Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Polskie Jadło: akcjonariusze zrezygnowali z nowej emisji akcji
Walne zgromadzenie spółki Polskie Jadło zdecydowało, że nie będzie nowej emisji akcji serii E i warrantów subskrypcyjnych serii A. Spółka zapowiedziała, że sfinansuje kluczowe inwestycje ze środków własnych oraz ze środków pochodzących z dofinansowania przez głównego akcjonariusza Jana Kościuszko.
Komunikat przekazuje następujące informacje - WZ przychyliło się do wniosku głównego akcjonariusza Jana Kościuszko. Na podjęcie uchwały o wstrzymaniu podwyższenia kapitału zakładowego spółki miały wpływ korzystne czynniki ekonomiczne zaistniałe w spółce, które znalazły odzwierciedlenie w istotnej poprawie jej sytuacji finansowej, w tym także finansowej płynności. Na decyzję akcjonariuszy miała również wpływ przedstawiona przez zarząd analiza dotycząca pokrycia przyszłych inwestycji związanych z realizacją kluczowych kontraktów ze środków własnych spółki oraz ze środków pochodzących z dofinansowania przez głównego akcjonariusza.
W spółce przeprowadzony został proces restrukturyzacyjny. Zakończono również budowę działu franczyz pierogarnii. Spółka ma w planach uruchomienia średnich i małych pierogarni zarówno w systemie samo zatrudnienia, jak i barów, restauracji dystrybuujących wyroby mączne produkowane przez Polskie Jadło. Jak poinformował wiceprezes Janusz Głowacki - Opracowane zostały propozycje nie tylko graficzne i technologiczno-lokalowe, ale także warianty finansowania franczyzowych pierogarni. Na dzień dzisiejszy dysponujemy już pełną oceną tego biznesu na podstawie prowadzonego półrocznego programu pilotażowego w kilku punktach w Polsce. Ich wyniki są bardzo zachęcające.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Starsze aktualności:
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Wrocław stanął do walki o tytuł Europejskiej Stolicy Kultury 2016
Bukareszt: strajk sparaliżował transport publiczny
Port Lotniczy Katowice nagrodził biuro podróży Rainbow Tours
Eksperci ostrzegają turystów przed wirusem HIV
Do Rosji na dłużej? Tylko zdrowi!
W sobotę (17.11) rozpoczyna się sezon narciarski na Słowacji
W Konstancinie otwarto MuBaBaO - prywatne muzeum bajek, baśni i opowieści
Unia Europejska chce rozwoju turystyki osób niepełnosprawnych
Turysto - ryzykujesz - sam ponoś tego koszty!
KFC zastąpi stylowa restauracja
Współpraca code share PLL LOT z Centralwings
Inwestycje na krakowskim lotnisku
Jest porozumienie w sprawie Gibraltaru
