Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Nomade - Specjalista ds. wsparcia sprzedaży
- Animator w klubie dla dzieci - Cypr Północny
- REZYDENT NA MAJORCE
- REZYDENT NA COSTA DEL SOL
- Specjalista ds. organizacji i rozliczeń imprez...
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
Niesłyszący otwierają restaurację
Niedosłyszący i niesłyszący członkowie spółdzielni socjalnej będą kierować lokalem gastronomicznym. Obiekt gastronomiczny znajduje się w Kielcach i będzie działać pod nazwą Beethoven.
Iwona Przywara, administrator projektu uważa, że taka restauracja pozwoli oswoić się innym osobom z niepełnosprawnością. "To nowatorski projekt w skali kraju. Po raz pierwszy członkowie spółdzielni socjalnej założonej przez osoby niesłyszące i niedosłyszące poprowadzą restaurację. Chcemy przełamać barierę językową, tym bardziej, że kursy języka migowego zyskują popularność i coraz więcej osób chce się go nauczyć." - wyjaśniła.
W Łodzi istnieje już restauracja, która prowadzą osoby niesłyszące. Cieszy się ona dużym zainteresowaniem, a klienci nie mają problemu z komunikacją, nawet gdy nie znają języka migowego. "Ta restauracja cieszy się ogromnym zainteresowaniem. Odwiedzają ją ludzie z całego kraju, nie tylko niesłyszący. I bardzo chwalą sobie to miejsce. My chcemy zachęcić do odwiedzin naszej restauracji mieszkańców regionu. Stawiamy na smaczną kuchnię śródziemnomorską i polską. Menu już dopracowujemy." - zaznaczyła Przywara.
Mateusz Mrowiec, Kamil Kutera, Magda Orzechowska i Paweł Kupis to osoby, które poprowadzą restaurację w świętokrzyskiej filharmonii. Nazwę lokalu wybrali nieprzypadkowo, Beethoven również stracił słuch i nadal tworzył swoje dzieła. Wystrój lokalu komponuje się ze wnętrzem filharmonii i nawiązuje do klimatu muzyki poważnej.
Kelner w przyszłej restauracji, Mateusz Mrowiec cieszy się z decyzji o prowadzeniu restauracji. "Jesteśmy zadowoleni z tego, że podjęliśmy decyzję o prowadzeniu restauracji. Przed otwarciem jest jeszcze trochę pracy, ale atmosfera jest bardzo dobra, dlatego czekamy na moment, w którym odwiedzą nas pierwsi goście." - powiedział.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Starsze aktualności:
Raport o podróżach Polaków w
Narodowy Program Wsparcia dla Przemysłu Spotkań
WTTC: Turyści mówią o zrównoważonej turystyce, ale co
Coolcation nie tylko w
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
Grupa Emirates podaje wyniki finansowe
IV Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel 2011
Modlin chce ograniczenia emisji CO2
Pyrzowice - koniec już w 2016 roku
Klienci Mati World Holidays wracają do kraju
Kolejny serwis noclegowo-przewodnikowy
Radisson Blu Hotel Kraków serwuje kuchnię śródziemnomorską
Czy ktoś był z Inter Holidays w Słonecznym Brzegu w hotelu Bellevue
Kuba przygotowana na amerykańskich turystów?
Balice szykują się do sezonu zimowego
Touroperatorzy podsumowują i zdradzają
Przewoźnicy zacieśniają współpracę
Kultowa restauracja do wynajęcia
100 mln dolarów dla nowojorskiego Central Parku
Polska - Gospodarz Euro 2012- promocja na targach ITB w Berlinie
Powstają nowe lokale gastronomiczne
Na wiosnę bez wizy na Pomorze i Mazury
Modlin zamknięty do końca roku?
Jak tanio zdobyć waluty na wakacje?
ITAKA w Poznaniu szuka pracownika
Hierarchowie kościoła powinni być traktowani jak VIP-owie? - a do jakiej rangi ?
