TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Sfinks: zmiany właścicielskie w AnMar Development

Sylwester Cacek sprzedał swoje udziały w spółce AnMar Development Dariuszowi Górnickiemu, który pośrednio stał się właścicielem 21,26% akcji Sfinks Polska. Zbycie udziałów przez Sylwestra Cacka związane jest z koniecznością odzyskania wykonywania prawa głosu z tych akcji Sfinksa. Dzięki tej transakcji Sylwester Cacek uzyska także prawo do obejmowania akcji w nowej emisji Sfinks Polska.


- Rozważałem różne sposoby przywrócenia pełnych praw z moich akcji w Sfinksie i zapewnienia sobie możliwości objęcia akcji nowej emisji, do czego zobowiązałem się w związku z porozumieniem zawartym przez spółkę z bankami. Niestety, przepisy nie są w pełni jednoznaczne co do możliwości skorzystania z alternatywnych rozwiązań. Dlatego zdecydowałem się na wybór najbezpieczniejszego, bo niepozostawiającego wątpliwości interpretacyjnych rozwiązania, czyli na sprzedaż wszystkich akcji. Nie oznacza to, że wycofuję się ze spółki. Zamierzam odbudować swój pakiet akcji w Sfinksie, a po emisji poziom mojego pośredniego i bezpośredniego zaangażowania w spółkę będzie nie mniejszy niż sprzed sprzedaży udziałów. Sfinks ma perspektywy rozwoju, a rozwiązanie problemu zadłużenia i planowana emisja pozwolą mu wreszcie na budowanie atrakcyjnych wzrostów dla akcjonariuszy - komentuje Sylwester Cacek, członek rady nadzorczej Sfinks Polska.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Sfinks zmiany właścicielskie w AnMar Development właściciel Dariusz Górnicki sprzedaż akcji akcje Sylwester Cacek




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję