TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Konkurs dla hoteli i restauracji

Arte Culinaria Italiana to impreza cykliczna, która odbywa się co roku w różnych hotelach i restauracjach w całej Polsce. W tym roku odbędzie się on 16 stycznia w hotelu Marriot oraz we włoskiej restauracji "Giancarlo" w Warszawie. W tejże restauracji 15 stycznia odbędzie się także odprawa z ekipami oraz prezentacja oraz degustacja win.


W tym roku odbywa się już V edycja tego konkursu, który skierowany jest do wszystkich, którym bliska jest włoska kuchnia. Celem konkursu jest także pogłębienie wiedzy na temat znajomości włoskich produktów oraz pokazanie kreatywności i zawodowego profesjonalizmu uczestników konkursu.

Pośrednim celem konkursu jest także promocja obiektów hotelarsko - gastronomicznych, w których włoska kuchnia dominuje lub odgrywa znaczącą rolę.

Poniżej przedstawiamy program konkursu:

15 stycznia 2005 - sobota:

  • 7:00-11:00 - Dostarczenie towarów spożywczych od sponsorów do hotelu Marriott (Sponsor)

  • 16:00-19:00 - akwaterowanie jurorów oraz ekip kucharskich w hotelu (Ekipy, jury)

  • 20:00 - Odprawa ekip kucharskich z jury, degustacja win konkursowych i kolacja - Giancarlo Ristorante Italiano, ul. Rzymowskiego 34, Warszawa, tel. 549 65 02 (Ekipy, jury, sponsorzy, media)

16 stycznia 2005 - niedziela:
  • 6:00-11:00 - Przygotowanie stoisk wystawienniczych sponsorów w hotelu Marriott (Sponsorzy)

  • 6:00-7:30 - Przygotowanie stoisk z produktami spożywczymi dla ekip kucharzy (Organizator)

  • 8:00-18:00 - Zmagania konkursowe ekip kucharskich wraz z oceną dań konkursowych przez Jury Degustacyjne (Ekipy, jury, prasa, telewizja, sponsorzy)

  • 18:30-19:00 - Ocena dań prezentacyjnych przez Jury Publiczności (jw.)

  • 19:00-20:00 - Ogłoszenie wyników - uroczyste wręczenie nagród oraz prezentacje sponsorów (jw., goście)

  • 20:00 - Gala Diner - degustacja włoskich specjałów przy muzyce na żywo włoskiego artysty Marco Bocchino (jw., goście)




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Arte Culinaria Italiana konkurs kucharzy dla hoteli restauracji hotel restauracja Giancarlo w Warszawie Warszawa degustacja win biznesplan ankieta praca polsce mariot marriot konkursy mariocie hotelu




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję