Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
Rozpoczyna się festiwal Opolski Bifyj
W terminie 13.11-21.11.2019 r. odbędzie się III edycja Festiwalu Kuchni Regionalnej i Tradycyjnej "Opolski Bifyj", która rozpocznie się uroczystą kolacją w Zamku Moszna.
Dwie pierwsze edycje (w Restauracji Hotelu "Spałka" w Kluczborku oraz w Restauracji "Nad Stawem" w Bogacicy) zdecydowanie zostały uznane za sukces, który odbił się szerokim echem w mediach. Główną inspiracją organizacji Festiwalu jest chęć promocji zarówno tradycyjnej kuchni Śląska Opolskiego, jak i naszych tradycyjnych i regionalnych produktów. Opolska Regionalna Organizacja Turystyczna od lat działa na rzecz promocji regionu i naszych rodzimych produktów, dlatego w 2015 r. stworzyliśmy Szlak Kulinarny Województwa Opolskiego "Opolski Bifyj".
W trakcie Festiwalu dzięki wykorzystanym produktom tradycyjnym i regionalnym zostanie przygotowane jedyne i niepowtarzalne menu, które zaprezentowane zostanie przez Szefów Kuchni (restauracji, które stały się partnerem przedsięwzięcia) podczas uroczystej kolacji inaugurującej w Zamku w Mosznej.
Restauracje / Partnerzy wydarzenia: Zamek w Mosznej, Restauracja "Zamkowy Młyn" w Krapkowicach, Restauracja "Nad Stawem" w Bogacicy, Restauracja "Na Wyspie" w Niemodlinie a także indywidualnie Szef Kuchni z Restauracji w Hotelu Bajka w Grodźcu.
W ramach festiwalu będą miały miejsce wydarzenia takie jak: warsztaty zdobienia pierników, zwiedzanie lokalnej winnicy, browaru, piekarni, warsztaty kulinarne, zielarskie a także malowania drewna oraz bombek choinkowych opolskim wzorem kwiatowym, jak również wystawa i prelekcja dotycząca starej Porcelany Tułowickiej.
Producenci regionalni / Partnerzy Festiwalu:
- Miody - Maciejów
- Piekarnia GS Samopomoc Chłopska - Praszka
- Książęcy Browar - Nysa
- Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska - Olesno
- Kozi Dar - Chudoba
- Agroturystyka Stary Młyn - Obrowiec
- Mięso-Wędliny Róża i Robert Blach s.c. - Górki
- Winnica Rodzinna Cwielong - Balcarzowice
- Winnica Hople - Paczków
- Winnica Parypa - Byczyna
- Cukry Nyskie
- Gospodarstwo Rolne Gorzellik Jan - Zakrzów
- Gospodarstwo Pasieczne - Piotr Krękiewicz - Ligota Tułowicka
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział hotele, pensjonaty:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Starsze aktualności:
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
TFP zacznie wypłacać pieniądze, zamiast je pożyczać?
Czarnogóra przywraca część ograniczeń
Prezydent podpisał ustawę o PNR
Sieć a&o osiągnęła kolejny poziom
Malejące przeceny powinny niedługo pozwolić odetchnąć touroperatorom
Jakie kierunki najpopularniejsze w Neckermannie?
Ile zarobił Orbis w pierwszym półroczu?
Cyfryzacja przyszłością turystyki?
Niezadowolona turystka na własną rękę zmieniła hotel - sprawa trafiła do sądu
Port lotniczy Lublin z nowym połączeniem
Restauracja w Renaissance Warsaw Airport Hotel najlepsza w sieci Renaissance
Brussels Airlines pomoże zwolnionym w szukaniu tymczasowej pracy
Organizacje branżowe domagają się regulacji mających ograniczyć strajki
