Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Hotel*** w Austri
- Specjalisty ds. Turystyki
- Touroperator ETI - Przedstawiciel handlowy
- Praca w Chorzowie!
- Specjalista ds. obsługi biura z jęz. angielskim
- BP Itaka - Specjalista ds. Turystyki - Salon...
- Rezydent na Cyprze
- Praca dla miłośnika podróży Pszów
- Praca Pilot wycieczek
- Specjalista Ds. Turystyki Travelplanet Wrocław


Wrocław: ruszyła restauracja na wodzie
Barka Tumska - pierwsza wrocławska restauracja na wodzie zaprosiła pierwszych gości. Lokal przycumowano pod Hotelem Tumskim w sierpniu 2010 r. To pierwsza restauracja zlokalizowana na Odrze.
Lokal zajmuje powierzchnię 678 mkw. Znajdują się tutaj cztery sale restauracyjne, zaplecze kuchni, bufetu, pomieszczenia techniczne i toalety. Barka składa się z trzech poziomów. Na najwyższym z nich znajduje się kawiarnia "Pod Żaglami" na 100 osób z tarasem widokowym. Na niższym poziomie mieści się "Restauracja Blue Marine" z salą restauracyjną i okolicznościową na 110 gości. Przestrzeń pełni również funkcję sali konferencyjnej. Na najniższym pokładzie znajdują się dwa puby: "Tawerna" i "Mesa Kapitańska", na łącznie ponad 60 gości.
W menu restauracji Barki Tumskiej znalazły się dania z ryb, owoców morza oraz potrawy mięsne.
Na Barce mają regularnie gościć aktorzy z Wrocławskiego Teatru Lalek. Jako pierwszy, prezentowany będzie w każdą ostatnią niedzielę miesiąca (od 25 września, godz. 17.00) spektakl "Nawiedzony Młyn" - sztuka Beaty Maciejewskiej i Mariusza Urbanka, w reżyserii Józefa Frymeta. Na górny pokład można wejść od strony hotelu po trapach.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Orient Express La Dolce Vita rozpocznie rezerwacje 6
Dział hotele, pensjonaty:
B&B Hotels planuje dalsze
Grudzień rozczarowujący dla
Starsze aktualności:
Accor publikuje wyniki finansowe za I
Polska Izba Turystyki z Grupą MTP zorganizują targi turystyczne w
Jest porozumienie PAŻP i
Małopolska zainauguruje sezon turystyczny Festiwalem
Udany początek roku dla greckiej
PAŻP się ugina, ale czy to
Rosja zawieszona w prawach członka
Itaka rozpoczyna sprzedaż oferty zimowej
Warszawska Organizacja Turystyczna: ograniczenia lotów to duży cios dla
Północna Izba Gospodarcza: musimy krzyczeć, że wypoczynek w Polsce jest
Airbnb będzie musiał przekazywać dane dotyczące noclegów belgijskim organom
Lotnisko w Modlinie będzie mogło obsługiwać po 12 lotów
Teneryfa ma swoją pierwszą aplikację mobilną
Nowa tania linia japońskiego przewoźnika
Samolot wylądował, potem było tylko gorzej
Kto wygrał Kulinarny Rajd Mistrzów?
Studenckie biura podróży na targach
Exim Tours: Nie będziemy sprzedawać poniżej kosztów
Otwarto nowy hotel na Mierzei Wiślanej
Kolejne biura ruszają ze sprzedażą letniej oferty
Greckie wyspy odcięte od świata
Dzięki UE projekty kolejowe w Polsce mają szansę na realizację
Jaką wizję samolotów przyszłości ma Airbus?
Air France-KLM nie wyklucza inwestowania w Alitalię
Targi gastronomiczne w Jarosławcu
Wypadek polskiego autokaru w Serbii
Certyfikat Wiarygodności Biznesowej dla Merigo
złamanie przez klienta hotelu zakazu palenia w pokoju hotelowym
