Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
Spróbuj kuchni świata
14 czerwca w gnieźnieńskim hotelu Adalbertus rozpoczął się siódmy cykl Wakacyjnych Podróży Kulinarnych Dookoła Świata. Pierwsze spotkanie poświęcone było kuchni indyjskiej.
"Po raz siódmy mamy możliwość podróżowania z naszymi gośćmi po świecie i kosztowania jego smaków, aromatów. No i tym razem zaczęliśmy od kuchni indyjskiej. W tym sezonie przewidzieliśmy również kuchnię japońską i meksykańską. Dzisiaj na początek tak jak już wspomniałam kuchnia indyjska. Potrawy z tego zakątka świata są dość charakterystyczne, ponieważ przeważają tu dość pikantne dania i właśnie takie specjały serwujemy dzisiaj naszym gościom" - powiedziała Izabela Nawrocka, szefowa działu marketingu sieci Hotelu Pietrak.
Przez cały wieczór goście mieli okazję skosztować najpopularniejszych potraw indyjskiej kuchni. Największym powodzeniem cieszył się tradycyjny indyjski chleb naan z dodatkiem kardamonu i czosnku oraz pikantna zupa z krewetkami. Wśród menu znalazła się także sałatka z serem zapiekanym w mące z soczewicy z dodatkami orzechów, golonka z kurczaka na ostro, pikantna wieprzowina, szaszłyki z jagnięciny, ziemniaczki po bombajski. W karcie były także indyjskie desery m.in. truskawki w jogurcie z migdałami i kwiatem ogórecznika.
Atrakcją podczas wieczoru było kulinarne show. Kucharze Hotelu Pietrak na oczach wszystkich przygotowywali tradycyjne indyjskie potrawy. Do zabawy włączyli chętnych gości.
12 lipca odbędzie się kolejna podróż. Tym razem poświęcona będzie sztuce kulinarnej Japonii. Trzecie spotkanie to przygoda z kuchnią meksykańską - 9 sierpnia.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział hotele, pensjonaty:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Starsze aktualności:
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Nowa oferta TUI: "W TUI wiosną rabaty rosną"
Gdzie i z kim najchętniej wybierali się turyści w kwietniu br.?
Europejskie Tanie Linie Lotnicze na plusie
Tajlandia bezpieczna dla turystów?
Dni Polskiej Gastronomii w Pradze
Zmiany w ruchu pociągów potrwają do środy
Rezerwacje pokoi dla bezdomnych zaskoczyły hotel
Da Grasso zaprasza na weekend amerykański do Łodzi
Intercity wystawiło kolonistów
EasyGo.pl - ma (nowy) WEB do podróży
Milion złotych kary dla PKP PLK
