TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Chodzisz do restauracji? Uważaj na kieszonkowców

Krakowska policja zatrzymała mężczyznę, który okradał klientów restauracji i kawiarni w centrum miasta. Kieszonkowiec posługiwał się znaną i często stosowaną przez drobnych złodziejaszków metodą "na parawan".


Kieszonkowcy przyglądają się, gdzie osoby przebywające w lokalach odkładają swoje rzeczy. Złodzieje wieszają na nich niby przez przypadek swoją marynarkę i pod tym przykryciem wyciągają portfele, komórki, aparaty.

38-latek wpadł na gorącym uczynku. Jeden z klientów powiesił swój płaszcz na wieszaku w rogu sali. Wtedy do lokalu wszedł drugi gość, który powiesił kurtkę na jego płaszczu. Następnie zaczął nerwowo ją poprawiać, wkrótce potem zabrał kurtkę i wyszedł z restauracji. Zachowanie mężczyzny zaniepokoiło klienta, który zorientował się, że z płaszcza zniknęły: telefon komórkowy i portfel. Pobiegł za złodziejem. Dzięki szybkiej reakcji przechodniów, policja kilka minut później zatrzymała podejrzanego. Po przeszukaniu okazało się, że posiada wszystkie skradzione przedmioty.

Mężczyźnie postawiono trzy zarzuty popełnienia przestępstw, których dopuścił się w warunkach recydywy. Decyzja sądu oskarżony ma obowiązek naprawienia szkód pokrzywdzonym. Musi oddać osobom, które okradł, 1500 i 1000 złotych.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
krakowska policja policja marynarka centrum miasta Kraków złodziej kieszonkowiec na parawan metoda przestępstwo recydywa reakcja przechodzień płaszcz na gorącym uczynku kawiarnia lokal gastronomiczny


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję