Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds turystyki
- Wychowawca kolonijny + ratownik
- Specjalista ds. rezerwacji hotelowych
- Pilot - Wiedeń 03-05.2024r.
- pilotaż Wiedeń - Kras Morawski
- Kraków- specjalista d/s turystyki 1/2 etatu
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
World Class Poland ogłosił finalistów konkursu
Do piątego finału konkursu World Class Poland 2019 zakwalifikowało się 12 barmanów z Gdańska, Sopotu, Warszawy, Łodzi, Krakowa i Wrocławia.
W 2019 roku World Class świętuje swoją piątą rocznicę w Polsce. Do tej pory czterech barmanów reprezentowało nasz kraj w globalnych konkursie: Marcin Kruk (Berlin, 2018), Janusz Lemiesz (Meksyk, 2017), Paweł Rodaszyński (Miami, 2016) i Mateusz Szuchnik (Kapsztad, 2015). Polskiego delgata do finału World Class Competition, który tym razem odbędzie się w Szkocji, poznamy już w czerwcu.
W finale World Class Poland 2019 zmierzy się dwanaścioro uczestników, którzy mają od 23 do 30 lat, wśród nich jest 1 kobieta. Barmani na co dzień pracują w 11 koktajlbarach w sześciu miastach w Polsce. Kandydaci zmierzyli się w dwóch wymagających konkurencjach. Wzięli też udział w warsztatach z szefem kuchni Julianem Karewiczem oraz globalnym ambasadorem marki Singleton, Ervinem Trykowskim.
Wyposażeni w wiedzę, od 2 do 12 lat praktyki za barem oraz konkursowe doświadczenie w krajowym półfinale World Class, w czerwcu zmierzą się o tytuł polskiego Barmana Roku 2019. Zwycięzca wyjedzie na globalne zawody, które tym razem odbędą się w światowej stolicy whisky: Szkocji. Tam zmierzy się z barmanami 60 krajów o tytuł mistrza świata.
W finale zmierzą się:
Trójmiasto
Łukasz Chodacki / Flisak '76, Gdańsk
Marek Pobłocki, Nowy Świat Restaurant&Cocktailbar, Sopot
Warszawa
Sonia Garbowska / El Koktel
Dawid Pytkowski / El Koktel
Adam Grądziel / KiTi Bar i Kita Koguta
Piotr Mężeński / LAS Lokalna Atrakcja Stolicy
Jakub Sienkiewicz / Zamieszanie cocktail bar
Łódź
Adrian Szpadzik / Affogato Restaurant
Hubert Workert / Brush Barber Shop
Kraków
Maciej Mazur / Z ust do ust
Wrocław
Daniel Kędzior / Papa Bar
Maciej Krzywoszyński / Papa Bar
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział nagrody i wyróżnienia:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Można składać oferty w Programie wsparcia
Kto dołączył do Polskich Marek
Chorwacja doceniona za osiągnięcia w rozwoju zrównoważonej
Starsze aktualności:
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Czy hotel może pozwać Booking.com we własnym kraju?
Grupa Novaturas: liczba klientów zwiększyła się na wszystkich kierunkach
Sprzedaż w Merlinie X ciągle w górę
Oświadczenie Sri Lanka Tourism po zamachach terrorystycznych
Grecos promuje Grecję podcastami
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych Polaków
LOT partnerem Astana Expo 2017
Jakie wymagania mają turyści szukający apartamentów?
Hotelowe gwiazdki to nie wszystko
IATA: branża lotnicza traci pieniądze w zastraszającym tempie
Czerwone, najwyższe ostrzeżenie na terenie całej Irlandii
Przewoźnik zapłaci za nieprawidłowości przy ważeniu samolotów?
Wielkopolska Izba Turystyczna ma nowego prezydenta
TPN informuje o zamkniętych szlakach
Biuro Podróży OSKAR realizuje nową strategię reklamową
Czy zawieszenie lotów może być nieprzewidzianą okolicznością, gdy umowę zawarto po jego ogłoszeniu?
Boeing z największą kwartalną stratą w historii