Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Staż w Biurze Podróży w Krakowie
- Specjalista ds turystyki w Wycieczka.pl
- BP TUI (Warszawa) szuka konsultanta z...
- REZYDENT NA WŁOSKIM KEMPINGU
- Zatrudnię do Biura Podróży na Sardynii
- Specjalista ds. sprzedaży ofert turystycznych
- LEKTOR JĘZYKA OBCEGO - KRAKÓW
- BP ITAKA-Specjalista ds. Turystyki-Bydgoszcz
- BP ITAKA-Specjalista ds. Turystyki-Płock
- BP ITAKA-Specjalista ds. Turystyki-Warszawa

Zobacz także
Festiwal Kuchni Regionalnej i Tradycyjnej `Opolski Bifyj` odwołany
Opolszczyzna zaprezentuje swoje kulinarne skarby
22 kwietnia rozpoczyna się Meetings Week Poland
Pandemia przyczyni się do rozwoju turystyki medycznej?
Turystyczne Mistrzostwa Blogerów - rozpoczyna się głosowanie internautów
PIH: Otwierając hotele musimy bezwzględnie stosować się do przepisów sanitarnych
Rozpoczyna się festiwal Opolski Bifyj
W terminie 13.11-21.11.2019 r. odbędzie się III edycja Festiwalu Kuchni Regionalnej i Tradycyjnej "Opolski Bifyj", która rozpocznie się uroczystą kolacją w Zamku Moszna.
Dwie pierwsze edycje (w Restauracji Hotelu "Spałka" w Kluczborku oraz w Restauracji "Nad Stawem" w Bogacicy) zdecydowanie zostały uznane za sukces, który odbił się szerokim echem w mediach. Główną inspiracją organizacji Festiwalu jest chęć promocji zarówno tradycyjnej kuchni Śląska Opolskiego, jak i naszych tradycyjnych i regionalnych produktów. Opolska Regionalna Organizacja Turystyczna od lat działa na rzecz promocji regionu i naszych rodzimych produktów, dlatego w 2015 r. stworzyliśmy Szlak Kulinarny Województwa Opolskiego "Opolski Bifyj".
W trakcie Festiwalu dzięki wykorzystanym produktom tradycyjnym i regionalnym zostanie przygotowane jedyne i niepowtarzalne menu, które zaprezentowane zostanie przez Szefów Kuchni (restauracji, które stały się partnerem przedsięwzięcia) podczas uroczystej kolacji inaugurującej w Zamku w Mosznej.
Restauracje / Partnerzy wydarzenia: Zamek w Mosznej, Restauracja "Zamkowy Młyn" w Krapkowicach, Restauracja "Nad Stawem" w Bogacicy, Restauracja "Na Wyspie" w Niemodlinie a także indywidualnie Szef Kuchni z Restauracji w Hotelu Bajka w Grodźcu.
W ramach festiwalu będą miały miejsce wydarzenia takie jak: warsztaty zdobienia pierników, zwiedzanie lokalnej winnicy, browaru, piekarni, warsztaty kulinarne, zielarskie a także malowania drewna oraz bombek choinkowych opolskim wzorem kwiatowym, jak również wystawa i prelekcja dotycząca starej Porcelany Tułowickiej.
Producenci regionalni / Partnerzy Festiwalu:
- Miody - Maciejów
- Piekarnia GS Samopomoc Chłopska - Praszka
- Książęcy Browar - Nysa
- Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska - Olesno
- Kozi Dar - Chudoba
- Agroturystyka Stary Młyn - Obrowiec
- Mięso-Wędliny Róża i Robert Blach s.c. - Górki
- Winnica Rodzinna Cwielong - Balcarzowice
- Winnica Hople - Paczków
- Winnica Parypa - Byczyna
- Cukry Nyskie
- Gospodarstwo Rolne Gorzellik Jan - Zakrzów
- Gospodarstwo Pasieczne - Piotr Krękiewicz - Ligota Tułowicka
Komentarze
Przedstawiciele prezydencji i Parlamentu Europejskiego osiągnęli wstępne porozumienie w sprawie przepisów o połączeniu systemu centralnego ETIAS z odpowiednimi unijnymi bazami danych. Teraz uzgodnione teksty zostaną przedłożone do politycznego...
Allianz Research wraz z Euler Hermes opracowały wspólną prognozę kiedy sytuacja na świecie wróci do normalności. W okresie, w którym rządy dążą do wprowadzenia coraz bardziej rygorystycznych środków w celu ograniczenia rozprzestrzeniania się nowych,...
Tagi:
Dział gastronomia:
Pożyczki dla przedsiębiorców turystycznych z wschodniej
W jakiej sytuacji przedsiębiorcom grozi odebranie wsparcia z tarcz, w przypadku złamania
Rynek gastronomiczny będzie się odbudowywał przez kilka
Dział hotele, pensjonaty:
Rada Przemysłu Spotkań i Wydarzeń: zostajemy pozostawieni bez
Pożyczki dla przedsiębiorców turystycznych z wschodniej
Północna Izba Gospodarcza: przemyślcie jeszcze raz zamknięcie hoteli na
W jakiej sytuacji przedsiębiorcom grozi odebranie wsparcia z tarcz, w przypadku złamania
Starsze aktualności:
Polski Holding Hotelowy dołącza do projektu Poland Business
PLOT rozpoczęła sprzedaż pamiątek przez
Przewoźnicy autokarowi
Akcja wsparcia dla restauratorów w dobie koronawirusa
Najświeższe informacje z Tajlandii pomogą w przygotowaniu oferty
Transport kolejowy liczy się ze
Greckie władze planują łagodzenie
Zimowe wyjazdy tańsze niż przed
Polak na czele Europejskiej Federacji Dróg Świętego
Emirates ogłasza porozumienie z kolejnym
Bliskowschodni przewoźnik zapowiada powrót do
Włoski region chce uratować sezon
Cyfryzacja przyszłością turystyki?
Prezydent podpisał ustawę o PNR
Malejące przeceny powinny niedługo pozwolić odetchnąć touroperatorom
Sąd wypowiedział się o dopuszczalności cesji roszczeń za opóźnienie samolotu
Ilu turystów odwiedziło Kraków?
W lutym mniej zakłóceń na polskich lotniskach
przemyslenia zwiazane z branza i studiami z nia zwiazanymi
Turyści już nie pojeżdżą na słoniach w Angkor Wat
Niezadowolona turystka na własną rękę zmieniła hotel - sprawa trafiła do sądu
Jakie kierunki najpopularniejsze w Neckermannie?
Ile zarobił Orbis w pierwszym półroczu?
Konkrety dot. 1000 plus jeszcze w tym tygodniu?
Polska zobacz więcej - Weekend za pół ceny: oferty już w sprzedaży
Zbliża się 27 edycja Meet The Bidder
SPRZEDAM KONTENER(PRZYCZEPA) GASTRONOMICZNA
Czarnogóra przywraca część ograniczeń
Port lotniczy Lublin z nowym połączeniem
Brussels Airlines pomoże zwolnionym w szukaniu tymczasowej pracy
Organizacje branżowe domagają się regulacji mających ograniczyć strajki
Bez wsparcia nie da się wypromować nowego kierunku
Wyróżniono Ambasadorów Kongresów Polskich
Czy ktoś podróżował z biurem ALBION ze Szczytna?
