Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Kucharz okradł restaurację, w której pracował
Zarzut kradzieży postawiono indonezyjskiemu kucharzowi, który okradł warszawską restaurację. Do zdarzenia doszło w połowie grudnia 2009 roku.
Kucharz pochodzący z Indonezji pracował w restauracji przy ulicy Jasnej w Warszawie. Gdy podjął decyzję, że odchodzi z pracy ukradł elementy wyposażenia lokalu: noże, fartuchy kucharskie oraz cenne przepisy kulinarne. Restaurator wycenił szkody na 500 zł.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Kucharz okradł restaurację w której pracował
[2010-01-22 00:13 188.33.125.*]
Alo RESTAURATOR !!!
stuknij sie w głowę.
za 500 zł ???
masz dużo czasu wiec bedziesz chodził po urzędach, a jak kuchaż poda cię ze nie zapłaciles mu za jego prace ???
PUKNIJ sie jeszcze raz. odpowiedz »Okradziony Restaurator
[2010-01-27 13:13 95.50.164.*]
Widać czytelniku, że nie rozumiesz spraw podstawowych, nie ma znaczenia czy 50zł, 500zł czy 5000zł - kradzież jest kradzież. Złodziejstwo w gastronomi jest dość powszechne, jeśli będziemy się na to godzić czy wręcz epatować człowieka, jak w czasach słusznie minionych - gdzie złodziej uważany był za "człowieka operatywnego" to oznaczać będzie, że godzimy się na tego typu zachowania.
Każdy przejaw nieuczciwości - pracownika jak i właściciela powinien być potępiony, a inni przedsiębiorcy przynajmniej z tego terenu powinni o tym
wiedzieć. Skonczyła by się karuzela zatrudniania osób nieuczciwych.
Hotelarz z Karpacza odpowiedz »Kucharz okradł restaurację w której pracował
[2010-01-27 16:00 83.21.88.*]
Ja kiedyś zwolniłem pracownika który ukradł 50 gr. Wystarczyło że się odróciłem, a ten zwinął mi z przed nosa 50 gr. Uznałem że skoro ukradł 50 gr. to gdyby miał okazję więcej ukraść, to napewno by się nie zawachał. odpowiedz »
Kucharz okradł restaurację w której pracował
[2010-01-27 15:46 91.214.2.*]
Ja przez kradzieże swojego byłego personelu do dzisiaj nie mogę sie podnieśc z kolan . Zaufałam kucharzowi i nie tylko jemu ( kelnerzy , sprzątaczki itd. cała klika ). Potrafili wyczyniac takie cuda że w głowie sie nie mieści , oczywiście do czasu , juz nie pracują ale maja się świetnie a ja do tej pory nie moge sie pozbierac . Teraz wiem że powinnam zgłosić kradzieże a ja tylko się ich pozbyłam z pracy . Popieram w 100 % "okradzionego restauratora " odpowiedz »
Kucharz okradł restaurację w której pracował
[2010-01-27 15:46 91.214.2.*]
Kucharz okradł restaurację w której pracował
[2010-01-29 18:01 95.49.116.*]
Pracodawcy,też okradją kucharzy,kelnerów, zmywakowe,chociażby prosty przykład rejstrują na najniższą krajową i np. płacą 2500 zł no i oczywiście państwo.W przypadku gdy taki pracownik domaga się o odzyskanie swoich pieniędzy przez ins. pracy lub sąd to dostanie i to tyle ile na papierze.Ogólnie rzecz ujmując to do momentu gdy w kodeksie pracy nie będzie przepisów poświęconych gastronomii to pracownicy zawsze będą kopani w tyłek,dziękując przepisom.
Kucharz z Warszawy odpowiedz »Kucharz okradł restaurację w której pracował
[2010-02-01 19:10 79.187.74.*]
jeżeli chodzi o kucharzy to mam nimiłe wspomnienia z ich pracy , wygórowane ambicje a kasy chcą jakby byli na etacie prezdenckim - poprostu żenada . To jest mafia przynajmniej z dlonego śląska . Ale to również dotycz kelnerów i jak ktoś mądry powiedział :" kelner i kucharz są w stanie położyć każdą restaurację " I ja w to wierzę i sam się przekonałem na własnej skórze .
Na pewno nie dotyczy się to wszystkich , ale Ci którzy tak robią będą wiedzieli o kim mowa !!!!
Takich kombinatorów trzeba ujawniać aby nigdy nie oszukiwali innych pracodawców , oraz wyrabiali opinię innym uczciwym kucharzom i kelnerom . odpowiedz »Kucharz okradł restaurację w której pracował
[2010-02-10 22:12 188.147.71.*]
opiszcie jak okradaja jak oni to robia odpowiedz »
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Starsze aktualności:
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
Opłata terminalowa na 2011 rok zatwierdzona
"Mazury cud natury" - najefektywniejsze hasło reklamowe
Sztuka dalekiego wschodu w Centrum Manggha
Strajk na paryskim lotnisku Orly. Linie odwołują loty
Trwa ustalanie przyczyn wypadku we Francji
Orbis zatrzymuje zysk w spółce. Nie będzie wypłat dywidendy za 2008 rok
Lotnisko pod Zieloną Górą znów otwarte dla samolotów pasażerskich!
Korki w Zakopanem i na szlakach w Tatrach
Chiny: pociągi o prędkości 380 km/h
Wykryto bakterie coli w kąpielisku Bolko - ogłoszono zakaz kąpieli
Przejście graniczne w Kuźnicy Białostockiej
IATA przedstawiła optymistyczny bilans za rok 2007
Biura podróży - jest rozporządzenie o obowiązkowym ubezpieczeniu
Schengen - KE zaniepokojona trudnościami zgłaszanymi przez podróżujących
Ruszyła VI edycja Primerba Cup
