Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
Konkurs dla hoteli i restauracji
Arte Culinaria Italiana to impreza cykliczna, która odbywa się co roku w różnych hotelach i restauracjach w całej Polsce. W tym roku odbędzie się on 16 stycznia w hotelu Marriot oraz we włoskiej restauracji "Giancarlo" w Warszawie. W tejże restauracji 15 stycznia odbędzie się także odprawa z ekipami oraz prezentacja oraz degustacja win.
W tym roku odbywa się już V edycja tego konkursu, który skierowany jest do wszystkich, którym bliska jest włoska kuchnia. Celem konkursu jest także pogłębienie wiedzy na temat znajomości włoskich produktów oraz pokazanie kreatywności i zawodowego profesjonalizmu uczestników konkursu.
Pośrednim celem konkursu jest także promocja obiektów hotelarsko - gastronomicznych, w których włoska kuchnia dominuje lub odgrywa znaczącą rolę.
Poniżej przedstawiamy program konkursu:
15 stycznia 2005 - sobota:
- 7:00-11:00 - Dostarczenie towarów spożywczych od sponsorów do hotelu Marriott (Sponsor)
- 16:00-19:00 - akwaterowanie jurorów oraz ekip kucharskich w hotelu (Ekipy, jury)
- 20:00 - Odprawa ekip kucharskich z jury, degustacja win konkursowych i kolacja - Giancarlo Ristorante Italiano, ul. Rzymowskiego 34, Warszawa, tel. 549 65 02 (Ekipy, jury, sponsorzy, media)
16 stycznia 2005 - niedziela:
- 6:00-11:00 - Przygotowanie stoisk wystawienniczych sponsorów w hotelu Marriott (Sponsorzy)
- 6:00-7:30 - Przygotowanie stoisk z produktami spożywczymi dla ekip kucharzy (Organizator)
- 8:00-18:00 - Zmagania konkursowe ekip kucharskich wraz z oceną dań konkursowych przez Jury Degustacyjne (Ekipy, jury, prasa, telewizja, sponsorzy)
- 18:30-19:00 - Ocena dań prezentacyjnych przez Jury Publiczności (jw.)
- 19:00-20:00 - Ogłoszenie wyników - uroczyste wręczenie nagród oraz prezentacje sponsorów (jw., goście)
- 20:00 - Gala Diner - degustacja włoskich specjałów przy muzyce na żywo włoskiego artysty Marco Bocchino (jw., goście)
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Enoturystyka rozwija się w
Taylor Swift da zarobić
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Zaczyna brakować ofert last minute
Restauratorzy zarabiają podpisując umowy z producentami piw i napoi
Zwiedzanie olsztyńskiego muzeum w towarzystwie Kopernika, czyli muzea dzieciom
BT Trip i Solaris Bus & Coach nagrodzone
Odszkodowanie za pracę w McDonladsie
Trwa X edycja Jarmarku Podhalańskiego
Nowości Condora: z Polski na Florydę oraz na Bahamy
Rodzice podczas przesiadki zgubili 2-letnie dziecko
Austrian Airlines poszerza ofertę e-biletów
Biuro Usług Turystycznych BUT opinia po obozie zimowym w Zell am See w Austrii (
Polski turysta wybiera rzadziej uczęszczane kurorty
Amadeus Hotel Platform zrewolucjonizuje branżę hotelarską?
Spotkanie kierownictwa PIT z Minister Katarzyną Sobierajską i Dyrektor Elżbietą Wyrwicz
Mercure Hevelius Gdańsk - czwarta gwiazdka na 29 urodziny