Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
Konkurs gastronomiczny dla blogerów
25 stycznia odbędzie się kolejna edycja konkursu dla pasjonatów gotowania, którzy swoim doświadczeniem dzielą się z internautami. Pierwszy półfinał konkursu BlogerChef odbędzie się w Hotelu Szafran, który znajduje się w Czeladzi koło Katowic.
Konkurs BlogerChef skierowany był do wszystkich ludzi, którzy prowadzą w internecie kulinarnego bloga. Celem inicjatywy jest zintegrowanie ludzi z tego środowiska poprzez dobrą zabawę. Półfinał konkursu jest jednym z wielu elementów spotkania.
Do każdego półfinału zakwalifikowanych zostaje ośmiu autorów internetowych stron. Uczestnicy konkursu będą mieli za zadanie przygotować dwa autorskie dania, które zgłosili wcześniej za pomocą aplikacji na Facebooku. Każda osoba będzie miała godzinę na przygotowanie posiłku. dodatkowo będą jej pomagać trzej inny blogerzy. W każdej rundzie zmieniany będzie skład drużyn. Wspólnym elementem wszystkich konkursowych dań mają być warzywne przekąski z asortymentu firmy OLE!, która jest jednym z partnerów konkursu.
Zwycięzca otrzyma wysokiej klasy akcesoria kuchenne oraz kurs fotografii kulinarnej.
W dniu poprzedzającym konkurs blogerzy będą mogli uczestniczyć w warsztatach tworzenia przekąsek bufetowych i dań typu finger food. Szkolenie poprowadzi szef kuchni Hotelu Szafran - Dawid Pietrasz. Natomiast po konkursie uczestnicy spotkania poznają sekrety kuchni śląskiej. Tego wieczoru zostanie podana między innymi tradycyjna rolada śląska oraz krupniok.
Obydwie części spotkania są otwarte dla publiczności. Zgłoszenia można wysyłać na adres mailowy: kontakt@blogerchef.pl.
Poza spotkaniem w Czeladzi zaplanowanych jest jeszcze pięć innych półfinałów konkursu. Co miesiąc każdy półfinał zostanie zorganizowany w innym obiekcie hotelowo - restauracyjnym. W lutym uczestnicy BlogerChefa pojawią się w Poziom 511 Design Hotel & Spa, w marcu w Dworze Kombornia Hotel & SPA, w kwietniu w Hotelu Bania Thermal & Ski, a w maju w Hotelu Zamku Lubliniec.
Pięciu finalistów konkursu zmierzy się w czerwcu o tytuł BlogerChefa.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział dla turystów:
Itaka: nocne spotkanie z
Nowe połączenie z Kraków
Zamek Królewski na Wawelu podsumowuje
Starsze aktualności:
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ile można wydać w restauracji?
Urząd Marszałkowski skontroluje hotele
Kolejna restauracja dołączyła do grona sieci Sphinx
Greckie smaki: dlaczego Polacy tak je lubią?
Zagraniczni turyści po Euro wrócą do Polski?
Które kierunki były najczęściej wyszukiwane?
Czeski alkohol z metanolem dotarł do Małopolski
Kto jest tańszy od LOT-u? Wszyscy.
Restauratorzy mają więcej propozycji dla alergików
Rozpoczął się karnawał w Wenecji
Co PKP Intercity przygotowało na Wielkanoc i majówkę?
Przewoźnik wprowadza ofertę dla kibiców
Polskie pociągi na czeskich torach
Ryanair otwiera pierwszą bazę w Polsce
Coraz większą popularnością cieszą się wyjazdy typu city break
Gość hotelowy zapłaci za negatywną opinię?
