Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specialista ds. sprzedaży
- Rezydent biura podróży 2024 (Chalkidiki)
- Pilotaż 27-30.05.2024 do Warszawy
- Junior Reservation Manager
- Pilot na wycieczkę do Wiednia 3 - 4 maja
- Pracownik biura podróży od kwiecien - maj 2024...
- Junior Reservation Manager
- Instruktor kitesurfingu/windsurfingu
- Specjalista ds Turystyki Itaka
- Praca na Zielonych Szkołach CHRIS
Sesja zdjęciowa dla dań koniecznością?
Czy menu w formie karty lub kilka zdjęć dań z imprez już nie wystarczą naszym gościom? Niestety raczej nie, dzięki mapom Google gość może łatwo oglądać zdjęcia potraw zrobione przez naszych klientów. Nie jest to wielka nowość, ale znaczenie tej funkcjonalności dla klientów będzie coraz większe i warto na nią zwrócić uwagę.
Niestety rewolucja techniczna oprócz korzyści niesie też zagrożenia. Jednym z nich jest nadmierna presja na doskonałość w każdym aspekcie. Wystarczy jeden niezadowolony klient, który wrzuci złe zdjęcia naszych dań i lokal ma problem. Problem leży tu nie tylko w wypadku, gdy podamy źle przygotowane danie, ale może się pojawić także przy dobrym daniu, ale nieudolnych zdjęciach! Źle zrobione zdjęcie może spowodować, że w oczach potencjalnych klientów świetne danie będzie wyglądać słabo i zniechęci ich do wizyty w lokalu.
Zdjęcia potraw z menu możemy wrzucać sami, jak i przy współpracy z klientami lub partnerami. Wiele osób jednak "je oczami" i atrakcyjne zdjęcia (choć nie koniecznie bijące po oczach obróbką graficzną) to ważna rzecz w momencie oceny lokalu. Dodatkowym problemem może być publikacja rzeczy niezbyt dobrze wyglądających ujęć (jak poniżej puste talerze, czy brudne stoły), jak i publikacja zdjęć robiona "na złość" np. rozgrzebane danie, nieestetyczny wygląd dania/stołu itp.
Zdroworozsądkowo taki zdjęcia nie powinny mieć znaczenia, jednak wiele osób nawet nieświadomie reaguje negatywnie na źle (dla nich) wyglądające zdjęcia.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Zdjęcia dań koniecznością?
[2018-10-25 13:59 83.17.160.*]
co zrobić z tymi , co nigdy u ciebie nie byli a dają 1* bez komentarza, albo konkurencja robi ci specjalnie złą opinię. odpowiedz »
Dział gastronomia:
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Dział aktualności dnia:
Szansa na otwarcie stoków narciarskich. Bez otwarcia obiektów noclegowych to jednak absurd
Lotnisko w Modlinie odpowiada PLL LOT
Turcja, Ukraina i Macedonia Północna dołączyły do systemu unijnych certyfikatów COVID
Emirates wznawia loty do Stambułu
Thomas Cook z półroczną stratą
Jak złowić turystę w sieć? Sieciowe produkty turystyczne w czasach experience ekonomy
Florencja znów przeciw biwakującym turystom
Jest szansa na powrót B737 MAX do lotów
Ryanair zamyka połączenia z Warszawy
Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni z południa Polski
Costa Cruises ogłasza nowe rejsy
Rusza sprzedaż w inwestycji Radisson Blu Mountain Resort
Spodenki męskie idealne na lato
Turyści zabierają coraz więcej elektronicznych gadżetów
Lotnisko w Hurghadzie zostanie przebudowane
Organizatorka strajku w LOT do zwolnienia
Przyznano Nagrody World`s Best 50 Restaurants 2017
Dolnośląska Organizacja Turystyczna uruchamia portal z wycieczkami po regionie