TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Kebaby Kaplan zaleją polski rynek?

Niemiecka fabryka mięsa do kebabów Kaplan produkuje dziennie 6 ton mięsa i tylko w samym Berlinie dostarcza je do 3 własnych bistr, 120 punktów z logo Kaplan i 14 000 innych punktów.


Obecnie kolejna fabryka potentata w segmencie kebabów powstaje pod Szczecinem. Pierwsze kebaby Kaplana w pełni wytworzone w Polsce pojawią się, więc już w listopadzie bieżącego roku. Finalnie fabryka ma wytwarzać 20 ton mięsa gotowego do wykorzystania w punktach sprzedających kebaby dziennie.

Podszczecińska fabryka ma w przyszłości zaopatrywać lokale gastronomiczne na Wschodzie Europy - w Polsce, na Litwie, Łotwie, Białorusi, Ukrainie, w Estonii, Rosji i Czechach.

Kaplan Polska Sp. z. o. o. do końca 2006 roku planuje otwarcie w naszym kraju 100 punktów sprzedaży kebabów z przyczep campingowych.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:
Kebaby Kaplan Polska kebab fabryka kebabów Szczecin pod Szczecinem bistra bistro sprzedaż kebabów w Polsce kebaba mięso produkcja do mięsa na mieso najlepszy baranina z baraniny producent


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję