Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds turystyki
- Wychowawca kolonijny + ratownik
- Specjalista ds. rezerwacji hotelowych
- Pilot - Wiedeń 03-05.2024r.
- pilotaż Wiedeń - Kras Morawski
- Kraków- specjalista d/s turystyki 1/2 etatu
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
Niesłyszący otwierają restaurację
Niedosłyszący i niesłyszący członkowie spółdzielni socjalnej będą kierować lokalem gastronomicznym. Obiekt gastronomiczny znajduje się w Kielcach i będzie działać pod nazwą Beethoven.
Iwona Przywara, administrator projektu uważa, że taka restauracja pozwoli oswoić się innym osobom z niepełnosprawnością. "To nowatorski projekt w skali kraju. Po raz pierwszy członkowie spółdzielni socjalnej założonej przez osoby niesłyszące i niedosłyszące poprowadzą restaurację. Chcemy przełamać barierę językową, tym bardziej, że kursy języka migowego zyskują popularność i coraz więcej osób chce się go nauczyć." - wyjaśniła.
W Łodzi istnieje już restauracja, która prowadzą osoby niesłyszące. Cieszy się ona dużym zainteresowaniem, a klienci nie mają problemu z komunikacją, nawet gdy nie znają języka migowego. "Ta restauracja cieszy się ogromnym zainteresowaniem. Odwiedzają ją ludzie z całego kraju, nie tylko niesłyszący. I bardzo chwalą sobie to miejsce. My chcemy zachęcić do odwiedzin naszej restauracji mieszkańców regionu. Stawiamy na smaczną kuchnię śródziemnomorską i polską. Menu już dopracowujemy." - zaznaczyła Przywara.
Mateusz Mrowiec, Kamil Kutera, Magda Orzechowska i Paweł Kupis to osoby, które poprowadzą restaurację w świętokrzyskiej filharmonii. Nazwę lokalu wybrali nieprzypadkowo, Beethoven również stracił słuch i nadal tworzył swoje dzieła. Wystrój lokalu komponuje się ze wnętrzem filharmonii i nawiązuje do klimatu muzyki poważnej.
Kelner w przyszłej restauracji, Mateusz Mrowiec cieszy się z decyzji o prowadzeniu restauracji. "Jesteśmy zadowoleni z tego, że podjęliśmy decyzję o prowadzeniu restauracji. Przed otwarciem jest jeszcze trochę pracy, ale atmosfera jest bardzo dobra, dlatego czekamy na moment, w którym odwiedzą nas pierwsi goście." - powiedział.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Grupa Emirates podaje wyniki finansowe
IV Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel 2011
Modlin chce ograniczenia emisji CO2
Pyrzowice - koniec już w 2016 roku
Klienci Mati World Holidays wracają do kraju
Kolejny serwis noclegowo-przewodnikowy
Radisson Blu Hotel Kraków serwuje kuchnię śródziemnomorską
Czy ktoś był z Inter Holidays w Słonecznym Brzegu w hotelu Bellevue
Kuba przygotowana na amerykańskich turystów?
Balice szykują się do sezonu zimowego
Touroperatorzy podsumowują i zdradzają
Przewoźnicy zacieśniają współpracę
Kultowa restauracja do wynajęcia
100 mln dolarów dla nowojorskiego Central Parku
Polska - Gospodarz Euro 2012- promocja na targach ITB w Berlinie
Powstają nowe lokale gastronomiczne
Na wiosnę bez wizy na Pomorze i Mazury
Modlin zamknięty do końca roku?
Jak tanio zdobyć waluty na wakacje?
ITAKA w Poznaniu szuka pracownika
Hierarchowie kościoła powinni być traktowani jak VIP-owie? - a do jakiej rangi ?