perspektywie dla naszego biznesu. Mamy nadzieję, że te starania zainspirują do podobnych akcji inne firmy, które świadczą podobnego rodzaju usługi - podsumowuje Jarosław Orłowski.
Skutery zakupione przez Pizza Hut nie emitują spalin, a dzienny koszt ich ładowania wynosi ok. 5 zł. W ramach jednego ładowania skuter jest w stanie przejechać od 90 do 120 km w zależności od warunków atmosferycznych i sposobu eksploatacji. Każdorazowe ładowanie pojazdu trwa ok. 5-6 godzin, ale już 2 godziny wystarczą by uzupełnić 80% jego baterii. Wraz z wprowadzeniem skuterów do użytku firma zapewniła pracownikom odpowiednie szkolenie z obsługi pojazdu, bezpiecznej jazdy oraz wysokiej jakości wielosezonowe uniformy.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
POT podpisała deklarację w sprawie promocji
eSky chwali się tańszymi
Turystyka głównym filarem
Wakacje w Polsce - gdzie i za
Kiwi.com wyda 70000 EUR na promocję taniego
Pomimo problemów Polacy chcą
Internetowe biura podróży zobowiązują się do lepszego informowania o prawach
Dokąd polecieli Polacy z Join UP!
Rozporządzenie rozszerzające Tarczę 6.0 opublikowane w Dzienniku Ustaw
`Miasto światła` zaprasza Cię do doświadczenia ponadczasowej magii
Pomorscy radni przeciwni podwyżce cen opłat lotniskowych
Hotel Senator dołącza do Fundacji Polskie Hotele Niezależne
Rada Przemysłu Spotkań i Wydarzeń: wykorzystajmy możliwości jakie daje program szczepień
Katarzyna Walczak laureatką konkursu Dyrektor Marketingu Roku
UNWTO: przyłóżmy się do ratowania klimatu
Tempo wzrostu ruchu lotniczego niezadowalające
Konferencja poświęcona nowoczesnym technologiom w hotelarstwie i gastronomii
Fundacja Hotele dla Medyków przekazała 100 tys. zł dla szpitala MSWiA w Warszawie
Islandia obawia się tłumów turystów
SUPER OFERTA LAST MINUTE KENIA HISZPANIA EGIPT