TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Konferencja poświęcona nowoczesnym technologiom w hotelarstwie i gastronomii

Trudno byłoby funkcjonować dzisiaj bez komputerów czy innych urządzeń elektronicznych. Nowoczesne technologie zaczynają też zmieniać branżę hotelarską i gastronomiczną.


Polski Instytut Rozwoju Biznesu zorganizował konferencję "Zastosowanie nowoczesnych technologii w obiektach hotelowych i gastronomicznych", która odbędzie się 26 marca 2019 roku w Warszawie.

Podczas konferencji będą poruszane zagadnienia takie jak:

  • Dane osobowe w hotelach i pensjonatach a RODO
  • Bezpieczne i płynne funkcjonowanie obiektu
  • Systemy teleinformatyczne i automatyka budynku odpowiedzialne za monitorowanie i optymalizacje działań (zasilanie awaryjne, system przeciwpożarowy, system alarmowy i monitoring, system kontroli dostępu, ogrzewanie i klimatyzacja, oświetlenie)
  • Zintegrowane systemy do zarządzania wieloma obiektami
  • Ochrona informacji i zasobów
  • Architektura, wyposażenie i planowanie przestrzeni
  • Rozwiązania zwiększające komfort i nowoczesność obiektów
  • Technologie mobilne
  • Check-in kioski
  • Aplikacje rezerwacyjne
  • Social media w branży hotelarskiej
  • Strony internetowe budowane w technologii RWD
  • Szerokopasmowy dostęp do sieci
  • Beacony w hotelach

Wśród prelegentów znajdą się:
  • Norbert Redkie - restaurator, założyciel Grupy Warszawa. Przedstawi on prezentację "TRUST - przyszłość zakupów i zarządzania gastronomią. Czyli historia tworzenia platformy zakupowej dającej możliwość kontroli stanów magazynowych." (Prelegent opowie o tworzeniu nowoczesnego systemu informatycznego, który w przyszłości zmieni sposób zarządzania restauracją. Skupi się na kwestiach dotyczących składania zamówień, kontroli kosztów oraz problemach z cash flow. Dowiemy się również jak to jest tworzyć od zera startutechnologiczny mając głównie doświadczenie w zarządzaniu restauracjami a nie w pisaniu programów informatycznych.)
  • Jacek Piasta - Senior expert w Instytucie Hotelarstwa z prezentacją "Architektura, wyposażenie i planowanie przestrzeni"
  • Justyna Wysocka-Zając - doradca podatkowy,dyrektor Departamentu Doradztwa Podatkowego, z prezentacją "Najnowsze technologie w kontroli podatkowej przedsiębiorcy w branży hotelowej i gastronomicznej." (Podczas prelekcji przedstawione zostaną pokrótce zasady kontroli podatkowej przedsiębiorców w branży hotelowej i gastronomicznej - jednolity plik kontrolny, system STIR, kasy on-line, "instrukcja MF dla kelnera", raportowanie schematów podatkowych, klauzulę unikania opodatkowania, wymiana informacji podatkowych i wiele innych.)
  • Edyta Duchnowska - założycielka Kancelarii Radcy Prawnego Edyta Duchnowska. Autorka bloga "Prawo w restauracji". Przedstawi ona zagadnienie "Social media w branży hotelarskiej - pod kątem prawnym" (Prowadzenie profili w social media - fb itp., prawa do zdjęć, wizerunków, umowy z grafikami, fotografami, organizacja konkursów itp.)
  • Adam Latek - hotelarz, właściciel firmy doradczej Latek Hotels, z prezentacją "Strategia technologii informacyjnych i wykorzystanie ich w hotelarstwie". (Prelegent opowie o technologiach hotelarskich i codziennym wykorzystaniu ich w pracy oraz zaawansowanych systemach i ich wsparciu dla hotelarzy. Zdradzi również jak planować strategię ekonomiczną hotelu dzięki technologiom.)
  • Krzysztof D. Kowalski - przedstawiciel Polskiej Izby Hotelarstwa, Inspektor Ochrony Danych, członek SABI czyli Stowarzyszenia Inspektorów Ochrony Danych. Przedstawi on prezentację "Środki techniczne i organizacyjne ochrony danych - jak dobierać je w zależności od skali hotelu". (Prelegent rozprawi się z wybranymi RODO-mitami , np. czy wolno pozyskać serię i numer dowodu osobistego gościa hotelowego. Udowodni, że to kierownictwo i pracownicy hotelu najlepiej wiedzą, jak chronić dane gości hotelowych. Pokaże, co zrobić, żeby zmniejszyć prawdopodobieństwo wycieku danych z hotelu, utraty wizerunku, strat finansowych.)
  • Jacek Legendziewicz - Członek Zarządu Krakowskiej Izby Turystyki z prezentacją "Integracja systemów w celu ograniczenia ręcznej pracy i lepsza sprawozdawczość potrzebna do organizacji sprzedaży."

Konferencja adresowana jest do właścicieli, oraz dyrektorów hoteli, dyrektorzy i managerów do spraw marketingu, osób zarządzających obiektami gastronomicznymi, biznesowymi oraz typu leisure. Dla nich wstęp jest bezpłatny.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:
konferencja hotel gastronomia technologia




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję