Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot wycieczek CHINY HONGKONG
- Specjalista ds Turystyki
- Doradca ds. Wypraw Motocyklowych
- Antalya - obsługa Klientów Sun & Fun Holidays...
- specjalista ds. turystyki - dział rezerwacji
- Pilot wycieczek
- PILOT POZNAŃ 1 DZIEŃ
- Szukam Pilota 28-31.05.25 z Puław do Zakopanego
- Specjalista ds. turystyki B2B
- PRACA PRZY TWORZENIU OFERT TURYSTYCZNYCH

World Class Poland ogłosił finalistów konkursu
Do piątego finału konkursu World Class Poland 2019 zakwalifikowało się 12 barmanów z Gdańska, Sopotu, Warszawy, Łodzi, Krakowa i Wrocławia.
W 2019 roku World Class świętuje swoją piątą rocznicę w Polsce. Do tej pory czterech barmanów reprezentowało nasz kraj w globalnych konkursie: Marcin Kruk (Berlin, 2018), Janusz Lemiesz (Meksyk, 2017), Paweł Rodaszyński (Miami, 2016) i Mateusz Szuchnik (Kapsztad, 2015). Polskiego delgata do finału World Class Competition, który tym razem odbędzie się w Szkocji, poznamy już w czerwcu.
W finale World Class Poland 2019 zmierzy się dwanaścioro uczestników, którzy mają od 23 do 30 lat, wśród nich jest 1 kobieta. Barmani na co dzień pracują w 11 koktajlbarach w sześciu miastach w Polsce. Kandydaci zmierzyli się w dwóch wymagających konkurencjach. Wzięli też udział w warsztatach z szefem kuchni Julianem Karewiczem oraz globalnym ambasadorem marki Singleton, Ervinem Trykowskim.
Wyposażeni w wiedzę, od 2 do 12 lat praktyki za barem oraz konkursowe doświadczenie w krajowym półfinale World Class, w czerwcu zmierzą się o tytuł polskiego Barmana Roku 2019. Zwycięzca wyjedzie na globalne zawody, które tym razem odbędą się w światowej stolicy whisky: Szkocji. Tam zmierzy się z barmanami 60 krajów o tytuł mistrza świata.
W finale zmierzą się:
Trójmiasto
Łukasz Chodacki / Flisak '76, Gdańsk
Marek Pobłocki, Nowy Świat Restaurant&Cocktailbar, Sopot
Warszawa
Sonia Garbowska / El Koktel
Dawid Pytkowski / El Koktel
Adam Grądziel / KiTi Bar i Kita Koguta
Piotr Mężeński / LAS Lokalna Atrakcja Stolicy
Jakub Sienkiewicz / Zamieszanie cocktail bar
Łódź
Adrian Szpadzik / Affogato Restaurant
Hubert Workert / Brush Barber Shop
Kraków
Maciej Mazur / Z ust do ust
Wrocław
Daniel Kędzior / Papa Bar
Maciej Krzywoszyński / Papa Bar
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Wrocław trafi do przewodnika
WARS testuje płatności
Gault & Millau wraca do
Dział nagrody i wyróżnienia:
Jeszcze można zgłaszać się do konkursu na Najlepsze Wsie
Skytrax wybrał najlepsze lotniska w 2025
Starsze aktualności:
Więcej punktów wydawania paszportów
Pobyty turystów wyraźnie dłuższe niż rok
Cateringi dietetyczne w kontroli nie wypadły
Ceny w hotelach obniżone z
Rezerwacje na przewóz roweru za
Rusza certyfikacja punktów Informacji
Rusza XXI edycja Konkursu na Najlepszy Produkt
Skytrax wybrał najlepsze linie lotnicze na
Najlepszy kemping w Polsce jest na Dolnym
Drugi nabór w ramach programu finansowanego z
Itaka wzmacnia ofertę lotów w
GUS publikuje dane o liczbie udzielonych
Komisja Europejska zatwierdziła pomoc dla przewoźnika
Czy hotel może pozwać Booking.com we własnym kraju?
Grupa Novaturas: liczba klientów zwiększyła się na wszystkich kierunkach
Sprzedaż w Merlinie X ciągle w górę
Biuro Podróży OSKAR realizuje nową strategię reklamową
Czy zawieszenie lotów może być nieprzewidzianą okolicznością, gdy umowę zawarto po jego ogłoszeniu?
Boeing z największą kwartalną stratą w historii
LOT partnerem Astana Expo 2017
Jakie wymagania mają turyści szukający apartamentów?
Oświadczenie Sri Lanka Tourism po zamachach terrorystycznych
Grecos promuje Grecję podcastami
Przewoźnik zapłaci za nieprawidłowości przy ważeniu samolotów?
Wielkopolska Izba Turystyczna ma nowego prezydenta
TPN informuje o zamkniętych szlakach
Hotelowe gwiazdki to nie wszystko
IATA: branża lotnicza traci pieniądze w zastraszającym tempie
Czerwone, najwyższe ostrzeżenie na terenie całej Irlandii