Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
Zobacz także
Unia wymusza stopniową rezygnację z jednorazowych opakowań
Jeszcze można zgłaszać się do konkursu na Najlepsze Wsie Turystyczne
Zamek Królewski na Wawelu podsumowuje rok
Wybrano najlepsze prace magisterskie
Polacy wśród laureatów konkursu na najlepszy film turystyczny
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też gastronomia
Kolejna edycja konkursu kulinarnego SSCC już jesienią
Po poprzedniej, wegańskiej edycji konkursu kolejnym wyzwaniem dla młodych kucharzy będzie przygotowanie posiłku zgodnie z ideą "less waste".
Spotkania z SelfCookingCenter (SSCC) to konkurs skierowany do kucharzy i kucharek, którzy nie skończyli 27 roku życia. Spotkają się oni już po raz trzeci by pod okiem międzynarodowego jury przygotować autorskie potrawy z wykorzystaniem regionalnych składników.
Hasło, pod którym odbywa się trzecia edycja konkursu SSCC to food waste i zapobieganie marnowaniu żywności. Potrzeba zwrócenia uwagi na ten problem wynika nie tylko z postępujących zmian w klimacie i wzrastającej świadomości skutków zanieczyszczania środowiska. To także sposób na podniesienie poprzeczki młodym kucharzom, którzy co roku zaskakują jury wysokim poziomem konkursowych potraw, pomysłowością i otwartością na wyzwania.
W tym roku oprócz autorskich przepisów, profesjonalnego wykonania, refleksu i prezentacji dań, sędziowie wymagać będą od uczestników także odpowiedzialnego zarządzania wszystkimi składnikami potrawy.
Podczas tegorocznego Spotkania z SelfCookingCenter odbędą się również wykłady dotyczące m.in. filozofii less waste, jak wprowadzić ją w życie - zarówno na skalę mikro, jak i makro oraz jakie rozwiązania technologiczne mogą okazać się przydatne w ekologicznym zarządzaniu restauracją.
Trzecia edycja konkursu kulinarnego SSCC odbędzie się 17 października 2019 roku w Zamku Topacz.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Starsze aktualności:
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
Zamknięto popularną trasę na Mont Blanc
MEN apeluje o sprawdzanie organizatorów wyjazdów kolonijnych
Facebook wydał przewodnik kulinarny po Krakowie
Best Western wprowadza na rynek nową markę
Redukcja floty w Small Planet Polska
Rząd zajmie się ustawą o imprezach turystycznych
PLL LOT rozszerza siatkę połączeń do Niemiec
TUI wprowadza ofertę dla lokalsów
Wybrano najlepsze produkty zrównoważonej turystyki
Poznań walczy o tytuł najlepszej europejskiej destynacji turystycznej
Znana sieć rezygnuje z plastikowych słomek
LOT czeka na nowego Dreamlinera
Zaczekamy na turystów i będziemy gotowi na ich przyjęcie
Rada UE zatwierdziła przedłużenie przepisów dot. bezpłatnego roamingu
Polak pokieruje europejskim niebem
Ryanair zatrudnia nowych pilotów
Północna Izba Gospodarcza: `Paragony grozy` to incydentalne przypadki
CBA stawia zarzuty byłemu prezesowi lubelskiego lotniska
Emirates i LATAM podpisują umowę code-share
Przewodnik Michelin - 22 nowe lokale w Polsce
Rzym- noclegi w mieszkaniach nie hostelach!
