Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. rezerwacji MERIGO | Go Global...
- Specjalista ds. turystyki
- Wycieczkie lokalne potrzebne
- Webinary dla branży turystycznej
- Specjalista ds. Turystyki - Suchy Las
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna
- Specjalista ds. turystyki w Salonie Wakacje.pl...
- Szukamy ośrodka kolonijnego na lato 2021
- Bydgoszcz - Specjalista ds. Turystyki
- do wydzierżawienia


Trwają przygotowania do Targów WorldHotel i EuroGastro
Trwają przygotowania do 22. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro oraz 11. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel to najważniejsze spotkania dla branży HoReCa. Oba wydarzenia odbędą się w dniach 21-23 marca 2018 w Warszawie.
Wystawcy z całego świata zaprezentują wyposażenie gastronomiczne i hotelarskie oraz szeroką ofertę żywności, napojów i alkoholi. Aromat kawy zachęci do odwiedzin strefy Coffee Village, a dodatkowych wrażeń dostarczą konkursy prowadzone przez mistrzów kuchni.
Największe w Polsce wydarzenie branży hotelarskiej, restauracyjnej i cateringowej od lat stanowi wyjątkową okazję do nawiązania kontaktów z producentami i dostawcami rozwiązań dla biznesu. Oferta wystawców dostosowana jest do potrzeb klientów z sektora HoReCa oraz odzwierciedla najnowsze trendy rynkowe. Targi co roku tętnią życiem, a program merytoryczny zawiera cenną porcję wiedzy, z której chętnie korzystają zarówno profesjonaliści, jak i osoby pragnące rozwinąć własny biznes.
Oferta targów dedykowana jest właścicielom i osobom zarządzającym restauracjami, kawiarniami, barami, klubami, punktami zbiorowego żywienia, firmami cateringowymi, hotelami, pensjonatami, jak również kucharzom, barmanom czy baristom.
Wystawcy zaprezentują niezbędne wyposażenie i elementy wystroju obiektu noclegowego czy lokalu gastronomicznego oraz innowacyjne rozwiązania, z których warto korzystać. Klienci przekonają się, że nowe technologie to nowe możliwości, a wielozadaniowe sprzęty niosą oszczędność czasu, pracy kucharza oraz kosztów. Moc pieca konwekcyjno-parowego przewyższa nawet o 30% wydajność pieców domowych. Urządzenie jest niezastąpione w restauracjach, w których przygotowuje się potrawy dla kilkuset gości jednocześnie. Z kolei patelnie indukcyjne z możliwością ustawienia temperatury z precyzją do 1 C, dzięki czujnikom systemu RTCSmp rozmieszczonym na całej powierzchni, pozwalają na niezwykle szybkie przygotowanie potrawy bez straty wartości odżywczych. Innym przykładem nowoczesności może być aplikacja Connected Wash, która zapewnia stałą kontrolę bezpieczeństwa i optymalizację procesów zmywania.
Wyróżniającą się częścią targów będzie sektor spożywczy z niezwykłymi kompozycjami smaków i zapachów z całego świata. Asortyment najnowszych produktów i półproduktów spożywczych pozwoli stworzyć menu dopasowane do każdego lokalu. Obok świeżych ryb, owoców morza, mięs, wędlin, warzyw, ziół, przypraw i nabiału, należne miejsce zajmą wyroby cukiernicze, piekarskie oraz lodziarskie. Dopełnieniem karty dań stanie się wachlarz napojów z najlepszymi gatunkami kaw i herbat, smakowymi czekoladami, naturalnymi sokami, wodami mineralnymi, a także różnorodnymi alkoholami.
Dużo uwagi poświęcone będzie kawie. Firmy zaproponują najlepsze gatunki pochodzące z różnych miejsc świata, a dostawcy sprzętów do parzenia kawy przedstawią rozwiązania, które wydobędą prawdziwy smak tego esencjalnego napoju. W strefie Coffee Village odbędą się bezpłatne warsztaty dla baristów, menedżerów kawiarni i restauracji oraz miłośników kawy, prowadzone przez najwyżej klasy ekspertów. Ponadto na oczach uczestników targów przeprowadzona zostanie 10. Olimpiada Kawy , której organizatorem jest firma Apro Trade / Akademia Kawy oraz MT Targi Polska, pod patronatem Specialty Coffee Association of Europe.
Podczas konkursów organizowanych przez mistrzów nie zabraknie prawdziwych emocji. W składzie Jury obok zawodowych szefów kuchni zasiądą znani i lubiani dziennikarze oraz prezenterzy. W tegorocznej edycji targów 10. jubileusz będzie miał "Kulinarny Talent", prestiżowy konkurs organizowany przez Roberta Sowę. Ponadto podczas targów odbędzie się "CHEF Culinary Cup" pod patronatem Jerzego Pasikowskiego oraz "Festiwal Kuchni Greckiej" Teo Vafidisa.
Na odbywających się równolegle Targach WorldHotel odwiedzający znajdą wszystko, co potrzebne dla urządzenia i wyposażenia obiektów noclegowych, m.in. meble, oświetlenie, tekstylia hotelowe i elementy wystroju wnętrz. Nie zabraknie tam rozwiązań informatycznych, systemów zarządzania hotelem, automatyki budynkowej czy środków zapewniających czystość. Ofertę uzupełnią usługi projektowe oraz infrastruktura rekreacyjna.
Wszystkie dni targów wypełnią spotkania merytoryczne z zakresu zarządzania biznesem gastronomicznym i hotelowym. Prelegenci na podstawie własnych doświadczeń oraz przykładów podpowiedzą jak z sukcesem prowadzić biznes.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dodatkowy 1 mld zł od rządu nie uratuje przedsiębiorców utrzymujących się w górach z
Rzecznik MŚP występuje o ulgi dla przedsiębiorców w spłatach zaległych danin
Rząd rozszerzy pomoc dla firm
Północna Izba Gospodarcza: Tarcza Finansowa to żadna
Rada Przedsiębiorczości: Rząd naruszył umowę
Dział hotele, pensjonaty:
Dodatkowy 1 mld zł od rządu nie uratuje przedsiębiorców utrzymujących się w górach z
Rzecznik MŚP występuje o ulgi dla przedsiębiorców w spłatach zaległych danin
Zurab Pololikaszwili pozostanie na czele UNWTO na kolejną
Rząd rozszerzy pomoc dla firm
Północna Izba Gospodarcza: Tarcza Finansowa to żadna
Dział targi, konferencje, workshop:
PFR organizuje szkolenia dot. Tarczy Finansowej
Germany Travel Mart 2021 znów w przestrzeni
Starsze aktualności:
Nocowanie.pl: widać wzrost zainteresowania urlopowymi
Rząd zakaże lotów m.in. do Hiszpanii i na
Łodzie mieszkalne pomysłem na spokojny urlop na łonie
Lufthansa porozumiała się ze związkiem zawodowym
Koleje Dolnośląskie pozyskały finansowanie na zakup nowego
Ministerstwo Zdrowia aktualizuje listę żółtych i czerwonych
Hotele turystyczne zaczynają odrabiać straty, gorzej z
Spadki liczby turystów przyjeżdżających na
Bilety Szwagropolu dostępne w aplikacji
Egipt zacznie wymagać testów PCR także od
Grecja: to nie turystyka odpowiada za wzrost
Chorwacja wprowadza nowe
Prokuratura rozpoczęła śledztwa w sprawie niedawnych wypadków
Jakie szkolenia odbędą się na Targach WorldHotel i EuroGastro?
Dłuższy urlop - szansa czy zagrożenie dla biur podróży?
W Krakowie odbędzie się III edycja kongresu turystyki religijnej
UE zaleci otwarcie granic na niektóre z krajów pozaunijnych
UIA: nie wydrukujesz karty pokładowej - zapłacisz
Boeing testuje zaktualizowane oprogramowanie
Proszę o pomoc w wyborze biura turystycznego na wycieczke do Jerozolimy
Amadeus i Booking.com podpisali umowę
Będzie nowa wylotówka z Warszawy
Grecja: to nie turystyka odpowiada za wzrost zakażeń
Nierentowne lotniska powinny tracić dotacje?
Ceny się stabilizują a sprzedaż w MerlinX spada
Jak mocno pandemia odbiła się na wynikach Enter Air?
Tunezja 14-28.06.2012 ojciec z synem szuka dubla do wspólnego pokoju
przemyslenia zwiazane z branza i studiami z nia zwiazanymi
Indonezja będzie mieć nową stolicę?
Touroperatorzy nie chcą wojny cenowej
Polska z nagrodą The Best MICE Destination 2019
Dubrownik zwiększa limity dla turystów
Oryginalna sieciowa kawiarnia w Japonii
Potrzeby niepełnosprawnych podróżujących niedostatecznie uwzględniane?