TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Jak zrobić dobrą wędlinkę - zapisy na warsztaty trwają

Tematem warsztatów Białostockiego Szlaku Kulinarnego będą, po kuchni żydowskiej, domowe wędliny. Zapisy na spotkanie, które zaplanowano na niedzielę trwają.


Warsztaty odbędą się 28 października w Gospodzie u Szwejka w godzinach 10.00 - 12.00. Szkolenie przygotowano dla osób, które cenią domowe specjały. W programie warsztatów znalazło się między innymi przyrządzanie kiełbasy białej surowej, która jest nieodłączonym składnikiem staropolskiego żurku oraz wspólna degustacja. Spotkanie poprowadzi szef kuchni Gospody u Szwejka. Uczestnicy spotkania otrzymają Certyfikat Białostockiego Kuchcika.

Koszt udziału w warsztatach wynosi 20 zł od osoby.

Wszyscy chętni mogą się zapisywać telefonicznie (nr tel. 85 869 62 58, można dzwonić w godzinach 7.30 - 15.30) oraz mailowo (szlakkulinarny@um.bialystok.pl). Liczba miejsc jest ograniczona.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Białostocki Szlak Kulinarny Gospoda u Szwejka domowe wędliny warsztaty degustacja szkolenie Certyfikat Białostockiego Kuchcika zapisy kuchnia żydowska wyrób domowych wędlin kiełbasa biała surowa staropolski żurek szef kuchni




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję