Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Spacjalista ds turystyki
- Kierownik Salonu Fostertravel.pl - Skórzewo...
- Kierownik Salonu Fostertravel.pl - Białystok
- Przewodnik Kulinarny/ Gdańsk
- Lokal W CH Nowa Sukcesja
- pilot PRAGA 6.12.2024
- Specjalista ds. turystyki w biurze agencyjnym
- pilot Bawaria
- Sun&Fun Holidays zaprasza REZYDENTÓW do...
- Partnera Biuro Podrózy
Jakie szkolenia odbędą się na Targach WorldHotel i EuroGastro?
Już wkrótce okazja, by dowiedzieć się więcej o zarządzaniu biznesem gastronomicznym i hotelowym, poznać tajniki przygotowywania najlepszej kawy, a także zaczerpnąć inspiracji kulinarnych. Wybór szkoleń i warsztatów czeka na tych, którzy odwiedzą 21. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 10. Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. Oba wydarzenia odbędą się w dniach 5-7 kwietnia br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.
Oferta rynkowa, konkursy kulinarne i pokazy, którym patronują uznani szefowie kuchni, to część propozycji Targów EuroGastro oraz WorldHotel. Warto tak zaplanować czas, aby skorzystać z szerokiej gamy konferencji, szkoleń i debat oraz porozmawiać z ekspertami.
Poznanie otoczenia rynkowego, wyczucie trendów oraz opracowanie dobrej strategii dla biznesu gastronomicznego czy hotelowego to pierwszy krok do sukcesu. Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu organizuje szkolenie pt. "Razem wobec wyzwań rynkowych w 2017 roku". Więcej szczegółów o tym wydarzeniu w aktualności Konferencja poświęcona wyzwaniom stojącym przed gastronomią
Z kolei przedstawiciele Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego poprowadzą panel dyskusyjny pt. "Bariery w gastronomii hotelowej", a ekspert Projekt Hotelu podczas seminarium doradzi czy budować jeszcze hotele w Polsce.
Podczas szkolenia prowadzonego przez firmę HSMI słuchacze dowiedzą się jak zapewnić dobry start w biznesie, który zagwarantuje trwały sukces w gastronomii. Natomiast Mateusz Gaca, właściciel kawiarni Brisman, podpowie tym, którzy zamierzają otworzyć kawiarnię jak stworzyć kultowy lokal.
Na odwiedzających czeka również wiele spotkań, które wyposażą ich w praktyczną wiedzę o narzędziach niezbędnych do sprawnego funkcjonowania lokalu gastronomicznego. Eksperci z magazynu Restauracja zorganizują szkolenie pt. "Menu Engineering - jak budować dochodowe menu restauracji", podczas którego przybliżą metody ustalania cen dań, sposoby mierzenia i analizę food cost oraz beverage cost, a także opowiedzą o marketingu i strategii ceny produktu. Szkolenie pt. "Maksymalizacja zysku z działalności hotelowej" poświęcone zagadnieniom finansowym poprowadzą specjaliści Akademii Hotelarza.
Z kolei przedstawiciele z firmy Vision for business opowiedzą jak zwiększyć obrót o 20% w 3 miesiące, zarządzać finansami w rentownej restauracji, a także jak nowocześnie kierować personelem. Osoby szczególnie zainteresowane zarządzaniem zespołem pogłębią wiedzę podczas wykładu i debaty pt. "Jest dramat! Nie ma ludzi do pracy? Czy rzeczywiście?". Podczas panelu z restauratorami, za którymi stoi biznesowy sukces, słuchacze dowiedzą się jak budować markę dobrego pracodawcy, aby nie tracić czasu i pieniędzy na ciągłe poszukiwania pracowników.
Natomiast zainteresowani tematyką marketingu i promocji z pewnością powinni zarezerwować czas na wykład pt. "Czym się je nowe media, czyli jak skutecznie promować restaurację", a także na spotkanie o rebrandingu w gastronomii, podczas którego przekonają się jak sprawnie przeprowadzić zmiany, które zwiększą szansę na sukces biznesowy.
Targi EuroGastro to także okazja by nabyć praktyczną wiedzę o kawie. Eksperci Tomasz Obracaj i Alf Kramer, a także Agnieszka Rojewska, mistrzyni Polski Latte Art podzielą się doświadczeniem. Na profesjonalistów oraz miłośników kawy czekają warsztaty z cup tastingu, espresso i cappuccino, na temat najlepszej wody do kawy i wiele innych. Strefa Coffee Village będzie także areną Olimpiady Kawy i Finału Olimpiady Kawy dla Szkół Gastronomicznych, podczas których swe talenty zademonstrują młodzi bariści.
Trzy targowe dni to także sposobność by obserwować przebieg konkursów kulinarnym organizowanych przez znanych szefów kuchni. Na EuroGastro odbędzie się "Kulinarny Talent" Roberta Sowy, "CHEF Culinary Cup" pod patronatem Jerzego Pasikowskiego i "Festiwal Kuchni Greckiej" Teo Vafidisa.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dział targi, konferencje, workshop:
Polska zyskuje w
Nowe Trendy w Turystyce już za
Starsze aktualności:
Nad Bałtykiem gotowi na ferie
Miasta apelują o uregulowanie najmu
Dokąd na ferie z biurem
Kraków Airport podsumowuje miniony
Niezły wynik lotniska w
Boeingi 737 MAX 9 uziemione w
Chorwacja z delikatnym wzrostem przyjazdów z
Kontrole na granicy ze Słowacją
Amadeus i Booking.com podpisali umowę
Będzie nowa wylotówka z Warszawy
Grecja: to nie turystyka odpowiada za wzrost zakażeń
Lepsza kondycja branży horeca?
Rośnie liczba Turystów odwiedzających Turcję
Oryginalna sieciowa kawiarnia w Japonii
Proszę o pomoc w wyborze biura turystycznego na wycieczke do Jerozolimy
Indonezja będzie mieć nową stolicę?
Touroperatorzy nie chcą wojny cenowej
Polska z nagrodą The Best MICE Destination 2019
Zimowi turyści jeżdżą nie tylko w góry
UIA: nie wydrukujesz karty pokładowej - zapłacisz
Boeing testuje zaktualizowane oprogramowanie
Tunezja 14-28.06.2012 ojciec z synem szuka dubla do wspólnego pokoju
przemyslenia zwiazane z branza i studiami z nia zwiazanymi
Wczasy 10 dniowe OW Diuna w Jastrzębiej Górze 29.08-07.09.21
Dłuższy urlop - szansa czy zagrożenie dla biur podróży?
W Krakowie odbędzie się III edycja kongresu turystyki religijnej
UE zaleci otwarcie granic na niektóre z krajów pozaunijnych
Dubrownik zwiększa limity dla turystów
Programy lojalnościowe pomagają zwiększyć rentowność
Nierentowne lotniska powinny tracić dotacje?