Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot wycieczek rowerowych
- REZYDENT TURYSTYCZNY REGO-BIS - SEZON 2024
- Animator Czasu Wolnego - Bułgaria
- KIEROWNIK DZIAŁU REZERWACJI
- PRACOWNIK DZIAŁU CALL CENTER
- Pilot na Węgry
- Project Manager (Katowice)
- Specjalista ds. rezerwacji w jęz. polskim
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
Hotele Scandic organizują konferencje w zgodzie z naturą
Skandynawska sieć hoteli Scandic działająca w Polsce wykorzystuje w organizacji konferencji i przyjęć rozwiązania proekologiczne. Na spotkaniach, zamiast wody butelkowanej, podawana jest woda przefiltrowana i schłodzona, co ogranicza emisję dwutlenku węgla. Gościom oferuje się specjalną kawę z ekologicznych upraw, na których nie używa się pestycydów, herbicydów ani sztucznych nawozów. Taka kawa oznaczona jest znakiem Fairtrade, który świadczy o tym, że produkt powstał w ramach zasad Sprawiedliwego Handlu. Polega on na tym, że płaci się uczciwą cenę za produkty. Dzięki temu osoby uprawiające kawę otrzymują sprawiedliwą płacę i odpowiednie warunki socjalne. Ponadto w relacjach handlowych przestrzegana jest uczciwość i szacunek. Każdy z organizatorów konferencji, używając specjalnego kalkulatora, może wyliczyć ekologiczne korzyści z tytułu organizacji spotkania.
Propozycje potraw to swoiste ,,bomby energetyczne’’ ułatwiające gościom aktywny udział w szkoleniu czy konferencji. Menu dla hoteli sieci Scandic opracował brytyjski szef kuchni Jamie Oliver. Dla gości przygotowano owocowe batony z bogactwem różnorodnych składników, sałatki owocowe, które można skomponować według własnego pomysłu, zupy z różnymi dodatkami do wyboru oraz wieczorne menu inspirowane włoską kuchnią. Nowy koncept konferencyjny dotyczy również wyglądu sal konferencyjnych oraz materiałów w nich umieszczanych, tak aby zachowana była całkowita spójność charakteru spotkań. W Polsce jako pierwszy wprowadził koncept hotel Scandic Gdańsk.
Scandic wspólnie z organizacjami zrzeszającymi osoby niepełnosprawne, gośćmi hotelowymi i pracownikami opracował Standard Scandic w Zakresie Dostępności. Zawiera on 93 punkty, które muszą być spełnione, aby osoby niepełnosprawne miały możliwie łatwy dostęp do wszystkich usług hoteli, w tym także swobodny udział w konferencjach i pozostałych imprezach. W każdym hotelu Scandic stale dyżuruje osoba przeszkolona w zakresie pierwszej pomocy.
Specjalna oferta konferencyjna obejmuje okres od 1 października 2011 do 4 maja 2012 r. W jej ramach uczestnicy poczęstowani zostaną kawą powitalną Fairtrade.
Scandic Hotels posiada w Polsce dwa hotele - we Wrocławiu i w Gdańsku. Firma prowadzi świadomą strategię ekspansji w regionie Europy Wschodniej. W Polsce planowany rozwój sieci przewidziany jest po 2011 roku.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
50 lecie marki ważnej dla światowego
Enoturystyka rozwija się w
Starsze aktualności:
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Do Czech na maskarady i festiwal bohemy
Rysy znów dostępne dla turystów
W świecie ambasadorów piwa dużo się dzieje
Polska branża MICE prężnie się rozwija
Piloci Ryanair nie czują się bezpiecznie?
Rząd zgadza się na prywatyzację LOT-u
Sfinks Polska otwiera nową restaurację
Turyści nie wejdą do rezerwatów dla tygrysów
Włosi oburzeni nazwą restauracji
Zagadkowe odejście prezesa Signal Iduna
Nowy program marketingowy w restauracjach Sphinx
Nowy szef kuchni w andels Cracow
Firmy Travelport i SAS podpisały umowę typu full content
Bydgoskie restauracje stawiają na tradycję